Black Friday ja #blackweek hullunmylly – Vältä turhia ostoksia!

Black Friday ja #blackweek hullunmylly – Vältä turhia ostoksia!

Singles day on takana päin ja ihan juuri alkaa Blackweek ja sitten onkin Black Friday… En pidä tästä alennuskaudesta lainkaan, ennen olisin ollut innoissani selailemassa alennuskuvastoja, mutta nykyään koitan pysyä näistä kaukana. Tietenkin jos olisin pidempään miettinyt jonkin tuotteen ostamista, seuraisin sen hintaa nyt alennuskaudella, mutta tällä hetkellä sellaista tuotetta ei ole.

Tarvitsetko sitä oikeasti?

Tämä kysymys on todella tärkeä muistaa nyt suurien alennuspäivien lähestyessä. Tämä simppeli lause on pelastanut itseni monilta turhilta ostoksilta ja tulee jatkossakin pelastamaan. Jos et ole varma miten vastata tuohon kysymykseen, voit pidentää lausetta näin: Tarvitsetko sitä oikeasti nyt heti?

Kun lausetta pidennetään niin, että kysymyksessä on tuotteen tarpeellisuus juuri tällä hetkellä, se saa ajattelemaan ostosta eri tavalla. Miksi tarvitsen tuotteen juuri nyt? Onko ostohalun taustalla Blak Friday alennusmyynnin markkinointi vai onko tuote oikeasti hyödyllinen ja tarpeellinen juuri nyt? Ihmiset ovat todella kärsimättömiä otuksia. Minulle, heti, nyt– ajattelu tulee kuitenkin kalliiksi, kun suurin osa noista tuotteista lopulta jää kaapin perukoille kerryttämään pölyä.

Kun saat ajatuksen jonkin tuotteen hankkimisesta kirjoita se ylös esimerkiksi puhelimen muistioon. Aseta muistutus kalenteriisi kahden viikon päähän ja jos yhä kuvittelet tarvitsevasi sen, aseta toinen muistutus vielä kahden viikon päähän. Jos kuukauden myöhemmin ajattelet vieläkin tarvitsevasi tuotteen, ala tutkia tuotetta netistä ja vertaile sen hintoja. Ja jos tämän kaiken päätteeksi vieläkin koet tarvitsevasi tuotteen, säästä rahat sen ostoa varten, osta se ja nauti sen omistamisesta. Älä unohda sitä kaappiin ja jos niin käy, pistä tavara eteenpäin esim. nettikirppiksellä!

Kilpailuta, vertaile ja nauti saamistasi säästöistä!

Kuka voittaa alennusmyynneissä?

Alennusmyyntien tarkoituksena on saada kuluttaja ostamaan mahdollisimman paljon tuotteita ja tuottaa samalla niiden myyjille mahdollisimman paljon rahaa. Sen takia kaupoissa onkin yleensä ”sisäänheittotarjouksia” joilla ostaja saadaan astumaan kauppaan sisään, jossa sitten tyrkytetään ostajalle lisää tarjouksia ja uutuuksia nenän eteen. Tässä vaiheessa on ihmisen luonteelle todella vaikeaa perääntyä ostamatta mitään. Itsellekkin tulee usein hieman paha mieli jos lähden kaupasta ostamatta mitään.

”Mutta ostamalla alennuksessa, säästän rahaa?”

Säästätkö todella? Tietenkin jos olet jo pitkään miettinyt jonkin tuotteen ostamista ja löydät sen tarjouksesta nyt black friday tarjouksissa tai muissa alennuskampanjoissa, on järkevää se ostaa alennetulla hinnalla. Kunhan pitää ne alennusostokset niissä, joita on jo pidempään aikonut ostaa. On niin helppoa alennusten aikaan jäädäkin kauppaan katselemaan muita alennettuja tuotteita ja päättää tarvitsevansa MYÖS TUON JA TUON JA TUON.

Sen lisäksi monesti ruokakauppojen ’osta kolme maksa kaksi’- tarjoukset, saavat ihmiset ostamaan tuotteita liikaa joita eivät välttämättä olisi ostaneet muuten edes yhtä. Lamppu päässä syttyy tarjouksen nähdessämme ”Siis, jos ostan kaksi niin saan kolme. Sehän on ilmainen kahvipaketti, ilmaista kahvia?!?!?”. Siinä unohdetaan nopeasti se, että niistä kahdesta ollaan kuitenkin maksamassa. Eikä yleensä muisteta katsoa edes tuotteen hintaa, koska se on tarjouksessa.

Rekisteröidy ilmaiseksi Mobifyyn koodilla MSS ja saa 5€ tilillesi!

Osta tuotteita jotka kestävät

Paljon halvempaa kuin ostaa kahdet housut yksien hinnalla, on ostaa yhdet housut jotka kestävät kaksi vuotta. Tai ostaa ne housut kirppareilta, jolloin hinta on pienempi ja niiden elinikä on jo valmiiksi pidempi. Sen lisäksi, että kirppistely ja kestävämpien tuotteiden ostaminen on pitkällä aikavälillä halvempaa, on se myös kestävämpää kuluttamista. Eli siis maapallomme kannalta parempaa kuluttamista.

Suurin syy minkä kuulen, että miksei ihmiset osta omia vaatteitaan kirppiksiltä on sen vaikeus. Onneksi kirppiksillä shoppailu on tehty nykypäivänä niin helpoksi, että sitä syytä ei voi enää käyttää. Myös kaikennäköistä muuta myydään netissä käytettynä ja itsekin aina ensimmäisenä menen Tori.fi sivuille katsomaan jos mietin jonkin itselleni uuden tuotteen ostamista. Keräsin alle muutamia kauppoja jotka myyvät käytettyjä tuotteita!

Nettikauppoja jotka myyvät käytettyä tavaraa:

Affiliatelinkit merkattu *-merkillä. Voin saada pienen korvauksen jos ostat sen merkatun linkin kautta, mutta sinulle se ei maksa yhtään enempää.

Vaatteita

Vähänkäytetty.fi

Rekki.fi

Emmy.fi

Elektroniikka

mResell.fi (Apple-laitteita)*

Swappie.fi

Kaikkea mahdollista (yksityiset myyjät)

Tori.fi

Huuto.net

Vertaile tuotteiden hintoja Hintaopas.fi sivustolla!*

Vastaa