Blogi on jäänyt, sijoitusinto taas vaihteeksi alhaalla, mutta videot silti lisääntynyt!

Blogi on jäänyt, sijoitusinto taas vaihteeksi alhaalla, mutta videot silti lisääntynyt!

Pitkästä aikaa ajattelin höpötellä hieman täällä bloginkin puolella! Ei ole paljon tänä vuonna tullut kirjoiteltua tänne, koska oon keskittynyt täysillä YouTuben puolella hommiin. Virtuaalivaluutoista oon kirjoitellut tänä vuonna, mutta ne kirjoitukset on toiselle sivulle, joten jos niistä juttu kiinnostaa kirjallisena, käy ihmeessä kurkkaamassa ne täältä!

Kokeile äänikirjapalveluja ilmaiseksi jopa 74 päivää!*

Miksi blogi on jäänyt?

Aloitin kirjoittamaan Mihin Sitä Säästäis? nimimerkillä blogia viime vuoden syyskuussa, joten muutaman kuukauden päästä voidaan viettää tän sivun ensimmäisiä syntymäpäiviä. Lähdin alunperin kirjoittamaan blogia vain sen takia, että halusin tuottaa sisältöä rahasta, mutta en uskaltanut hypätä kameran eteen. Onneksi uskalsin, koska nyt YouTubessa mulla on yhteensä jo yli 5000 tilaajaa ja TikTokissa määrä lähenee 10 000…. En oo ikinä kokenut olevani hyvä kirjoittamaan, mutta kameran eteen meneminen tuntui niin jännittävältä ajatukselta, että aloitin mieluumin kirjoittamaan aiheista jotka kiinnostaa. Blogissa kun voi esiintyä kasvoitta, vaikka kyllä mä oon alusta asti tätä jakanut myös mun henkilökohtaisen somen puolella.

Tänä vuonna mä sain myös todella hienon mahdollisuuden tehdä yhteistyötä Virtuaalivaluutta.com nettisivun kanssa, joka sisältää videosponsorointeja YouTube-kanavalle, sekä mun kirjoittamia postauksia heidän sivuilleen kryptoista. Eli vaikka mä en oo tänne blogiin tänä vuonna kirjoittanut, ei kirjoittaminen ole kokonaan jäänyt. Aika on kuitenkin jäänyt sen verran vähiin, että olen mieluummin käyttänyt aikani videoiden tuottamiseen. Siinä koen olevani parempi, siitä saan edes pientä tuloa, sekä siellä mun seuraajakunta on todella paljon isompi. Mitä isompi seuraajakunta, sitä enemmän ihmisiä saan ohjattua sijoittamisen ihmeelliseen maailmaan!

Kävin tässä kohtaa kurkkaamassa montako blogipostausta olen tälle sivulle tänä vuonna kirjoittanut ja ilokseni huomasin, että olen kuitenkin noin 1-2 postausta joka kuussa tehnyt! Osa niistä on toki lyhyitä postauksia joistain palveluista (mm. kyselysovelluksilla tienaamisesta), mutta on siellä muutama sijoittamiseenkin liittyvä postaus tullut julkaistua! Koitan pitää blogissa tätä tahtia läpi vuoden, mutta en lupaa mitään. 😀

YouTuben puolella videoita tippuu PALJON!

Itsestäni on tuntunut siltä, että YouTuben puolelle en ole tehnyt yhtä paljon sisältöä kuin alkuvuodesta, mutta onhan sinnekin aktiivisesti videoita tullut. Kesällä oon tehnyt enemmän editoimattomia videoita pääkanavalle, koska oon hurahtanut frisbeegolfiin ja sitä on tullut heiteltyä paljon! Frisbeegolfista videoita on kans tullut paljon mun vlogikanavalle ja se on kasvanut nyt kesän alkupuolella todella reipasta tahtia. Kesäkuun aikana mun vlogikanavan tilaajamäärä on melkein tuplaantunut ja suosituimmalla videolla on jo yli 8000 näyttökertaa… Tää on ihan hullua ja oon niin iloinen, että ihmisiä kiinnostaa myös tällainen rennompi sisältö. Vertailukohtana voisi kertoa, että mun pääkanavalla on 4300 tilaajaa enemmän, mutta suosituimman videon näyttökerrat on ”vain” hieman alle 10 000.

Vlogikanavan perustamista mietiskelin oikeastaan siitä asti, kun keväällä lämpöä alkoi tulla sen verran että frisbeegolfia löydettiin harrastamaan! Yksi kerta juttelin siitä sitten ystäväni Villen kanssa, joka on melkein joka videossa mun kanssa ollutkin. Kaksi kertaa ollaan haastettu itseämme ja käytetty yksi kokonainen päivä frisbeegolfiin. Ekalla kerralla reissu kesti noin 17h ja väyliä tuli hieman yli sata! Toisella kerralla reissu oli noin 19h, väyliä tuli noin 120 ja aamulla vedettiin tunnin lämmittely, joten homma kehittyy! Frisbeegolf on siitä mukava harrastus, että sen voi aloittaa todella helposti (aloituspakkaus maksaa 15-30€) jonka lisäksi radat on pääsääntöisesti ilmaisia ja niitä on paljon. Tietenkin mitä enemmän lajia harrastaa, sitä enemmän rahaa ja aikaa kuluu, mutta siinä kohtaa sen ajan käyttää lajiin mielellään.

Kesällä sijoituskiinnostus on hidastunut!

YouTuben puolella on selkeästi näkynyt nyt kesällä innostuksen pienenemistä, joka on varmasti johdettavissa kesään, kesälomailuun sekä esimerkiksi siihen, että kryptovaluutat on tässä viimeisten kuukausien aikana lähinnä laahannut paikallaan. Itsekin huomaan auringon tullessa esiin, että ei jaksa enää niin paljon kiinnostaa tuijotella sijoitusten liikkumisia tai varsinkaan etsiä uusia sijoituskohteita. Olen keskittänyt siitä ylijääneen energian frisbeegolfiin ja keskittynyt kasvattamaan sitä kanavaa ja itseäni siinä lajissa!

Sijoittaminen on pohjimmiltaan aika tylsää, vaikka paljon kiinnostavaa sillä saralla onkin. Itse rakastan juurikin tylsää sijoittamista, eli esimerkiksi indeksirahastoja ja muutenkin pitkäaikaista sijoittamista. Silloin ei tarvitse seurailla päivittäin mihin suuntaan oma salkku liikkuu tai stressata sitä oliko oma osakepoiminta järkevä. Kun on alusta asti päättänyt ostavansa kaiken pitkään salkkuun, ei tarvitse miettiä omaa suunnitelmaa sijoituksen laskiessa tai noustessa rajusti. Tää on mun mielestä sijoittamisessa niin mahtavaa, että sitä voi harjoittaa myös ilman että tuijottelee graafeja päivät pitkät.

Mun sijoitussalkku saa nyt rauhassa kesällä elellä omaa elämää ja nyt kesällä ylimääräiset rahat käytetään joko elämyksiin tai pistetään sivuun odottamaan hyviä ostopaikkoja!

Mihin Sitä Säästäis? YouTube!

Lari Heinonen Vlogikanava YouTube!

Vastaa