Crypto.com Visakortti kokemuksia! (Näin tilaat!)

Crypto.com Visakortti kokemuksia! (Näin tilaat!)

Sivulla on affiliatelinkkejä ja ne on merkitty *-merkillä.

(Muokattu 30.3. Cashback ON verottajan mukaan verotettavaa pääomatuloa!)

Tilasin noin kuukausi sitten itselleni Crypto.com palvelun ilmaisen Visakortin, joka maksaa jokaisesta ostosta 1% takaisin cashbackina. Näitä kortteja on tarjolla aina 8% saakka, mutta itse tilasin tän ilmaisen kortin. Cashback maksetaan heti oston jälkeen mun Crypto.com lompakkoon CRO tokenina, eli palvelun omana natiivitokenina. Cashbackia saa kaikesta ja korttia voi käyttää kaikkialla, jossa Visan kortit vaan toimii. Korttia ylläpidetään Crypto.com mobiiliäpin avulla jonka kautta kortti myös tilataan. Kävin tästä aiheesta asioita läpi jo mun YouTube-kanavalla kahden videon muodossa, mutta käydään nyt myös täällä läpi miten tollanen kortti tilataan ja miksi sellaisen joku haluaa tilata!

Jos kuitenkin katsot mieluummin videon aiheesta, sellainen löytyy täältä!

Miksi halusin tilata Crypto.com Visakortin, vaikka mulla on jo pankkikortti?

Tärkeimmän syyn kortin tilaamisen toin esiin jo tuossa alkutekstissä, eli siis tuo 1% cashback kiinnosti. Joku voi ajatella ettei jaksa nähdä vaivaa noin pienen rahamäärän eteen, mutta 1% on kuitenkin todella paljon enemmän kuin 0%. Tän lisäksi on tietenkin mahdollista hankkia 2% kortti, 3% kortti tai jopa 8% cashbackia maksava kortti. Jos tahtoo hommata korkeamman prosentin kortin, tarvitsee silloin steikata CRO tokeneita tietyn verran. Nuo eri tasot näät alla näkyvästä kuvasta. Itse olen ajatellut, että voisin tuon 2% kortin vähintään tilata, mutta tyydytään nyt aluksi tähän ilmaiseen Visa korttiin!

Tuo steikkaamasi CRO pitää pitää vähintään 6kk steikattuna ja jos sen jälkeen otat sen pois, lähtee myös suurin osa saamistasi eduista. Mutta toisaalta miksi sen steikkauksen haluaisi lopettaa, siihen saa kuitenkin vuosittaista korkoa ja sitten kun joskus haluat sen nostaa, saat saman määrän CRO tokenia takaisin kuin alussa. Eli sitä ei kannata ajatella maksuna kortista, vaan ennemmin panttimaksuna kortista, koska ei sitä menetä.

Toinen syy kortin tilaamiselle oli tietenkin se, että pääsen kertomaan siitä seuraajilleni paremmin. Nyt kun mulla on se kortti itselläni, niin voin omien kokemusteni kautta kertoa miten se on toiminut. (Jos kiinnostaa tietää mahdollisista ongelmista nopeammin, niin päivitän niistä aktiivisemmin Instagramissa, joten pistä mut myös siellä seurantaan tän linkin kautta! )

$25 ilmaista CRO tokenia meille molemmille, jos hankit 2% kortin ja käytät mun koodia! (JOS koodi ei tuu automaattisesti, kopioi se tästä: 9a8fzgwxas) Rekisteröidy täältä!*

Crypto.com Visakortti kokemuksia | Mihin Sitä Säästäis?

Miten kortin voi tilata?

Tosiaan korttia ylläpidetään Crypto.com mobiiliäpillä ja se on myös paikka josta tää kortti tilataan. Eli ensimmäisenä kohtana on se, että lataa puhelimeensa Crypto.com sovelluksen ja rekisteröityy sinne. Tässä kohtaa tosiaan voi käyttää mun referralkoodia 9a8fzgwxas jonka avulla saadaan $25 CRO:na jos tilaat 2% kortin! Kun rekisteröityminen on tehty ja sovellus on tunnistanut sun henkilöllisyystodistukset sun omiksi, niin tarvitsee vielä vahvistaa osoite ennen kuin pääsee korttia tilaamaan. Osoite vahvistetaan skannaamalla esimerkiksi sähkölasku, jossa näkyy sun nimi sekä osoite jonka oot Crypto.comille ilmoittanut. Kun osoite on vahvistettu voit mennä alhaalta ”Card” välilehdelle ja aloittaa kortin tilaamisen.

Kortin aktivoiminen ja virtuaalinen kortti

Kun lähdet tilaamaan korttia, niin nykyään Crypto.com tekee sulle ensimmäisenä hakemuksen virtuaalisesta kortista. Tämä on siis kortti jota voit hyödyntää internetissä tehtävissä ostoksissa ja sen tiedot löytyy tuolta sovelluksesta. Itse sain tämän virtuaalisen kortin muutama päivä sen jälkeen, kun olin vahvistanut osoitteeni ja sitä voi siis heti alkaa käyttämään. Kun tuo virtuaalinen kortti on sulle annettu, niin sitten fyysinen kortti voidaan myös laittaa tilaukseen. Voit kuitenkin käyttää virtuaalista korttia internetissä tehtävissä ostoksissa normaalisti heti ensimmäisestä päivästä lähtien ja silläkin saat samat cashbackit.

Virtuaalisella kortilla on oma korttinumeronsa jne. ja nämä ovat voimassa siihen asti kunnes saat itsellesi fyysisen kortin. Kun fyysinen kortti saapuu ja aktivoit sen sovelluksen kautta, niin korttien numerot yhdistyvät ja sen jälkeen virtuaalisen kortin numerot on täysin samat kuin fyysisessäkin kortissa. (HUOM. Kortin toimitusajat on vaihdelleet muutamista viikoista kuukausiin. Itse sain kortin n. 3 viikossa, mutta monet on odottaneet kortteja muutaman kuukauden. Eli kärsivällisyyttä!)

Kun saat fyysisen kortin, niin se aktivoidaan sovelluksessa ”card” välilehdellä. Aktivoimiseen tarvitset fyysisen kortin takaa löytyvän CVV koodin. Kun aktivointi on tehty onnistuneesti, niin löydät korttisi PIN-koodin myös sovelluksesta. Kannattaa opetella se kuitenkin ulkoa, koska jotta sen saa näkyviin tarvitsee laittaa pääsykoodi, oma syntymäpäivä ja sitten vielä pääsykoodi uudelleen. On toki hyvä, että hieman lisävaikeutusta tässä on.

Rahan lisääminen kortille

Nyt kun kortti on aktivoitu ja PIN-koodikin on tiedossa, täytyisi kortille sit tietenkin saada rahaa. Ja niin kuin ehkä arvasittekin, kortille lisätään rahaa sovelluksen ”card” välilehdeltä. Sieltä yläreunasta löytyy ”Top Up” jonka takaa löytyy vaihtoehdot rahan lisäämiselle. Itse käytän lähinnä pankkikorttia, kun siirrän tänne rahaa, mutta käydään kaikki kolme kuitenkin läpi!

Crypto walletista löytyy siis sun Crypto.com sovelluksesta löytyvät kryptovaluutat ja täällä voit muuttaa ne euroiksi, jotta niitä voi käyttää Visakortilla. Muistakaa tässä kohtaa, että jos lähdette muuttamaan kryptoja euroiksi, on se verotettava tapahtuma josta täytyy ilmoittaa verottajalle. Mutta toisaalta, kuka niitä kryptoja haluaisi lähteä myymään.

Fiat Wallet on se lompakko josta löytyy sun Eurot ja ne onkin sit sitä valuuttaa mitä tänne kortille haluaa siirtää. Tähän lompakkoon voi lisätä rahaa sovelluksen etusivun kautta ja sinne raha siirtyy mm. helposti ja ilmaiseksi SEPA-siirrolla. Mun ensimmäinen SEPA-siirto meni tuonne tilille arkipäivänä n. 3 tunnissa, eli ei tälläkään vaihtoehdolla kauaa joudu rahojaan odottelemaan.

Credit Card vaihtoehdon takaa pääset sitten siirtämään sun kortille rahaa pankkikortilla ja tässä kohtaa pankkikortin vilauttaminen on yllättäen ilmaista. Itse sovellukseen rahan siirtäminen pankkikortilla tai krypto-ostojen tekeminen pankkikortilla maksaa 3%, mutta JOS siirtää rahaa tänne visakortille omalla pankkikortilla niin se on ilmaista ja nopeaa. Rahat siirtyy tällä vaihtoehdolla kortille heti ja on siis käytettävissä sekunneissa. Tätä vaihtoehtoa oon itse lähinnä käyttänyt!

Ensimmäinen käyttökerta ja cashbackin maksu!

Kun käytät korttiasi ensimmäisen kerran, muista käyttää PIN-koodia! Kortissa on tietenkin lähimaksu, mutta ensimmäisellä kerralla kortti täytyy aktivoida käyttämällä sirua ja PIN-koodia. Tämän jälkeen korttia voi käyttää lähimaksulla normaalisti ja se tarkistaa PIN-koodin aina välillä. Itselläni koodia on kysytty nyt kaksi kertaa ja olen maksanut kortilla noin 20 kertaa.

Cashback maksetaan jokaisen oston jälkeen sun Crypto.com sovelluksen tilille ja sille voi sitten tehdä mitä lystää. Itse olen päättänyt pitää tuosta cashbackista kiinni, koska uskon palvelun suosion jatkavan kasvuaan ja sitä kautta uskon myös tokenin hinnan nousuun!

Kortin ja Cashbackin verotukseen liittyvät asiat!

Monia voi tässä kohtaa mietityttää verotukseen liittyvät asiat ja olihan ne itselläkin mielessä ennen kuin asiaan tutustuin enemmän. Jos aikoo käyttää kortilla kryptoja, niin niiden vaihdot euroiksi on tietenkin verotettava tapahtuma. Tämän lisäksi verottaja päivitti omaa näkökantaansa cashbackien verotukseen ja täällä webinaarissa kerrotaan, että suosituimpien kryptokorttien cashbackit OVAT verotettavaa tuloa.

Cashback on verotettavaa tuloa ja siitä pitää maksaa saamishetken arvon mukaan pääomatuloa! Eli cashback tuloista tarvitsee ilmoittaa verottajalle ja jos/kun cashbackina saamiaan CRO tokeneita lähtee myymään, on siitä tuleva mahdollinen tuotto myös verotettavaa tuloa. Eli tässä kohtaa tarttis olla tiedossa kaikkien cashbackien saamishetken arvot, jotta verotettavan tulon laskeminen olisi mahdollista.

Cashbackien, ja muidenkin transaktioiden, tarkat tiedot löydät ”Accounts” välilehdeltä. Sieltä oikealta ylhäältä löytyy kellon kuva, jonka takaa näkee kaikki transaktiot ja voi myös ladata CSV tiedoston. CSV tiedostossa tiedot on jaoteltu hienosti exceliin menevään listaan, jota erilaiset kryptoverotuspalvelut osaa hyödyntää verotuksessa. Jotta veropalvelut (esim. Koinly*) voi hoitaa verotuksen oikein, sun täytyy kuitenkin käydä lista läpi esim. Koinlyn palvelussa. Nämä cashbackit tarvitsee muuttaa muotoon ”talletus”, jotta niistä tuleva voitto (tai tappio) osataan laskea verotuksessa oikein.

Nauti eduista ja muista hyödyntää mun referral-koodi!

Eipä siinä sen kummempaa. Nyt voit nauttia cashbackista ja mahdollisesti jopa referral-koodin kautta tulleista CRO tokeneista. JOS ilmenee jotain kysyttävää niin pistä ihmeessä kommenttia esimerkiksi YouTuben puolella tai viestiä Instagramissa! Vastailen molemmissa niin nopeasti ja kattavasti kuin ehdin!

$25 ilmaista CRO tokenia meille molemmille, jos hankit 2% kortin ja käytät mun koodia! (JOS koodi ei tuu automaattisesti, kopioi se tästä: 9a8fzgwxas) Rekisteröidy täältä!*

SINUA SAATTAA MYÖS KIINNOSTAA:

SEURAA MUA MYÖS MUISSA KANAVISSA!

Mihin Sitä Säästäis? YouTube

Twitter @mihinsaastais

Instagram @mihinsitasaastais

TikTok @mihinsitasaastais

Vastaa