Fed jatkoi kiristämistä, mutta valoa näkyy tunnelin päässä!

Fed jatkoi kiristämistä, mutta valoa näkyy tunnelin päässä!

Fed nosti korkoja jälleen odotusten mukaisesti 0.25% ja Powellin puheet olivat sen mukaisia, että lisänostoja tuskin nähdään. Markkina ei ottanut tästä mitään yltiöpositiivista pomppua, mutta ei se toisaalta romahtanutkaan. Katse siirtyikin tuleviin työllisyyslukemiin ja viikon päästä saataviin inflaatiolukuihin!

Aiheesta löytyy myös video YouTuben puolelta. Tsekkaa video alta tai klikkaa tätä linkkiä siirtyäksesi videoon!

Powell jatkoi selkeää linjaansa – datapainotteinen suunnitelma

Kaikessa lyhykäisyydessään Powellin kommentit ja Fedin nosto oli juurikin sellaisia mitä odotettiin. Lisänostoista tai nostojen lopettamisesta ei sanottu suoraan, mutta rivien väleistä ja sanavalinnoista tuli esiin, että Powell uskoo korkotason olevan nyt hyvällä tasolla. Sen lisäksi toki kommentit olivat sen mukaisia, että jos inflaation lasku ei jatku ja työmarkkinatilanne ei pehmene, niin ei voida myöskään korkoja lähteä laskemaan.

Eipä kovin moni mitään suoria kommentteja Powellilta odottanutkaan kuulevansa, koska uusi inflaatioluku saadaan ensi viikolla ja ennen seuraavaa kokousta, saadaan myös inflaatioluvut toukokuulta. Fedillä on siis todella paljon enemmän tietoa talouden tilanteesta ensi kokouksessa, joka todennäköisesti antaa selkeämmät raamit seuraavaa kokousta ja korkopäätöstä varten.

Lainamarkkinan tilanne kiristynyt

Fed toi esiin myös asian jota nostin tiistaina esille omassa videossani, eli siis kiristyneet lainamarkkinat. Fed kommentoi tiedotteessaan, että kiristyneet lainaolot tuovat varmasti viilentymistä kotitalouksille, yrityksille ja inflaatiolle. Todennäköisesti siis Fedin saama tieto tästä aiheesta oli sen mukaista, että lainaehdot tosiaan ovat kiristyneet reippaasti.

Lainamarkkinan kiristyminen on itsessään jo deflatorinen asia, koska lainaamisen tiukentuessa markkinalle tulee paljon vähemmän rahaa ihmisten käytettäväksi. Mitä vähemmän rahaa, sitä vähemmän painetta hinnoille nousta.

Pääasiassa pehmeää puhetta – positiivista markkinan kannalta!

Markkina ei siis saanut selkeitä ohjeita nousulle tai laskulle, mutta kyllä tää ehdottomasti oli enemmän positiivinen kokous niille ihmisille, jotka uskovat pohjien olevan jo takana päin. Nyt vaan katse tarkkana niissä tulevissa inflaatioluvuissa ja työmarkkinan kehittymisessä. Jos/kun sieltä saadaan pehmenevää dataa, niin korkojen laskut alkaa näyttää yhä todennäköisimmiltä. Powellin puheista tuli esiin myös se, että Fed uskoo nk. pehmeän laskeutumisen mahdollisuuteen. Saa nähdä vältytäänkö taantumalta, mutta mahdollisuudet siihen ainakin keskupankin näkökulmasta on.

Eli säännölliset sijoitukset laajoihin indeksirahastoihin jatkuu ja ikävä kyllä inflaation seuraaminen jatkuu yhä, vaikka olis niin kiva jo kääntää katsetta pois näistä aiheista.


Lue myös kokemuksia Etoro-palvelusta (Osakkeet, ETF:t, Hyödykkeet ja CFD:t)

Lue myös kokemuksia Nexo-palvelusta! (Kryptovaluutat)


Vastaa