Kempower osake herättää keskustelua – Uusia huippuja haetaan jälleen

Kempower osake herättää keskustelua – Uusia huippuja haetaan jälleen

Kempower osake on yksi niistä osakkeista, jotka olisi kannattanut napata merkintäannista hintaan 5,7 € / osake. Kempowerin osake on tänä päivänä suoranaisessa nousukiidossa, ja kasvu tuntuu jatkuvan maailman myllerryksestä huolimatta vahvana.

Kuinka korkealle Kempowerin osake voi nousta, mitkä ovat sen valttikortit ja mitkä ovat yhtiön tulevaisuudennäkymät? Tutustutaan näihin kysymyksiin tässä artikkelissa.

Haluatko tutustua aiheeseen ennemmin videomuodossa?

Tsekkaa Mihin Sitä Säästäis? YouTube-kanava!

Kasvun takana kova kysyntä ja sitäkin kovemmat kasvuodotukset

Sijoittajat etsivät aina uusia pystysuoraa kurssikasvua piirtäviä yhtiöitä, ja nähtävästi sijoittajat ovat hylänneet menneiden vuosien suosituimmat rakettiosakkeet, ja siirtäneet munansa Kempowerin koriin. Kempower osake on kokenut jatkuvaa nousutrendiä sen listautumisesta alkaen, ja yhtiön osakkeiden hinnat rikkovat uusia ennätyksiä tämän tästä.

Lue myös: Kempower osake jatkaa nousua – Q4 tulokset

Kuten aiemmassakin artikkelissa mainittiin, Kempowerin osake on vahvassa nousutrendissä ja kurssi ei ole toistaiseksi rikkonut aiempia pohjia. Kempowerin nousukiito siis jatkunee vielä toistaiseksi, ainakin siihen asti että yhtiö julkaisee odotuksia heikompia tulosodotuksia tulevilta vuosineljänneksiltä.

Osakkeen kysyntää tukevat tulevaisuudennäkymät

Kempowerin osake ei nouse ainoastaan spekulaation vuoksi – yhtiöllä on nimittäin suuria suunnitelmia tulevaisuudelle, ja se laajentaa kovaa vauhtia.

Yhtiö kertoi myös hiljattain laajentavansa toimintaansa Yhdysvaltoihin, joskin laajentumisen odotetaan tuovan pienen iskun yhtiön erittäin vahvaan kannattavavuuteen.

kempower osake - sähköauton laturit

Jos laajennus onnistuu suunnitellusti, ei pienellä iskulla lyhyen aikavälin kannattavuuteen ole kuitenkaan juuri mitään merkitystä osakekurssien kannalta – osakemarkkinat katsovat aina tulevaisuuteen, ja varsinkin Kempowerin tapauksessa kannattavuudesta voi hieman tinkiäkin, jos sillä saavutetaan vahvaa kasvua.

Kempower on nimittäin onnistunut lähes mahdottomassa tehtävässä: Se on kyennyt kasvattamaan yhtiön liikevaihtoa ja pitänyt kannattavuuden erinomaisella tasolla. Kasvuyhtiöille tyypillinen rahan polttaminen ja siitä johtuvat raskaat tappiot loistavat poissaolollaan Kempowerin tuloksissa, ja tämä fakta yhdistettynä yhtiön erittäin vahvaan kasvuun, toimialan positiivisiin tulevaisuudennäkymiin sekä yhtiön vakuuttavaan toimintaan on kasvattanut sijoittajien luottamusta Kempoweriin entisestään.

Kempower kasvaa kovaa vauhtia, vaikuttavampi tekijä on tulos

Kempowerin liikevaihto kuluvan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä oli lähes 58 miljoonaa euroa – liikevaihto itsessään on jo kohtuullisen vakuuttava, mutta kun se yhdistetään viime vuoden vastaavaan lukemaan, alamme ymmärtää paremmin Kempowerin jatkuvaa nousukiitoa.

Kempower kasvatti liikevaihtoaan 385% verrattuna vuoden takaiseen. Yhtiö teki lisäksi tuosta 58 miljoonasta eurosta peräti lähes 7 miljoonaa euroa, eli n. 12,4% voittoa, joka on poikkeuksellisen vahva tulos Kempowerin kaltaiselta kasvuyhtiöltä.

Vahvasta ja tuloksekkaasta kasvusta huolimatta – tai jopa siitä johtuen – sijoittajat odottavat Kempowerilta yhä enemmän. Yhtiön markkina-arvo lähentelee jo 2 miljardin euron rajaa, joten tulosta pitäisi tehdä vielä merkittävästi enemmän, jotta sijoittajat olisivat tyytyväisiä.

Viimeisin tuloskatsaus ilahdutti sijoittajia

Kempower on ylittänyt sekä sijoittajien että yhtiön johdon asettamat tulostavoitteet säännöllisesti – eikä viimeisin tuloskatsaus ole trendistä poikkeava. Kempower odotti aiemmin yhtiön liikevaihdon kasvavan n. kaksinkertaiseksi verrattuna edeltävään vuoteen, mutta kova kysyntä yllätti ilmeisesti jälleen – Kempower ennustaa tällä hetkellä vuodelle 2023 150% kasvua verrattuna edellisvuoteen.

Liikevaihto-odotus nousi siis n. 50%, eikä tämä ollut ainut ässä firman hihassa: Vaikka liikevaihtoennuste kasvoi entisestään, ennustaa yhtiö myös tekevänsä vuoden 2023 liikevaihdosta 5-10% tulosta – aiemmin yhtiö ei kertonut tarkkaa lukua tulosodotukselle, vaan kertoi tuloksenteosta ainoastaan salaperäisesti ennustamalla tuloksen olevan ”positiivinen yksinumeroinen tuotto”.

Kempowerin suurin päänsärky on tuotannon riittämättömyys

Kempowerilla on eräänlainen ”positiivinen ongelma”: sen suurin ongelma liikevaihdon kasvattamisen kannalta ei suinkaan ole kysynnän puute, jota parantaakseen yhtiön pitäisi käyttää mittavat summat rahaa markkinoinnin muodossa – yhtiön suurin este kasvun kannalta on tähän valtavaan kysyntään vastaaminen.

Tuotannon kasvattaminen tietysti myös maksaa maltaita, mutta sekä kysynnän että tarjonnan kasvattaminen yhtäaikaisesti on vieläkin kalliimpaa.

Kempowerilla on siis käsillään miljoonan taalan paikka ajaa yhä pidemmälle kilpailijoidensa edelle, ja Kempower on ilman muuta hyvässä asemassa tämän mahdollisuuden hyödyntääkseen jos yhtiön johto kykenee mm. toteuttamaan onnistuneesti suunnitelmansa Yhdysvaltain tehtaan rakentamisesta sekä pitämään sijoittajat tyytyväisinä jatkamalla vahvaa kasvua.

Laatu on Kempowerin valttikortti

Kuten sanottu, ei Kempowerin kasvutarina varmasti ainakaan kysyntään tyssää – laadukkaille sähköajoneuvojen latureille on kysyntää, eikä liikenteen sähköistyminen vaikuta ainakaan hidastuvan. Suomessa laadukas valmistaminen onneksi osataan hyvin, ja Kempower on onnistunut saamaan merkittävän jalansijan kansainvälisillä laturimarkkinoilla.

Laadulla kilpailevalla yhtiöllä on myös varsinkin Kempowerin alalla arvokas kortti hihassaan: Sen tuotteet ovat huippulaadukkaita, ja jos asennat kotisi seinään purkin, jossa kulkee korkeajännite, haluat todennäköisesti purkin olevan sen verran hyvin kasattu, ettei se syty keskellä yötä tuleen.

Asiakkaat ovat myös Kempowerin kovan kasvun ja tuloksen perusteella valmiita maksamaan tästä mielenrauhasta, ja laatu toimii yhtiön alalla selvästi erittäin arvokkaana kilpailuvalttina.

Voiko Kempowerin räjähdysmäinen kasvu vielä jatkua?

Kempowerin osake on 2 miljardin euron markkina-arvollaan jo melkoinen järkäle – jotta sijoittajat pysyvät tyytyväisinä, tulee yhtiön todella osoittaa kykenevänsä pitämään kasvu vahvana myös tulevina vuosina ja vuosineljänneksinä.

Odotukset ovat kovat, ja riskitekijöitä riittää – pelkällä laadullakaan ei loputtomiin voi kilpailla, ja halpamaiden tuotannon kehittyessä myös Kempowerin asema voi heikentyä. Kovat odotukset tulevaisuuden kasvusta tuovatkin aina mukanaan sekä suuria mahdollisuuksia että suuria riskejä, eikä Kempower ole tässäkään tapauksessa poikkeus sääntöön.

Kaikesta huolimatta on aidosti siistiä nähdä Suomalaisen innovaation pärjäävän kansainvälisillä markkinoilla, ja että Suomalaista osaamista arvostetaan maailmalla edelleen vahvasti.

Pidetään siis peukut pystyssä, että Kempower kykenee ratkaisemaan kaikki tulevaisuuden pulmat ja raivaamaan tiensä kansainvälisten laturimarkkinoiden kuninkaaksi!

Vastaa