Kilpailuta, vertaile ja nauti saamistasi säästöistä!

Kilpailuta, vertaile ja nauti saamistasi säästöistä!

Teksti sisältää mainoslinkkejä, linkit merkattu *-merkillä.

Kilpailuta palvelusi säännöllisesti

Koska viimeksi olet kilpailuttanut vakuutuksesi, sähkösopimuksesi tai lainasi? Itse olen koittanut vuosittain tarkastaa palveluideni hinnat ja miettiä onko aika vaihtaa. Tällä voi säästää paljonkin rahaa, varsinkin jos kilpailutus on viimeksi tapahtunut vuosia sitten.

Vaikka tarkoituksena on pitää hinnat minimissä ja yrittää vertailla kaikki sopimukset, aina ei voi silti onnistua. Kesällä menin nimittäin tekemään tyhmästi ja tein kahden vuoden määräaikaisen sähkösopimuksen. Siitä en pääse siis eroon hetkeen, mutta sentään sähkö on hyvän hintaista!

Tämän lisäksi vertailen isompien ostosteni hintaa aina, en osta mitään isompaa ilman että katson muiden sivustojen ja kauppojen hinnat.

Vertaile tuotteiden hintoja Hintaopas.fi palvelulla!*

Sähkösopimuksen kilpailuttaminen

Sähkösopimuksissa voi olla paljonkin eroa sekä hinnoissa että sopimuksen ehdoissa. Esimerkiksi määräaikaista sähkösopimusta ei kannata ikinä tehdä, itse menin näin vahingossa tekemään ja nyt harmittaa. Sen lisäksi sähköä kilpailuttaessa voi ottaa kantaa siihen miten sähkö on tuotettu. Yhä useammalle on onneksi tärkeää, että sähkö on tuotettu uusiutuvilla energianlähteillä.

Jos sinulla on toistaiseksi voimassaoleva sähkösopimus, ei mikään estä vaihtamasta sähköyhtiötä. Silloin varsinkin kannattaa säännöllisin väliajoin kilpailuttaa sopimus, koska jos huomaatkin saavasi säästöä toisen yhtiön asiakkkaana, voit vaihtaa sen helposti 14 päivän irtisanomisajan jälkeen.

Sähkömittari* on täysin Suomalainen palvelu, jonka kautta voit helposti ja nopeasti kilpailuttaa sähkösopimuksesi!

sähkömittari

Vakuutusten kilpailutus

Vakuutuksiani en ole kilpailuttanut lähivuosina, koska olen melko varma että saan jo parhaan hinnan. Turvan palveluista saan perhealennuksen, nuorisoalennuksen sekä jäsenliittoon kuulumisesta alennuksen. Jotka laskevat vakuutusteni hintaa ja omavastuuosuutta jo montakymmentä prosenttia.

Jos sinulta löytyy esimerkiksi autovakuutus, kannattaa säännöllisin väliajoin tarkastaa paljonko olet oikeasti autolla ajanut. Jotta vakuutuksesi ei ole kalliimpi kuin tarvitsee. Helposti autonomistaja unohtaa seurata ajamiensa kilometrien määrää. Vähentämällä ajomatkoja voi kuitenkin säästää vakuutusmaksuissa paljon!

Vakuutusten vertailu ei ole lähtökohtaisesti ihan yhtä helppoa kuin sähkösopimusten vertailu, mutta jos interwebsin käyttäminen on sinulle tuttua, onnistuu vakuutusten kilpailutuskin varmasti. Suuntaa siis eri vakuutusyhtiöiden sivustoille ja lähetä tarjouspyyntö tai yhteydenottopyyntö! Voit myös kurkata mm. Vertaa.fi sivun kautta eri vakuutusyhtiöitä, jos et pysty takaraivosta heittämään kaikkia.

Jos kuitenkin vakuutusmaksusi on yli 500 euroa vuodessa, voit myös käyttää vakuuttava.fi* palvelua! Sen avulla voit tehdä vertailun yhtä helposti, kuin sähkösopimuksenkin kanssa. Itselläni ei tämä summa ylity, mutta monella varmasti ylittyy.

Ja kun jaksat tehdä tämän edes muutaman vuoden välein, sekä aina hankkiessasi uutta vakuutusta, voit säästää vuodessa helposti satoja euroja!

Vakuuttava

Lainan kilpailutus tai yhdistäminen

Lähdetään siitä, että lainaa kannattaa hankkia vain silloin, kun olet täysin varma omasta maksukyvystäsi. Jos olet kuitenkin jo päättänyt ottaa lainan, kannattaa se ehdottomasti kilpailuttaa, oli sitten kyseessä asuntolaina tai pienempi kulutuslaina. Sen lisäksi voi nykyään myös yhdistää lainoja ja saada sillä tavalla kokonaislainalle parempi korko. Näissä palveluissa kannattaa kuitenkin katsoa tarkkaan, säästätkö oikeasti yhdistämällä lainat.

Lainoja tarjoaa nykyään niin moni pankki ja palvelu, että lainan hankkiminen ilman vertailua ei todellakaan kannata. Siinä voi helposti käydä niin, että jäät jumiin lainan kanssa jonka korot ovat paljon korkeammat kuin oli tarkoitus. Sen lisäksi lainan kilpailutus on niin helppoa, että sitä ei kannata jättää tekemättä.

Jos olet päättänyt ottaa lainan voi kilpailuttamiseen käyttää mm. näitä ilmaisia palveluja (En suosittele turhaa lainanottoa kenellekkään):

Etua.fi*

Zmarta*

Freedom Rahoitus*

Ostosten ja suoratoistopalvelujen vertailu

Kuinka monelle on käynyt niin, että on tilannut jonkin suoratoistopalvelun tai ostanut jonkin tuotteen jota ei ole ensimmäisen kuukauden jälkeen käyttänyt? Itselleni ainakin on.

Sen takia olen nykyään opetellut suurempia ostoksia tehdessä vertailemaan ostoksen hintaa eri sivuilta ennen ostopäätöstä. Sen lisäksi katson erilaisia arvosteluja laitteesta tai palvelusta, jotta en löydä ostoksen jälkeen jotain virhettä tai huonoa puolta sillä tavalla etten pysty enää perumaan kauppaa.

Ostosten vertailuun käytän Hintaopas.fi* palvelua.

Suoratoistopalveluiden kanssa teen nykyään aina sillä tavalla, että laitan muistutuksen päivää ennen kuin maksu palvelusta lähtee tililtä. Silloin mietin paljonko olen kuukauden aikana palvelua käyttänyt ja voin perua tilauksen jos käyttö on pientä tai olematonta.

Sen lisäksi käytän kaikki mahdolliset ilmaiset kokeilujaksot eri palveluista. Esimerkiksi äänikirjapalveluiden kirjakokoelmat ovat paljolti samat, joten voi hyvällä mielellä vaihtaa palvelua parin viikon ilmaisen kokeilun jälkeen.

Bookbeat*, Storytel* ja Nextory* tarjoavat kaikki uusille käyttäjille 14 päivän ilmaisen kokeilujakson! Hyödynnä kaikki ja kuuntele ilmaiseksi 42 päivän ajan.

Liittymän vaihtaminen ja vertailu

Itse en ole vielä hankkinut omaa liittymää, sillä olen osa perheeni yhteistä liittymää. Mutta kun joskus hankin oman liittymän, vertailen tietenkin kaikkia mahdollisia. Liittymissä on todella kova kilpailu, minkä huomaa siinä jos tekee aloitteen liittymän vaihtamisesta. Heti uuden liittymän sopimuksen tekemisen jälkeen, saat varmasti soiton omalta liittymän tarjoajaltasi. Joka tarjoaa vähintään yhtä hyvää, ellei parempaa diiliä.

Eli joskus helpoin tapa kilpailuttaa oma sopimuksesi, on jäädä juttelemaan kilpailevan firman myyjän kanssa kaupan aulaan, tehdä sopimus ja jäädä odottelemaan soittoa.

Mutta jos tahtoo pärjätä ilman ihmiskontaktia, voi käyttää esimerkiksi liittymavertailu.fi sivustoa.

Jos uusi liittymä kiinnostaa, käy kurkkaamassa myös Moi:n* tarjonta!

Moi

Sinua saattaa kiinnostaa myös:

Seuraa blogia myös sosiaalisessa mediassa!

Mihin Sitä Säästäis? Facebook

Mihin Sitä Säästäis? Instagram

Ja laita Podcast kuunteluun omassa lempipalvelussasi!

Mihin Sitä Säästäis?-podcast (Spotify jne.)

Mihin Sitä Säästäis?-podcast (YouTube)

Vastaa