Kokemuksia Svea Ekonomin säästötilistä – 2.25% korko rahoillesi!

Kokemuksia Svea Ekonomin säästötilistä – 2.25% korko rahoillesi!

Teksti sisältää mainoslinkkejä, linkit merkattu *-merkillä.

Avasin Svea Ekonomin säästötilin kolme vuotta sitten, enkä ole katunut hetkeäkään tätä päätöstä. Svea Ekonomi maksaa tällä hetkellä 2.25% koron rahasta joka tilillä oleskelee! Korko lasketaan päivittäin, mutta maksetaan tilille vasta vuoden päättyessä.

Tiedän 2.25% ei ole paljon, mutta tämä on rahaa jota en ole voinut sijoituksiin laittaa joka olisi muuten oleskellut vain Nordean normitilillä. Siellä tuottoa olisi tullut 0 euroa. Svea Ekonomi aloittaa kerryttämään korkoa heti, joten kaikki lyhyetkin ajat kerryttävät korkoa. Ainoastaan siirtopäivät ovat korottomia.

Postauksen lopussa on 2023 tammikuun ajankohtaiset korot useammalta säästötilejä tarjoavalta pankilta! Korot vaihtelevat joillain pankeilla nopeallakin aikataululla, joten tarkista ajankohtainen tilanne aina pankin omalta sivulta!


Miten hankkia lisätuloja? Vinkkejä lisätulojen hankkimiseen:


Siirtele edestakaisin maksutta

Svea Ekonomin säästötilillä ei ole mitään kuluja, eikä rahan siirtelyä ole rajoitettu. Tämä oli yksi isoimmista syistä miksi tilin alunperin avasin. Pidän täällä tilillä sellaista rahaa, joka tarvittaessa täytyy olla käytettävissä nopeasti. Svean tililtä kun siirron tekee aamulla, olen parhaimmillaan saanut rahat Nordean tilille samana päivänä.

Svean tilille asetetaan rekisteröitymisessä vastatili, joka on sinun normaali käyttötilisi. Säästötililtä nostaessa rahat saa siirrettyä vain tälle edellä sovitulle tilille. Tämä ei itseäni ole haitannut, varsinkin kun rahat liikkuvat nopeasti.

Svea Ekonomi käyttöliittymä

Svean käyttöliittymä on todella simppeli ja eihän säästötilin monipuolisempi tarvitsekkaan olla. Sivulta löytyy kaikki tarpeellinen info helposti, kuten tilin saldo ja kertynyt korko. Sivun käännöksissä haisee aika vahvasti Google Translate, mutta sivulla liikkuminen on silti helppoa.

Kirjautuminen tapahtuu tunnistautumalla oman pankin tunnusluvuilla nopeasti ja turvallisesti. Miinusta tulee siitä ettei tästä löydy puhelin äppiä, täytyy mennä pankkiin vanhanaikaisesti selaimen kautta.

Miten tällä pankilla on varaa maksaa noinkin isoa korkoa?

Svea Ekonomi tarjoaa säästötilin lisäksi korkeakorkoisia lainoja yrityksille sekä yksityisille. Tämän kautta Svea saa rahoistasi hyvän tuoton ja maksaa siitä sinulle osan takaisin.

Tätä voisi verrata firmojen maksamiin osinkoihin. Kun ostat jonkun firman osakkeen, saa yritys siitä käyttöönsä pääomaa. Kun pääoma tuottaa yritykselle tuloa, maksaa se omistajilleen osingon siitä tulosta. Svea maksaa tuloksesta osingon kiinteänä korkona. Saat siis rahasi tekemään töitä, vaikka et saa niitä sijoitettua osakemarkkinoille.

Säästötilillä olevat rahat on Ruotsin valtionkonttorin myöntämän talletussuojan piirissä 100 000€ asti. Eli rahasi ovat turvassa, kunhan et ylitä tuota summaa.

Parhaiden säästötilien korot 2023/04

TilintarjoajaKorkoMinimitalletusNostorajoitukset
Svea Ekonomi2.25%Ei oleEi ole
Bank Norwegian2%Ei oleEi ole
Brocc2%Ei ole6 nostoa ilmaiseksi vuodessa
Fellow Pankki1.95%Ei ole6 nostoa ilmaiseksi vuodessa
Collector Bank1.4%50€Ei ole

Sinua saattaa kiinnostaa myös:

Lue myös kokemuksia Etoro-palvelusta (Osakkeet, ETF:t, Hyödykkeet ja CFD:t)

Lue myös kokemuksia Nexo-palvelusta! (Kryptovaluutat)