Kuukausi bloggaamista takana – Pystyykö blogilla tienata?

Kuukausi bloggaamista takana – Pystyykö blogilla tienata?

Teksti sisältää mainoslinkkejä, linkit merkattu *-merkillä.

Pystyykö blogilla tienata rahaa vuonna 2020? Pystyy.

Ei tässä kyllä koville tuntipalkoille päästä, mutta kiva on saada pientä korvausta tehdystä työstä. Omat blogituloni ensimmäiseltä kuulta koostuivat pelkästään affiliate-tuloista, joita saan kun sinä lukijani rekisteröidyt palveluihin mun linkkien kautta! Käytän tässä Adtraction nimistä palvelua, josta löytyy mainostajia laidasta laitaan. Olen koittanut pitää blogini mainokset sellaisina joita itse olen käyttänyt tai voisin käyttää.

Ensimmäisen kuukauden affiliate-tulot ovat 86.35€

Tästä summasta suurin osa tuli kyllä omista rekisteröitymisistäni, mutta kyllä muutama lukija on myös löytänyt Tue blogin toimintaa sivun linkkeineen! Kiitos siitä. Tällä summalla saan maksettua seuraavat maksut Zoner* palvelulle, jonka kautta tämä sivusto pyörii.

Muita tulonlähteitä bloggaajalle

Muita tulonlähteitä affiliate-linkkien lisäksi on muutamia, joista eniten itseä kiinnostaa yhteistyöpostaukset. Näitä ovat siis erilaiset blogipostaukset jotka tehdään erilaisten firmojen kanssa yhteistyössä. Tällä alalla kun bloggaa niin pääasiallisesti erilaisia pankkeja tai firmoja joiden tuotteilla pystyy tienata rahaa! Olen yhtä firmaa lähestynyt yhteistyön merkeissä, mutta seuraavan kuukauden projekti voisi olla lähettää viidelle mahdolliselle yhteistyökumppanille viestiä!

Yhteistyöpostauksista on paljon muitakin hyötyjä, kuin se rahamäärä joka yhdestä postauksesta firmalta saadaan. Yhteistyöpostauksen kautta blogi saa uskottavuutta, näkyvyyttä eri kanavissa sekä näiden kautta myös lisää lukijoita. Siinä monta syytä yhteistyöpostausten hankkimiseen!

Tämän lisäksi tietysti sivulla näytettävät mainokset Googlen adsense palvelun kautta. Näitä olen sivulleni koittanut saada, mutta olen kohdannut saman ongelman kuin Inssin Osingot blogi vanhan sivustonsa kanssa. Eli Googlen botit löytävät blogistani olematonta seksuaalista sisältöä, jonka takia Google ei pidä sivuani hyvänä mainostamiselle. Katsotaan jos joskus asiaan vielä saatais muutos.

Muita lukuja kuukauden bloggaamisen jälkeen

1. Blogin lukijat

Vaikka blogi on ollut pystyssä vasta kuukauden, on täällä vieraillut uniikkeja kävijöitä melkein 1000. Ihan sairaan hienoa, että blogiin on löytänyt näin iso määrä ihmisiä. Itse rakastan seurata dataa ja blogin kävijöiden seuranta onkin nykyään päivittäistä hupiani. Käytän seurantaan Googlen Analytics sovellusta, jonka saa lisättyä suoraan WordPress pohjaisiin nettisivuihin.

2. Sosiaalisen median seuraajat

Sosiaalisessa mediassa olen aktiivisempi Instagramin puolella, mutta myös Facebookissa postauksia jaan. Instagramissa viikonloppuna tuli täyteen 100 seuraajaa ja facebookissa sivutykkäyksiä on 7. Siinä huomaa aika suoraan kumpaa itse enemmän käytän. Pistä sivu seurantaan siinä palvelussa mitä sä käytät itse eniten!

3. Blogipostaukset

Kuukauden bloggaamisen jälkeen olen blogissa julkaissut 13 blogipostausta, joten viikkotahti on ollut 3 postauksen luokkaa. Luulen että tähän tähdätään jatkossakin kunhan vain kirjoitettavaa riittää! Koitan vuoden loppuun mennessä saada 50 postausta täyteen, ilman että postauksia täytyy pakottaa kuitenkaan.

Ansaitse rahaa vastaamalla kyselyihin!*

Tavoitteita blogilleni

  1. Saada yhden kuukauden sisällä sivuston kävijämäärä 10 000 kävijään
  2. Saada Sosiaalisessa mediassa ainakin 500 seuraajaa
  3. Julkaista ainakin 2 postausta viikossa
  4. Saada ensimmäinen kaupallinen yhteistyö ensimmäisen 6kk sisällä

Sinua saattaa kiinnostaa myös:

Vastaa