Mitä kuuluu sisällöntuottajan maailmaan – katsaus alkuvuoteen yrittäjänä!

Mitä kuuluu sisällöntuottajan maailmaan – katsaus alkuvuoteen yrittäjänä!

Nyt kirjoitushetkellä olen tehnyt yrittäjänä hommia hieman yli 4 kuukautta. Sisältöä tänne blogiin olen tehnyt jo melkein 8 kuukautta ja YouTube-kanava on ollut pystyssä jo yli 5 kuukautta! Ensimmäisenä joku voisi kysyä, millaista on ollut? Siihen voi vastata lyhyesti vaan, että IHAN SAIRAAN SIISTIÄ, mutta hieman pidemmin voisi vastata jotakuinkin näin:

Sisällöntuottaminen on ollut samaan aikaan todella mahtavaa työtä ja yrittäjänä olo tuo todella paljon vapauksia, mutta ei tämäkään lomalla ololta tunnu. Työ on aina työtä, vaikka ongelmat onkin erilaisia. Ennen oli selkä kipeänä kantamisesta, mutta nyt on ranne kipeänä kirjoittamisesta ja pää käy hitaalla, kun on miettinyt AOT, OST, BTC, ETH kirjainyhdistelmiä päivät pitkät! Jokaisena viikkona olen löytänyt jotain ahdistumisen aihetta, mutta jokaisena viikkona olen myös löytänyt uuden asian josta innostua yrittäjänä olosta!

Jotta aika ei vain kävisi sisällöntuottajalla vähiin, niin päätin kans avata uuden YouTube-kanavan jonne latailen jatkossa epäsäännöllisesti vlogimaista sisältöä mun elämästä ja muista kiinnostavista asioista kuin sijoittamisesta. Luvassa on mm. PALJON Frisbeegolfia! Tilaa mun vlogikanava täältä!

Alkuvuoden dataa – tilaajat, katselijat jne.

Vuosi 2020 alkoi Youtube-kanavan kanssa sellaisissa lukemissa, että tilaajia oli 251 kappaletta! Ei siinä kauaa mennyt, kun ylitettiin 1000 tilaajan raja. Tarkkaan ottaen ensimmäinen tuhat tuli täyteen 13.1. eli alle kaksi viikkoa vuoden alun jälkeen! Nyt tilaajia kanavalla on jo yli 4000 tuhatta ja määrä kasvaa kymmeniä päivittäin! Tuhat tilaajaa on YouTubessa tärkeä raja, koska se on toinen niistä asioista joita tarvitaan, jotta kanavalle saadaan mainoksia -> eli ansaitsee sitä ”TUBEMASSIA”. Toinen raja joka siinä täytyy ylittää on 4000 katselutuntia, eli sun videoita täytyy katsella yli tuon verran… Siinä menikin sitten hetki.

Noin 7. helmikuuta saavutin tuon 4000 tunnin rajan, samoihin aikoihin kun Tesla teki Bitcoin ostonsa! Sen jälkeen pääsin YouTuben adsense ohjelmaan ja pystyin saamaan videoihini mainokset! Keskustellaan siis seuraavaksi siitä paljonko tällä oikeasti rahaa saa?

YouTube-tulot!

Oon puhunut YouTuben puolella mun tuloista täysin avoimesti ja jos kiinnostaa tietää paljonko tarkalleen tienasin alkuvuonna, käy kurkkaamassa mun Q1 video! Käydään tässä kuitenkin läpi Adsense-tulojen määrä ja niiden jakautuminen/miten niitä oikein jaetaan!

Adsense-tulot on siis tuloja joita tubettajat saavat mainosten näyttökerroista, sekä siitä jos joku on tilannut YouTube Premium palvelun ja katselee tubettajan videoita! Tuhannesta katselusta maksetaan yleensä (suurimmat suomalaiset tubettajat) noin 2-4€. Tästä ei ole tarkkaa dataa, koska monet ei tuloistaan avoimesti puhu, mutta mm. Eeddspeaks ja Lakko on käynyt tulojaan hieman läpi. Eli tällaisella summalla saisi yhdestä 100 000 näyttökerran videosta Adsense-tuloa noin 200-400€. Tarttis tuolla Adsense-tulolla tehdä muutama 100 000 näyttökerran video, että saisi perus kuukausipalkan tulille. Siksi tubettajilla onkin paljon yhteistöitä!

Mun RPM, eli tuo summa mitä mulle 1000 näyttökerrasta maksetaan on hieman isompi. Ja se on isompi yksinkertaisesti siitä syystä, että mä puhun mun kanavalla rahasta ja rahan ympärillä näytetään mainoksia jotka tuottaa hyvin rahaa! Kun mainostaja saa paljon myyntiä, mä saan enemmän siitä rahaa. Mun kanavalla tuo RPM lukema on vaihdellut 3 ja 12€ välillä ja tällä hetkellä keskiarvo on noin 6€/1000 näyttökertaa. Eli mä saisin mun kanavalla 100 000 näyttökerran videosta noin 600€, eli useamman satasen enemmän kuin yleisesti. Videosta riippuen, tuo summa voi olla paljon isompikin. Ei mulla toki vielä tuollaisia lukemia ole, nimittäin näyttökerroissa, kurkataas sit niitä seuraavaksi!

Näyttökerrat YouTubessa ja lukijat blogissa!

Mä seuraan dataa mun sisällön ympärillä todella paljon ja välillä on vaikea ymmärtää, että jokainen numero analyytikoissa on OIKEA ihminen ruudun takana. Anteeksi siis niille, jotka kokevat että puhun teistä vain ”näyttökertoina”. Arvostan jokaista lukijaa ja jokaista tilaajaa todella paljon, en mä tätä ilman teitä ja teidän tukea voisi todellakaan tehdä!

Vuoden vaihteessa kun hullaannuin YouTuben maailmaan, niin blogin päivittäminen jäi vähemmälle. Nettisivun kävijöiden määrä ei silti ole pahemmin pienentynyt, koska ohjaan tänne porukkaa paljon videoista ja Instagramin sekä TikTokin ”linkki biossa” ohjaa mun Linkkipuu sivulle, johon oon kerännyt kootusti mun eri sisällöt! Tätä kautta oon saanut paljon lukijoita vanhoihin blogipostauksiin, sekä ohjannut vain porukkaa eteenpäin YouTuben puolelle!

Kävijöitä nettisivulla on kuukaudessa noin 1000-1500, joista suuri osa vain jatkaa eteenpäin mun aktiivisen sisällön pariin. Mutta kyllä tämän aikana on artikkelejakin luettu. Varsinkin nämä jutut on sivustolla kiinnostanut ihmisiä:

YouTuben puolella katselijoita on hieman enemmän, joka johtuu tietenkin siitä että sitä päivitän aktiivisesti. YouTubessa mun kanava saa katseluja päivässä 1000-2000, mutta parhaimpana päivänä näyttökertoja on kertynyt jopa 4000! Katseluita videoille kertyy ajan kanssa ja mun eniten katselluimmista videoista monet onkin vanhempia videoita. Mutta kaikkein katselluin video (ei yllättävästi) on suhteellisen uusi, eli video jossa käyn läpi mun 10 000€ sijoitussalkun! Sen katselukerrat on mennyt jo yli 8600 ja nousee tasaisesti. Eiköhän toukokuun aikana mene 10k sijoitussalkkuvideo tuon samaisen 10k näyttökertojen yli!

Tavoitteena on saada myös kanavan tilaajat tuon 10 000 rajan yli ennen kesän loppua, katsotaan kuinka lähelle päästään! Toinen tavoite on saada uusi vlogikanava 1000 tilaajan yli ennen juhannusta! Tavoitteet on tärkeitä, auta ihmeessä niiden etenemistä, pistämällä kanavat tilaukseen ja jakoon jos tykkäät!

Lisää ajatuksia yrittäjyyden alkuajasta tulee lähiaikoina Podcastin muodossa YouTubeen ja tarkempia tietoja mm. mun tuloista voi kurkata tältä videolta!

Mihin Sitä Säästäis? YouTube!

Lari Heinonen Vlogikanava YouTube!

Vastaa