Nexo käyttöopas! [Korkoa kryptoillesi!]

Nexo käyttöopas! [Korkoa kryptoillesi!]

Teksti sisältää affiliatelinkkejä, ne on merkattu *-merkillä!

Mä oon säilyttänyt mun kryptovaluuttoja *Nexon palvelussa tuottamassa mulle korkoa nyt noin vuoden ajan. Nexon palvelu on muuttunut vuoden aikana paljon ja muutos on ollut vielä parempaan suuntaan! Nexo on pääasiassa korkopalvelu, mutta isona osana toimintaa on myös lainojen antaminen kryptovaluuttoja vastaan. Sen lisäksi palvelun kautta voi nykyään myös ostaa ja myydä kryptovaluuttoja sekä Nexon Visakortti on vähitellen saapumassa laajempaan käyttöön. Eli nykyään teen aikalailla kaiken tän palvelun kautta, ehkä vaihdan jopa Crypto.comin visakortin Nexon korttiin, kun se tulee!

Käydään siis tässä postauksessa läpi miten Nexon palvelu toimii, mitä kaikkea siellä voi tehdä ja miten esimerkiksi korot ja muut edut määräytyvät! Jos kiinnostaa mieluummin katsoa aiheesta video, niin katso se täältä!

Loyalty tasot! [Näin korot määräytyvät]

Nexossa on 4 erilaista loyalty tasoa, jotka määräytyvät sen mukaan kuinka paljon sulla on NEXO tokenia sun sijoitussalkussa. Eli mitä enemmän prosentuaalisesti sun salkussa on Nexo tokenia, sitä paremmat korot ja edut sä saat. Itse olen tällä hetkellä kultatasolla, johon olen päässyt vain ottamalla korot NEXO tokeneina. En ole siis ikinä ostanut niitä, mutta tietenkin sillä tavalla sä voit buustata itsesi korkeammalle tasolle. Eniten tasojen mukana muuttuu lainojen korot, exchange cashback sekä ilmaisten kryptonostojen määrä.

Nexo loyalty levels

Korkoa kryptoille tulee siis 4-5% jonka lisäksi se voi nousta lukituilla kryptojaksoilla sekä ottamalla koron NEXO tokeneina. NEXO tokenille korko joka tasolla on 7%, joka myös kehottaa ihmisiä lisäämään sen määrää sijoituksissaan! Parasta korkoa saa jos säilyttää stablecoineja täällä, mutta siinä kohtaa mahdollista hinnannousua ei tietenkään tule.

Hienona asiana täytyy nostaa täältä esiin tuo alareunassa oleva ”free crypto withdrawals per month”, joka siis tarkoittaa kryptojen siirtoja ulkoiseen erilliseen lompakkoon. Nexosta voi siis kuukaudessa siirtää 1-5 kertaa mitä tahansa kryptovaluuttaa ilman lohkoketjujen käytöstä tulevia kuluja. Esimerkiksi Ethereumin siirtäminen on ollut viimeisen vuoden aikana kallista, joten Etherin omistajille tämä on varmasti mukava ominaisuus!

Näin voit nostaa korkoja!

Korot nousee siis korottamalla loyalty tasoa, mutta mitkä asiat käytännössä nostaa korkoja?

 1. Ota korko NEXO tokenina
 2. Osta NEXO tokeneita (ja nosta loyalty tasoa sillä)
 3. Lukitse kryptoja lyhyiksi ajoiksi ja saa enemmän korkoa!

Niin kuin varmaan kolmannesta kohdasta ymmärsitte, ei Nexossa tarvitse lukita kryptoja hetkeksikään jos ei niin halua tehdä. Mahdollisuus siihen kuitenkin on ja sillä tavalla voit myös saada parempaa vuosikorkoa! Jokaisen valuutan kohdalla voit erikseen valita haluatko luoda ns. ”Fixed term”, voit tietenkin myös päättää tarkalleen minkä määrän valuuttaa lukitset. Yleensä näitä jaksoja on tarjolla vain 1kk ajaksi, mutta välillä löytyy pidempiäkin jaksoja joissa saa parempaa korkoa. Fixed term on myös mahdollista laittaa automaattisesti uusimaan, eli jos ei ole tarkoitus myydä kryptoja tulevina kuukausina, tässä on hyvä vaihtoehto koron nostamiseen!

Nexo fixed term

*Rekisteröidy Nexoon täältä ja tue samalla mun kanavaa!

Valuutan siirtäminen palveluun!

Itse siirsin alunperin Nexoon vain kryptovaluuttoja joita olin ostanut muista palveluista, mutta nyt olen alkanut myös tekemään palveluun eurosiirtoja joilla olen sitten tehnyt kryptovaluuttaostoja. Palveluun valuuttojen siirtäminen on simppeliä, mutta käydään asia kuitenkin läpi niin on kaikille selvää!

Kryptovaluutan siirtäminen

 1. Valitse etusivulta (tai wallet välilehdeltä) valuutta jota haluat siirtää
 2. Klikkaa sen vierestä ”Top-up”
 3. Kopioi lompakkokoodi toiseen sovellukseen
 4. Tee siirto ja odota sen saapumista!

Krypton nostaminen palvelusta käy samalla tavalla, mutta ”withdraw” napin takaa.

HUOM! Kannattaa aina kopioida lompakkokoodi, koska yksikin virhe siinä voi aiheuttaa valuuttojen katoamisen. Tarkista myös aina, että ”network” jolla siirron teet on molemmissa sovelluksissa sama!

Nexo

Eurojen siirtäminen

Eurojen siirtäminen käy helposti SEPA-siirron avulla. Nexon mukaan eurosiirron minimi on 1000€, mutta pienemmätkin summat on mulla mennyt läpi ilman ongelmia. Aikaa siirrossa menee noin 2-3pv, eli ole kärsivällinen!

 1. Valitse etusivulta (tai wallet välilehdeltä) Euro
 2. Klikkaa ”Top-up”
 3. Kopioi IBAN, nimi ja viite omaan nettipankkiisi.
 4. Tee eurosiirto sinne tilille ja muista viite (voi laittaa myös viestikenttään)
 5. Odota kärsivällisesti muutama päivä!

HUOM! Muista viite, koska ilman sitä siirto ei löydä perille. Viitteen voi laittaa myös viestikenttään!

Kryptojen ostaminen Nexon palvelusta!

Nykyään Nexon palvelussa onnistuu myös kryptojen ostaminen, myyminen sekä vaihtaminen toiseen kryptovaluuttaan. Nexo exchange on helppokäyttöinen, ei ota erillisiä ostokuluja ja toimii nopeasti! Itse olen tehnyt ostoja siellä lähinnä Euroilla, mutta olen myös tehnyt vaihtoja, koska BNB:llä ei ollut vaihtoparina euroa. Silloin piti ensin tehdä vaihto stablecoiniin ja sitten se vasta vaihtaa euroiksi!

Kryptojen ostaminen käy helposti!

 1. Valitse Exchange välilehti
 2. Buy, Sell vai Swap?
 3. Valitse millä ostat ja mitä ostat
 4. Klikkaa ”preview exchange”
 5. Jos kaikki on ok, vie kauppa loppuun!

Kauppa menee heti läpi, jonka jälkeen ostetut kryptot alkavat myös tuottaa korkoa seuraavasta kokonaisesta päivästä lähtien!

HUOM! Erillisiä ostokuluja ei synny jos ostat siirtämilläsi euroilla, mutta spreadia Nexo perii n. 0.7%. Tämä on normaali käytäntö palveluissa, mutta siitä ei yleenä erikseen kerrota mitään. Tämän lisäksi kuluja tulee 1.5% lisää jos oston tekee pankkikortilla!

Lainaaminen omia kryptoja vastaan!

Iso ominaisuus jota Nexo itse tuo esiin on se, että voit ottaa lainaa sun krypto-omistuksia vastaan. Eli lainaa saa sillä ehdolla, että sulla on vakuutena kryptoja Nexon palvelussa. Tässä kohtaa täytyy muistuttaa, että tässä on vaarana menettää omia kryptojaan. Jos esimerkiksi kryptojen hinnat menee alaspäin, voi vakuuden arvo laskea niin paljon, että Nexon on pakko myydä sun kryptoja kattaakseen lainan. Eli ole varovainen lainaamisen kanssa!

Näin lainaat!

Lainaaminen onnistuu muutamalla askeleella, mutta itse sitä en ole vielä kokeillut!

 1. Klikkaa etusivulta ”Borrow”
 2. Tällä sivulla näet paljonko voit lainata ja millä korolla
 3. Valitse valuutta (stablecoin vai Euro)
 4. Valitse summa ja klikkaa ok

HUOM! Stablecoinit on heti lainaamisen jälkeen sun käytettävissä, mutta Eurosiirrossa menee se 2-3pv. Voit koska tahansa maksaa lainan takaisin tai osan siitä ja sä maksat vain siitä summasta minkä oot lainannut ja niiltä päiviltä joka se on lainassa.

Miten verotusasiat onnistuu?

Nexosta saatava korko on veronalaista tuloa, vaihdoista tuleva tuotto on veronalaista tuloa sekä tietenkin ostojen yhteydessä saatava cashback on myös veronalaista tuloa. Näistä kaikista tarvitsee siis tehdä ilmoitus verottajalle, mutta miten sellainen sitten onnistuu?

Nexossa ei ole vielä API:a eli sitä ei voi yhdistää veropalveluihin (kuten *Koinly) suoraan, mutta CSV tiedoston avulla asioiden hoitaminen onnistuu suhteellisen helposti. Nexosta saa tuon CSV tiedoston todella helposti ja sen sisällön voi myös itse päättää helposti suoraan sovelluksen sisällä. Voit siis esimerkiksi luoda erillisen tiedoston pelkästään sun vuoden koroista tai pelkistä myynneistä.

 1. Valitse ”Transactions” tai sovelluksessa wallet välilehdeltä oikeasta yläkulmasta listanappi
 2. Sieltä takaa pääset lataamaan CSV tiedoston valitsemistasi asioista
 3. CSV tiedostoa voi käyttää itse tai hyödyntää palveluissa

HUOM! Korko on ansiotuloa ja tulo lasketaan saamispäivän kurssin mukaan. Myös korkona saadun kryptovaluutan myyminen myöhemmin voi tuoda sulle pääomatuloa joka on verotattavaa tuloa. Tämän takia CSV tiedosto tosiaan on hyödyllinen asia, koska sun tarvitsee tietää jokaisen päivän erillinen kurssi ja määrät jotka sä kyseistä valuuttaa oot saanut.

*Rekisteröidy Nexoon täältä ja tue samalla mun kanavaa!

SINUA SAATTAA MYÖS KIINNOSTAA:

SEURAA MUA MYÖS MUISSA KANAVISSA!

Mihin Sitä Säästäis? YouTube

Twitter @mihinsaastais

Instagram @mihinsitasaastais

TikTok @mihinsitasaastais

Vastaa