Sijoita 100 euroa viikossa – Ohjeita aloittelevalle sijoittajalle!

Sijoita 100 euroa viikossa – Ohjeita aloittelevalle sijoittajalle!

Teksti sisältää mainoslinkkejä, linkit merkattu *-merkillä.

Rikas sijoittaja

Jokainen haluaa varmasti päästä sijoittajan urallaan ylläolevan kuvan pisteeseen. Se hetki kun voi heittää jalat pöydälle ja kuunnella kun rahaa kilisee tilille lisää ja lisää ja lisää ja lisää… Kuulostaa utopistiselta, mutta täytyyhän sitä unelmia olla. Tämä postaus on lähinnä uusille sijoittajille suunnattu, mutta eiköhän vanhatkin konkarit täältä jotain opittavaa voi löytää!

Ennen kuin heitetään jalat pöydälle niin tähdätään siihen, että saataisi säännöllisesti sijoitettua tuo 100 euroa viikossa. Kun sitä jaksaa tehdä 20 vuotta, on 8% korolla sijoitustilille kerääntynyt jo 235 608€ ja säästetty summa ilman korkoa olisi 96 000€. Joten tuottoa tuon rahan sijoittamalla saa 20 vuodessa noin 139 000€.

Nyt marraskuun alkaessa on paras aika vuodesta aloittaa sijoittaminen! Historiallisesti paras tuotto osakemarkkinoilta saadaan marras-huhtikuussa. Niin kutsuttu ”halloween-strategia”, eli ole markkinoilla 100% Halloweenista lähtien!

Tienaa vastaamalla kyselyihin netissä!

No mistäs se 100€ sitten saadaan?

Ensimmäiseksi tietenkin tarvitsee saada se 100 euron potti viikottain säästettäväksi, tai toisin sanottuna 400 euroa kuukaudessa. Jos tämä ei kuulosta sinun tuloillesi mahdolliselta, voit aina ottaa tavoitteeksi ensin pienemmän summan. Mutta jos kuukaudessa menee esimerkiksi muutamia satasia shoppailuun tai muuhun josta voisit karsia, kannattaa pistää sijoitustavoite kuitenkin tarpeeksi korkealle. Kuluista karsiminen on alussa ärsyttävää, mutta kun säästöä tulee, se on todella palkitsevaa!

Jos kuitenkaan tingattavaa menoista ei löydy, kannattaa miettiä mistä voisi löytää hieman lisätuloja arkeen. Itse pienenä sivutulona kauppaan tavaroita kirppiksellä ja tori.fi:ssä, jonka lisäksi mulla on kännykässä paljon eri äppejä tulojen saamiseen. Pieniä virtoja, mutta lisätuloja kuitenkin! Tsekkaa esimerkiksi nää mun blogipostaukset, jos tulovirran kasvattaminen kiinnostaa.

Summalla ei ole alkuun niin väliä, kunhan saa sijoittamisen ja säästämisen rutiinin käyntiin, niin sijoitussumma kasvaa myöhemmin kyllä!

Palkan budjetointi

Kun seuraavan kerran palkka tulee (tai mieluummin jo ennen palkan tipahtamista tilille) laske suunnilleen budjetti seuraavan palkan saapumiseen asti. Eli ota palkasta sivuun määrä jonka tarvitset vuokran maksamiseen, pakollisten laskujen maksamiseen ja se määrä minkä oletat riittävän ruokaan ja muihin pakollisiin menoihin.

Loppusumma laita korkeakorkoiselle säästötilille (Esim. Svea Ekonomi) odottelemaan ja korvamerkitse tästä se 100€ per viikko tai muu itsellesi sopiva sijoitussumma. Eli älä käytä niitä tässä kuussa ellei ole ihan pakko. Sitten kun seuraava palkka tulee, laita tästä säästötilillä olevasta summasta 80% sijoituksiin ja toista sama uuden palkan kanssa.

Toista tämä niin kauan tällä tavalla, kunnes olet saanut kerrytettyä säästötilille vähintään yhden kuukauden menoja vastaavan puskurirahan. Tällä tavoin et aloita liian ärhäkkäästi sijoittamista ja joudu myymään sijoituksia huonon päivän tullen. Eikä ole tarpeen tehdä niin tarkkaa budjettiakaan. Tässä kohtaa olet todennäköisesti oppinut myös paremmin budjetoimaan menojasi ja voit rennommalla mielellä sijoittaa rahat jo heti palkkapäivänä.

No mihin mä sit muka sijoitan?

Tämä on aloittavilla sijoittajilla tietenkin ensimmäinen ongelma, kun ei tiedä mihin sitä rahaa sitten kannattaisi sijoittaa. Itse olen vahvasti pienikuluisten indeksirahastojen kannalla! Nämä ovat suhteellisen pienen riskin rahastoja, jossa pitkällä aikavälillä (puhutaan kymmenistä vuosista) saadaan melkein aina indeksin mukainen tuotto. Eli keskimääräinen tuotto on noin 7-10% paikkeilla.

Esimerkiksi Nordnetin Indeksirahasto Suomi on se mihin itse aloin sijoittamaan ensimmäisenä. Se on siitä hyvä rahasto, että se on täysin kuluton joten kaikki tuotto on sinun (verojen maksun jälkeen). Nordnetilla on muutenkin monia indeksirahastoja, joiden avulla voi sijoittaa eri puolille maailmaa. Kulut on pieniä, joten tuotosta suurin osa tulee suoraan sinulle!

Kannattaa tutkia Nordnetin indeksirahastoja jos kiinnostaa helppo ja ainakin tähän asti hyvätuottoinen sijoittaminen!

Aloita säännöllinen sijottaminen ilmaisella Nordnet-tilillä!*

Nordnet

”Sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.”

Jos löytyy huonoja lainoja, maksa ne ensin pois

Tämä on yksi asia mitä ei kauhean usein tällaisissa ”Aloita sijoittaminen” postauksissa osata miettiä. Monilla ihmisillä on pikavippejä tai niin sanottuja roskalainoja ihan himmeillä koroilla odottamassa maksua. Tässä tapauksessa paras sijoituskohde on siis maksaa ne lainat pois mahdollisimman nopeasti! Sama pätee luottokorttivelkaan.

Älä aloita sijoittamaan osakemarkkinoille, jos sinulta löytyy lainoja joiden korko on useamman prosentin luokkaa. Tämä voi siis koskea myös ihmisiä joilla on esimerkiksi autorahoitus, tai korkeakorkoinen rahoitus huonekaluliikkeeseen tms. Esimerkkejä on monta ja yhteinen tekijä on se, että korot voivat helposti olla monia kymmeniä prosentteja tai jopa yli satoja prosentteja kuukaudessa. Silloin maksamalla lainat mahdollisimman nopeasti, saat parasta tuottoa rahoillesi!

Jos tällaisia lainoja löytyy, on sitä tärkeämpää kerryttää sitä puskuria säästötilille. Sillä vältytään siltä tilanteelta, että joudutaan ottamaan uudestaan korkeakorkoista lainaa, kun saadaan esimerkiksi se sänky ostettua kerralla!

Älä pelästy markkinoiden liikkumista!

Markkinat heiluvat välillä todella paljon varsinkin jos kursseja seurailee päivittäin. Älä siis pelästy jos sijoitustesi arvo käy joskus paljonkin miinuksella, pidä katse pitkällä tulevaisuudessa, niin eiköhän homma pelaa! Tärkeintä on pysyä kokoajan markkinalla, jonka takia kerrytät erikseen puskurirahan ettet joudu huonon paikan tullen ottamaan sijoituksiasi pois rahastoista.

Esimerkiksi tänä vuonna maaliskuussa, oma sijoitussalkkuni meni 300€ plussalta useamman satasen miinukselle. Olihan siinä aika paljon hikikarpaloita, mutta hienosti sieltä ollaan noustu.

Ilmainen 5€ rekisteröityessäsi Mobifyyn koodilla MSS!

Muista pitkäjänteisyys!

Sijoita 100 euroa viikossa on helpommin sanottu, kuin tehty. Varallisuuden kartuttaminen on pitkä prosessi ja se ei todellakaan ole aina helppoa, mutta mitä enemmän saat nyt alussa säästöön, sitä enemmän se kasvaa korkoa korolle jatkossa. Nuorena sijoittajana taustalla on aina paras valuutta, eli aika. Käyn yhdessä aiemmassa postauksessani tarkemmin läpi sitä, miksi on kannattavaa aloittaa säännöllinen sijoittaminen mahdollisimman aikaisin.

Sinua saattaa kiinnostaa myös: