Suosittelemani sijoitusaiheinen sisältö

Suosittelemani sijoitusaiheinen sisältö

Julkaisu sisältää mainoslinkkejä, linkit merkattu *-merkillä

Olen sosiaalisen median ja internetin suurkuluttaja. Päivässä tulee katsottua YouTubea, selailtua eri sosiaalisen median kanavia, kuunneltua podcasteja ja musiikkia eri palveluista sekä tietysti luettua uutisia eri sivustoilta. Löysin ensimmäisenä sijoittamiseen liittyvänä mediana Podcastit ja tarkemmin vielä Nordnetin Rahapodin. Sen löydettyäni aloin etsiskelemään myös muista kanavista itselleni sijoittamiseen liittyvää materiaalia ja päätin kerätä hieman omia suosikkejani tähän teidänkin luettaviksi, kuunneltaviksi tai katsottaviksi! Vinkatkaa myös te mulle jotain uutta!

Sijoittamiseen liittyvä kirjallisuus

Olen ollut jo muutaman vuoden BookBeat* tilaaja, ja olisin ollut jo kauemminkin jos olisin ymmärtänyt äänikirjojen hyödyt. Itse kuuntelen kirjoja eniten töissä ajaessani, sekä pyöräillessä. Muuten lukemiselle ”ei ole löytynyt aikaa”, joten äänikirjat on ollut ihan mahtava juttu! Kaikenlainen oppiminen on tärkeää, joten olen kuunnellut laajalti erilaisia kirjoja.

Muutamia rahaan liittyviä kirjoja olen ehtinyt kuuntelemaan, joista tärkein teos itselleni on ollut Julia Thurénin kirjoittama ’Kaikki Rahasta’. Siinä Julia käy lävitse erilaisia rahan käyttämiseen, säästämiseen ja sijoittamiseen liittyviä asioita omien kokemuksiensa kautta. Tämän kirjan kuuntelin muutamassa päivässä ja sen jälkeen siitä onkin jauhettu kotona puolison kanssa (puolison)kyllästymiseen asti.

Eniten tämän kirjan pohjalta jäin pohdiskelemaan oman talouteni budjetoimista ja sitä miten parisuhteessa rahat ja menot jaetaan. Kirjassa annetaan paljon esimerkkitapoja näiden asioiden hoitamiseen, vaikka jokaisella toimii erilaiset taktiikat, on kirjan vinkkien pohjalta helppo aloittaa omien toimintatapojen muokkaaminen. Jätä kommenttia jos kiinnostais postaus siitä miten mä hoidan oman talouteni budjetin ja mihin kaikkeen meidän taloudessa rahat kuluu.

Muita kiinnostavia kirjoja joita olen kuunnellut on esimerkiksi: Rahaviisaus kirj. Maarit Lassander, Elon Musk kirj. Ashlee Vance, Miksi nukumme kirj Matthew Walker.

Jos kiinnostuit tämän pohjalta kirjasta, nappaa alta ilmainen 14 päivän testikokeilu valitsemaasi palveluun! Tai testaa vaikka kaikki kolme, siitä saat 1,5kk ilmaista lukuaikaa. (Koskee uusia käyttäjiä)

Kokeile BookBeat Premiumia 14 päivää ilmaiseksi!*

Kokeile Nextorya 14 päivää ilmaiseksi!*

Kokeile Storytelia 14 päivää ilmaiseksi!*

Sijoitusblogeja joita itse seuraan

En ole suuri blogien kuluttaja, mutta tutkiessani sijoittamiseen liittyviä asioita, olen aina löytänyt eniten hyödyllisiä neuvoja juurikin blogeista. Se olikin yksi niistä syistä miksi päätin blogin perustaa. Muutamaa blogia olen jäänyt aktiivisemmin seuraamaan:

Rahat-on Nainen

Omavaraisuushaaste

Inssin Osingot -sijoitusblogi

Inssin Osingot on kerännyt blogiinsa listan kaikista suomen sijoitusblogeista! Käy kurkkaamassa löytyisikö muutakin kiinnostavaa.

Podcastit ja YouTube

Rahaan liittyviä podcasteja on Suomessa varmasti monia kymmeniä, mutta itse kuuntelen säännöllisesti vain kahta. Johtuu ehkä lähinnä omasta laiskuudesta, joten saa vinkata jos on hyviä podcasteja joita kuuntelette!

Rahapodi

Julia Thurén: Melkein Kaikki Rahasta

Podcasteja aktiivisemmin seuraan rahaan liittyvää sisältöä YouTubessa, siellä ehdoton lempparini on Graham Stephan. Hän avaa videoillaan ajankohtaisia aiheita, niin että kuka tahansa ymmärtää. Videoiden avulla pysyy hyvin ajan tasalla jenkkien meiningeistä, mutta monet asiat videoilla on maailmanlaajuisia.

Toinen seuraamani sijoitusasioista puhuva tubettaja on Andrei Jikh! Myös hänen videonsa on erittäin mukavaa seurattavaa ja Andrei on omasta mielestäni lempeämpi ja rauhallisempi versio Grahamista.

Blogin aloittaminen

Päätin jakaa näitä edellä mainittuja sisällöntekijöitä, koska he olivat syy siihen että itse aloitin tämän blogin. Löysin inspiraation tuottaa itse materiaalia näiden ihmisten kautta ja toivon että jonain päivänä voin itsekin olla jollekin inspiraationa tällaisen projektin aloittamisessa!

Jos haluat jatkossakin lukea tämän nuoren miehen kirjoittamaa, paikoitellen varmaan aika sekavaa blogia, käy kurkkaamassa Tue Blogin Toimintaa sivua! Jokainen rekisteröityminen auttaa todella paljon!

Vastaa