Tienaa Airbnb-majoittajana jopa 500 euroa viikossa!

Tienaa Airbnb-majoittajana jopa 500 euroa viikossa!

Teksti sisältää mainoslinkkejä, linkit merkattu *-merkillä.

Tienaa Airbnb:llä

Airbnb majoittaminen on kasvattanut suosiotaan maailmalla viimeisten vuosien aikana. Itsekin käytän Airbnb:tä matkustaessani suomessa sekä ulkomailla. Olen myös toiminut majoittajana jonkin verran aiemmissa vuokra-asunnoissani ja saanut sillä tavalla vuokramenoja pienennettyä niiltä ajoilta kun en itse olisi kotona muutenkaan ollut.

Onko Airbnb majoittaminen kannattavaa Suomessa? Nyt koronan jyllätessä maailmassa, on tällainen lyhytaikainen majoittuminen vähentynyt kun turisteja ei ole, mutta kotimaanmatkailijat ovat palvelua kuitenkin käyttäneet. Itsekin olen majoittunut muutamaan otteeseen tänä vuonna Airbnb asunnossa.

Tienaa vastaamalla kyselyihin netissä!*

Airbnb majoittamisen aloittaminen

Minkälaiset asiat tekevät hyvän Airbnb-asunnon?

  1. Asunnon sijainti, joko keskusta-alueella tai muuten hyvien kulkuyhteyksien varrella.
  2. Sisustus. Mielellään suhteellisen simppeli sisustus ja mahdollisuus piilottaa omia tavaroita helposti.
  3. Useampien ihmisten majoittamisen mahdollistavat tilat (esimerkiksi vuodesohva olohuoneessa ja leveät sängyt makuuhuoneissa)
  4. Kaikki perustarvikkeet löytyy (pesukoneet, TV, WIFI, pyyhkeet, lakanat jne.)
  5. Oma asunto (ei tarvitse kysellä vuokranantajan lupaa)

Airbnb majoittamista aloittaessa on eniten hommaa. Täytyy ottaa hyvät kuvat asunnosta, kirjoittaa esittelyteksti jne. Sen jälkeen hommaa on paljon vähemmän ja asiat rullaavat enemmän omalla painolla. Hyvät kuvat ovat todella tärkeitä, joten jos tiedät ettet itse osaa ottaa kunnon kuvia, pyydä joku paremmin osaava ottamaan kuvat.

Airbnb-asunnoksi käy kaiken kokoiset kämpät, mutta parhaiten vuokralle menee asunnot jotka majoittavat 2-5 henkeä mukavasti. Omakotitalo ei siis ehkä ole tähän puuhaan paras, mutta sieltä voi miettiä vaikka vuokraavansa yksittäisiä huoneita.

Airbnb majoittaminen Suomessa

Suomessa on yllättävän laaja kattaus Airbnb-asuntoja joiden hinnat vaihtelevat muutamasta kympistä satasiin yöltä. Turun keskusta-alueella halvimmillaan kahden hengen asunnon sai viikonlopuksi noin 60€ per yö. Eli hinta on aikalailla sama kuin Omenahotellin huoneella, mutta Airbnb kautta saat täysin varustellun asunnon. Jos riittää yksityinen huone, olisi Turun keskustasta saanut yön 40€ hintaan.

Mun asunnoissa olleet majoittujat on ollut noin 50/50 Suomalaisia tai ulkomaisia turisteja. Joten uskon, että tälläkin hetkellä majoittujia löytyisi, varsinkin kun tällä hetkellä ei pääse ulkomaillekkaan. Hintaa näissä asunnoissa on ollut noin 70€/yö, molemmat asunnot on ollut ihan keskustassa ja ollut peruskuntoisia kaksioita. Viikon majoituksesta olisi saanut 420€ plus mahdolliset lisämaksut.

Tienaa skannaamalla ruokaostoksesi!*

Mistä hinta koostuu ja paljonko tällä voi oikeasti tienata?

Airbnb hinta koostuu perusmaksusta per yö, ylimääräisistä ihmisistä (sinä päätät mikä määrä ihmisiä perusmaksuun kuuluu) ja mahdollisesta siivousmaksusta. Tästä kaikesta Airbnb ottaa noin 3.7% palvelumaksua ja loput on verotettavaa tuottoa sinulle.

Aloitin Airbnb vuokraamisen vuoden 2017 lopulla, kun olimme Tammikuussa lähdössä kuukauden mittaiselle lomalle. Kämppä jäi tyhjäksi, joten pistettiin Airbnb toiminta pystyyn ja vuokra-asunto tuottamaan! Pyysin sisaruksiani toimimaan co-hosteina, eli viemään avaimet vuokralaisille ja siivoamaan varausten välissä asunto. Maksoin tästä 15% tuotoista sisaruksilleni.

Tämän reissun aikana Airbnb kautta majoittumisia tuli 6 kappaletta, joista rahaa sain noin 340€. Silloinen asunto ei ollut kummoinen, joten yökohtainen hinta oli vain 50 euroa. Vuokra oli jotain 600 paikkeilla, eli verojen ja vähennysten jälkeen sain tällä maksettua kolmasosan vuokrasta. Worth it? YES.

Vuoden 2019 kesä-elokuu oli parasta majoittamisaikaani. Tuon ajan sisällä asuntoni oli vuokrattuna 15 yötä, joista tienasin yhteensä 1070€. Eli noin 70 euroa yöltä.

Tämä kaikki on siis ollut sellaisessa kämpässä, jossa olen asunut itse. Majoitin ihmisiä silloin kun minulla oli lomia jossain muualla tai muuten vapaata mennä vaikka vanhempien luokse yöksi. Kämppäni ei siis ollut vuokrattavana läheskään kaikkia aikoja tuolta väliltä, mahdolliset tulot on siis ollut isommat.

Aloita majoittaminen NYT!

Jos sulla on näkyvissä pitkiä lomia jossain pois kotoa, tai sulla on sijoitusasunto vailla vuokralaista, on tässä hyvä vaihtoehto kämpän käyttämiseen. Jos sun talossa tai kämpässä on tyhjiä huoneita, voi Airbnb:ssä vuokrata myös yksityisiä huoneita. Silloin asukkaat jakavat muut tilat sinun ja perheesi kanssa.

Huom. Jos asut vuokralla, muista kysyä vuokranantajalta lupa. Sekä muista tarkistaa taloyhtiön kanta tällaiseen majoittamiseen.

Jos rekisteröidyt Airbnb majoittajaksi tän linkin* kautta, saat 8€ ekstarahaa kun saat ensimmäisen majoituksen tehtyä!

Sinua saattaa kiinnostaa myös:

Vastaa