Trump Vs. Biden – USA:n presidentinvaalit lähenee…

Trump Vs. Biden – USA:n presidentinvaalit lähenee…

Teksti sisältää mainoslinkkejä, linkit merkattu *-merkillä.

Jenkkien presidentinvaalit lähenee ja jännitys markkinoilla tiivistyy. Itse en ole vielä päässyt iskemään kiinni tippuneisiin osakekursseihin ja nyt katseet on jo vaalien jälkeisessä viikossa.

Toinen ja viimeinen USA:n presidentinvaalien väittelytilaisuus nähtiin torstain ja perjantain välisenä yönä Suomen aikaa. Tällä kertaa väittelyssä oli jotain järkeä, kun Trumpin mikki osattiin hiljentää puheenvuorojen välissä. Mutta oli siinä muutenkin enemmän keskustelun tuntua, ei enää niin suoraa huutelua vastapuolta vastaan. Selkeästi myös presidenttiehdokkaita jännittää tulevien vaalien tulos ja tässä väittelyssä keskityttiin enemmän asiaan.

Kerrytä bonusta maksamalla laskuja, rekisteröitymisen yhteydessä 5€ koodilla MSS!

Trump Vs. Biden – Kenen voittoa osakemarkkinat ennustaa?

Tällä hetkellä jenkkien osakemarkkinoilla on outo tilanne käynnissä. Yleensä nousevat kurssit ennen presidentinvaaleja on ennustanut istuvan presidentin voittoa, mutta tällä kertaa markkinoilla ollaan jo aika varmoja Bidenin voitosta. Silti markkinoilla ollaan nähty viimeiset kuukaudet noususuhdannetta, vaikka viimeisen viikon aikana ollaankin menty taas hieman alaspäin.

Tätä toisaalta selittää se miten oudossa tilanteessa ollaan maailmassa muutenkin tällä hetkellä. S&P 500 ei ole alkuvuoden huippulukemista kuin noin 2.3% korkeammalla. Mutta silti kurssi näyttää huippunousua, koska maaliskuussa koettiin niin raju pudotus. Eli onko ensimmäistä kertaa yli kolmeenkymmeneen vuoteen markkinat väärässä?

Pahin romahdus kursseissa nähdään todennäköisesti presidentinvaalien jälkeisinä päivinä

Nyt kannattaa olla ostomaskit valmiina ja rahat odottamassa kurssien tipahtamista. Ennusteiden mukaan presidentinvaalien tulosta saadaan odottaa jonkin aikaa, eikä tulosta todellakaan tiedetä vielä vaalipäivänä. Silloin markkinoiden epävarmuus kasvaisi ja osakemarkkinoilla voidaan nähdä lyhyessä ajassa monen prosentin pudotus. Silloin ei todellakaan kannata olla myyntiaikeissa, vaan ostoaikeissa!

Itse tarkkailen osakkeita jotka hyötyvät Bidenin tulevista investoinneista uusiutuvaan energiaan ja ympäristöystävällisempään tulevaisuuteen! Muutenkin tahdon yhä enemmän keskittää osakesalkkuani sille alalle, koska vihreällä sijoittamisella luodaan tulevaisuutta. Olenkin pienen potin siirtänyt jo odottamaan osakesäästötilille pudotusta varten.

Löydä parhaat hinnat hintaopas.fi*

Taloudessa voidaan nähdä isokin hyppy vaalien tuloksen saamisen jälkeen

Kauppalehden Markkinaraadissa keskusteltiin lauantaina jenkkien presidentinvaaleista ja siellä asiantuntijat olivat aika samanlaisilla ajatuksilla liikkeellä tulevien vaalien kanssa. Tulosta saadaan odotella, mutta jos ja kun Biden voittaa se voi hetkellisesti saada aika nopeankin piristysruiskeen jenkkien markkinoille. Kuitenkin pitkässä juoksussa tämä tasoittuu aika samalle tasolle kuin aiempienkin vuosien talouskasvu.

Toisaalta yhtä mieltä oltiin siitä, että talouskasvu tulevina vuosina tulee olemaan aika samanlaista, voitti ne vaalit sitten kuka tahansa. Mutta pidemmällä aikavälillä, Bidenin voitto loisi parempaa näkymää koko maailman taloustilanteeseen. Kauppasota on lähivuosina ollut aika paljolti kaikki vastaan kaikki mentaliteetillä ja Biden voisi taas yhdistää USA:ta enemmän EU:n kanssa. Jolloin oltaisi yhdessä Kiinaa vastaan. Lähiaikoina Trump on puhunut myös tiukemman kauppasodan käynnistämisestä EU:ta vastaan.

Voitti vaalit kuka tahansa, vaikeita vuosia on edessä

Koronavirus ei ole lähdössä hetkeen palloltamme ja sen tuoma epävakaus jo epävakaaseen taloustilanteeseen ei ole parantanut tulevaisuuden näkymiä jenkeissä tai EU:n sisällä. Yhä enemmän valtioiden taloutta hallitsevat keskuspankit, jotka ovat lähivuosina hankkineet paljon joukkovelkalainakirjoja. Jolla pyritään elvyttämään valtioiden taloutta ja saamaan valtiot investoimaan enemmän maansa yrityksiin, esimerkiksi halvemmilla lainoilla.

Tämä ei ole pitkällä aikavälillä kannattavaa toimintaa tai mistä sitä tietää, emme ole ikinä olleet tällaisessa tilanteessa ennen. On nähty monien pienempien valuuttojen tuhoja, mutta voiko Euron tai Dollarin arvon tuhota tulostamalla rahaa lisää? Niiden arvo on niin suuri ja niitä käytetään niin laajalla alueella, että onko parin triljoonan dollarin tai euron tulostamisessa nyt niin iso vaikutus? Kuulostaa absurdilta etteikö muka olisi, mutta jenkeissä jo keväällä nähtiin jättimäinen panostus talouteen – noin 2 tuhatta miljardia dollaria. Ja mistäköhän nää rahat yhtäkkiä ilmestyi, taikaseinästä tietenkin. (Oli muuten tosi vaikea saada selkoa paljonko on suomeksi, jenkkien sanoma 2 trillion dollars)

Vaalipäivää odotellessa!

Sinua saattaa kiinnostaa myös:

Vastaa