USA:n presidentinvaalien tulosta saadaan odotella – Trump Vs. Biden

USA:n presidentinvaalien tulosta saadaan odotella – Trump Vs. Biden
(AP Photo/Patrick Semansky) Kuvan lähde.

Teksti sisältää mainoslinkkejä, linkit merkattu *-merkillä.

Viimeksi kun yhdysvalloissa oli presidentinvaalit, valvoin läpi yön jotta sain tietää kuka voittaa. Tällä kertaa en aio tehdä samoin. Suurin syy on se, että aamulla on töitä, mutta myös siksi etten usko tuloksen olevan varma vielä ainakaan muutamaan päivään. Joten miksi pilata unirytmini valvomalla, kun tietoa saadaan kuitenkin odottaa.

Vuosi 2020 on ollut sijoitusmarkkinoilla jännittävä

Vuosi 2020 ei tule vaalien jälkeisinä päivinä lopettamaan yllättämistään, uutiset on nyt täynnä eri versioita siitä mitä tulee tapahtumaan. Kukaan ei tietenkään voi tai osaa ennustaa tulevaa, mutta aina voidaan spekuloida. Tänä vuonna on nähty jo yksi historian suurimmista pörssipudotuksista, sekä yksi nopeimmista nousuista. Tähän tietenkin on vaikuttanut korona ja sen tuomat vaikutukset yrityksiin ja ihmisten omaan talouteen. Sen lisäksi lähiviikkoina kursseja on liikuttanut Yhdysvaltojen presidentinvaalit.

Vaalien vaikutus pörssissä

Itse vaalien vaikutus pörssikursseihin on pitkällä aikavälillä pieni ja olematon, mutta lyhyellä aikavälillä kurssit voivat heitellä vaalien alla paljonkin. Sen takia olenkin ollut kiinnostunut aiheesta, koska kurssien liikkumisesta ei voi kertoa faktatietoa etukäteen, mutta siitä voidaan silti löytää paljon tietoa. Esimerkiksi Allan Lichtman on pörssikurssien avulla ennustanut Yhdysvaltojen presidentinvaalien voittajan oikein viimeiset 30 vuotta.

Tällä hetkellä pörssikurssit viittaavat siihen että Joe Biden vie voiton, ainakin jos Allan Lichtmania on uskominen. En ole tämän tuloksen puolesta rahaa pistänyt, koska en usko uhkapelaamisen olevan kenellekkään hyväksi. Olen silti myös vahvasti sitä mieltä, että Trump saa valtaistuimensa jättää. Tätä olen ennakoinut mm. ostamalla lisää vihreän energian rahastoja, jonne saadaan tulevina vuosina paljon investointeja.

Trump voi vaikuttaa kursseihin

Uskon että jos Trump tekee sen mitä on medioissa hieman povattu, eli julistautuu vaalien voittajaksi ennen aikojaan, voi se saada joissain kursseissa liikettä aikaan. Koska jos sijoittajat uskovat istuvan presidentin lausuntoa, voi se saada innostuksen lähteä sijoittamaan sellaisiin yrityksiin jotka hyöytyisivät Trumpin uudelleenvalinnasta. Sellaisia ovat esimerkiksi öljyyn liittyvät yritykset. Toisaalta jos Trumpin ennenaikainen voittajaksi julistautuminen osoittautuu valheelliseksi, voi tällaisten yritysten kurssinousu kostautua.

Tällaisten valheellisten toiveiden herättelyjen takia en ole pahemmin yrittänyt ennustaa minkään osakkeen liikkeitä ja pitäydyn tässäkin kohtaa suurelta osin omassa sijoitussunnitelmassani. Olen pistänyt läpi vuoden säännöllisesti pari kertaa kuukaudessa rahaa markkinoille, riippuen siitä mikä markkinatilanne sillä hetkellä on. Tietenkin nyt taas kurssien heitellessä suuntaan jos toiseen, olen tarkkaillut mahdollisia hyviä ostopaikkoja.

Tienaa skannaamalla ruokaostoksiasi!*

Yhdysvalloissa äänestetään 3. päivä muustakin kuin presidentistä

En ole ennen ollut näin perillä Yhdysvaltojen poliittisesta järjestelmästä ja heidän vaalijärjestelmästään, mutta olen nyt lähipäivinä tutkinut asiaa enemmän. Tästä pidän blogin kirjoittamisessa, pakotan itseni oppimaan lisää asioita, jotta voin rakentaa parempia mielipiteitä asioista.

Tällä hetkellä siis jenkeissä äänestetään presidentin lisäksi myös kolmasosasta senaattoreista sekä edustajainhuoneen jäsenistä. Tässä on siis mahdollisuus jommallakummalla puoleella yllättää presidentinvaalien lisäksi. Tällä hetkellä molempien puolueiden mahdollisuuksia päästä enemmistöön edustajainhuoneessa ja senaatissa pidetään mahdollisena, mutta demokraateilla on medioissa povattu suurempaa todennäköisyyttä.

Markkinoille paras yhdistelmä

Tällä hetkellä markkinoilla on sellainen ajatus, että demokraattien enemmistö senaatissa sekä edustajainhuoneessa, Bidenin voiton lisäksi, olisi paras tilanne markkinakursseille. Tällä kombolla Yhdysvalloissa saataisiin demokraattien ajamia asioita eteenpäin tehokkaasti ja sillä tavalla markkinoilla olisi tieto mitä tulevaisuudelta odottaa. Jos käykin niin, että Trump voittaa ja Demokraatit saavat enemmistön senaatissa ja edustajainhuoneessa, voi olla ettei jenkeissä saada asioita paljoa eteenpäin tulevina vuosina.

Yhdysvaltojen systeemi on niin erilainen verrattuna meidän kotosuomen poliittiseen järjestelmään, joten on vaikea ymmärtää missä yhdistelmässä saadaan parasta tulosta tulevaisuudessa. Mahdollisia presidentti, senaatti, edustajainhuone yhdistelmiä on monia, mutta paras markkinoille olisi jos kaikissa olisi sama puolue vallassa.

Tienaa vastaamalla kyselyihin netissä!

Oma ennustukseni

Kirjoitin tämän postauksen tässä päivällä/illalla eli Tiistaina 3.11. Teen tähän alle nyt virallisen ennustukseni vaalien tuloksesta ja jaan tämän myös Instagramin Storyssani. Katsotaan miten hyvin ennustukseni osui oikeaan.

Biden voittaa, mutta niukasti.

Trump ei julistaudu voittajaksi, mutta puhuu julkisuudessa paljon siitä miten Demokraatit muka eivät voittaneet vaaleja rehdisti.

Demokraatit saavat enemmistön sekä Senaatissa, että Edustajainhuoneessa.

Pörssikurssit heilahtavat vielä alaspäin, mutta lähtevät nousuun viimeistään 10.11.

Sinua saattaa kiinnostaa myös:

Vastaa