Wärtsilä yllätti vihdoin! | Wärtsilän Q1 osavuositulos

Wärtsilä yllätti vihdoin! | Wärtsilän Q1 osavuositulos

Wärtsilän tulos yllätti sijoittajat positiivisesti ja osakkeessa nähtiin tuloksen julkistamisen jälkeen raju 13% nousu! Mukavaa katseltavaa näin osakkeenomistajana, varsinkin kun vuosi 2022 oli heikkoa suorittamista. Nyt muutamia päiviä myöhemmin, osake on jo noussut yli 17% tuloksen johdosta.

Wärtsilä on siis Suomalainen teollisuusalan yhtiö, joka toimii merenkulku ja energia-alalla. Yhtiön isona tavoitteena on saada nuo alat siirtymään mahdollisimman nopeasti hiilineutraaleiksi. Tämä yritetään saada aikaiseksi mm. vaihtoehtoisilla polttoaineilla, säätövoimalla ja energiavarastointiratkaisuilla. Noin puolet liikevaihdosta tulee energiasegmentistä ja loppu on melkein kokonaan merenkulkuun liittyviä ratkaisuja.

Energiavarastoissa kysyntää on vaikka kuinka, mutta tarjontaa ei niinkään. Isona kilpailijana Wärtsilällä on tässä mm. Tesla, mutta kenelläkään tarjonta ei ole vielä kovin suurta. Eli kakkua olis syötäväksi jos ratkaisuja vaan tuotettaisiin. Tää puoli on Wärtsilällä vielä tappiollista, joka pitää alhaalla yhtiön 6% liikevoittomarginaalia. Ekan kvartaalin aikana tuo saatiin siis hilattua 6% tasolle, kun Q4 ja vuoden takaisena Q1 se oli 5.4% tasoilla.

Mutta yhtiön sanojen mukaan tuokin sektori on menossa kannattavaan suuntaan ja kun markkinaa olis vallattavana vaikka kuinka, niin todennäköisesti tilausten haaliminen alkuun on kannattavuutta tärkeämpää. Kun markkinaosuutta on kasvattanut tarpeeksi, niin tuloja alkaa tippua kovaa vauhtia.

Ekan kvartaalin tulos oli suurelta osin odotuksien mukainen tai hieman sen yläpuolella, mutta iso yllätys analyytikoille ja sijoittajille oli tilauskertymän kasvu ja kannattavuuden palauttaminen 6%. Tilauskertymässä analyytikoiden odotukset oli 1.4-1.5mrd. välillä ja todellisuus oli yli 1.7mrd. Sähkön varastointijärjestelmien tilausten kasvu oli 256% vuoden takaisesta, samaa aikaa palveluiden kasvu oli hieman odotuksia isompaa joka toi mukanaan myös tukea kannattavuuteen.

Näistä yllätyksistä johtuen saatiin tosiaan 13% nousu tulostenjulkaisupäivänä ja nyt muutamia päiviä myöhemmin osake on noussut jo yli 17% Tällä hetkellä osake on jo 10.5€, missä ollaan viimeksi käyty vuosi sitten maaliskuussa. Pakko sanoa, että nyt tässä kohtaa taas harmittaa, että en viime vuonna napannut Wärtsilää lisää omaan salkkuuni, vaikka sitä niin monta kertaa mietin. Toki kasvu ei varmasti ollut tässä, mutta olis saanut omaa keskihintaa alennettua viime vuonna kivasti.

SINUA SAATTAA MYÖS KIINNOSTAA

Vastaa