Onko lainojen yhdistäminen järkevää? – Etua.fi Kokemuksia!

Onko lainojen yhdistäminen järkevää? – Etua.fi Kokemuksia!

Kaikki Etua.fi sivulle ohjaavat linkit ovat affiliatelinkkejä.

Mä oon pohtinut jo jonkin aikaa, että onko oikeasti järkevää yhdistää lainoja? Sen verran agressiivisesti jotkin pankit ja palvelut mainostavat sitä mahdollisuutta, niin se on tuntunut enemmän siltä, että lainanmyöntäjä voittaa. Nyt kuitenkin päädyin itse sellaiseen tilanteeseen, että lainan yhdistäminen voisi olla järkevää ja päädyin testaamaan Etua.fi palvelua. Käydään tässä artikkelissa läpi lainojen yhdistämistä ja mun omia kokemuksia Etua.fi palvelusta!

Mitä lainojen yhdistäminen tarkoittaa?

Lainan yhdistämiseen voi olla monia syitä ja siitä voi myös saada monia etuja. Tää ei oo pelkästään hyvä diili lainanmyöntäjälle, vaan myös lainanottaja voi hyötyä jopa roimasti lainojen yhdistämisestä. Mutta ennen kuin voidaan pohtia yhdistelylainan etuja, niin tarvii selittää mitä lainojen yhdistäminen oikeastaan on.

Yhdistelylaina tai lainojen yhdistäminen siis tarkoittaa sitä, että sä haet uuden lainan, jolla maksat kaikki sun nykyiset lainat pois. Sulla voi esimerkiksi olla:

  1. Autolaina 3000€ (12% korko)
  2. Luottokorttivelkaa 2000€ (20% korko)
  3. Opintolaina 8000€ (1.5% korko)

Tässä tapauksessa sulla olis siis 13 000€ lainaa ja niiden yhdistetty korko olisi noin 880€ vuodessa (360+400+120) ja tuolle 13000€ summalle 880€ korkoa tarkoittaa noin 6.7% korkoprosenttia. (880/13000=0.067)

–> Tää meinaa siis sitä, että sun tarvitsee saada yhdistelylaina 6.7% tai alle olevalla korolla, jotta siitä on hyötyä.

Yhdistelylaina toimii siis niin, että yhdistelylainan myöntänyt pankki maksaa sen sun tilille ja sillä rahalla sä maksat sitten nuo aiemmin mainitut lainat pois. Sen tehtyäsi sulla on jäljellä enää yksi laina, joka on se haettu yhdistelylaina.

Onko lainojen yhdistämisessä järkeä?

Lainojen yhdistämisessä voi olla paljonkin järkeä, mutta kaikkia lainoja ei aina välttämättä kannata yhdistää. Esimerkiksi yllä mainitussa tapauksessa opintolainan korko on niin pieni, että sille ei välttämättä yhdistelylainalla saa hyötyä. Opintolaina on nimittäin sellainen laina, jolle pankit antavat asuntolainan tyyppisiä todella alhaisia korkoja. Yhdistelylainat ovat kuitenkin pääasiassa korkeamman koron lainoja ja korot menevät siellä 10% molemmilla puolilla.

Tässä tapauksessa voisi siis olla järkevää kuitenkin yhdistää autolaina ja luottokorttivelka. Niiden yhteenlaskettu korko on 760€ ja 5000€ summalle se meinaa 15.2% vuosikorkoa. (760/5000=0.152) Tuollaisen koron alittaminen on yhdistelylainoissa jo todella paljon saavutettavampaa ja koron ollessa sama hyötyä tulee silti.

Lainan yhdistämisen edut lainanottajalle

Lainatilanteen selkeytyminen: Maksettavaksi tulee vain yksi kuukausierä josta näkee paljon selkeämmin kuukauden menot ja lainan kulut. Tällä saa ensinnäkin vähennettyä stressiä, kun ei tarvitse muistaa monien eri maksujen tekemistä joka kuukausi. Sen lisäksi voi myös välttää kalliita virheitä, kuten jonkin lainan maksun unohtamista. Kaiken kukkuraksi käteen voi jäädä kuukaudessa enemmän rahaa, jos kuukausierä pienenee lainan yhdistämisen ansiosta. Tässä viimeisessä täytyy kuitenkin olla tarkkana, että korko ei kasva isommaksi maksuajan pidentyessä.

Lainakulut voi pienentyä: Jos tuolle esimerkin 15.2% tilanteelle saisi yhdistelylainan, jonka korko on sitä pienempi, niin se olisi silkkaa säästöä. Koska nykyään lähes missään lainoissa ei ole ennakkoon maksamisesta lisäkuluja, niin yhdistelylainan todellista vuosikorkoa voi suhteellisen suoraan verrata aiempien velkojen korkoihin. Ja jos yhdistelylainalle myönnettäisiin vaikka sama 15.2% korko, niin se voi silti olla kahta lainaa parempi. Vähemmän säätämistä ja silti samat korot maksettavana.

Lainan yhdistämisen edut lainan myöntäjälle:

Uusien asiakkaiden saaminen: Pankit on tietenkin voittoa tavoittelevia yrityksiä siinä missä muutkin ja niiden toimintaa on mm. lainojen tarjoaminen. Lainoja tarjoavia pankkeja on nykypäivänä niin paljon, että asiakkaista on kilpailua. Lainojen yhdistäminen on palveluna sellainen, jolla saa suhteellisen helposti uusia asiakkaita. Ja kun asiakas on tyytyväinen uuden yhdistelylainansa kanssa, niin hän on todennäköisesti myös uusi pitkäikäisempi asiakas. Hänelle voi sitten tarjota säästötiliä, sijoituspalveluita tai ikävä kyllä, vaikka uutta lainaa.

Ja nyt kun niin moni pankki tarjoaa yhdistelylainoja mahdollisuutena, niin muiden on pakko mennä perässä. Ja sen takia tuntuu, että tällaisia mahdollisuuksia löytyy nyt jokaisesta pankista.

Mikä on Etua.fi-palvelu?

No tässä kohtaa hyppää sit esiin Etua.fi, jota alussa hieman jo esittelinkin. Etua.fi ei oo siis pankki tai muu lainantarjoaja, vaan tässä on kyseessä lainojen kilpailutussivusto. Etua.fi palvelun avulla on siis mahdollista kilpailuttaa esim. oma asuntolaina, autolaina tai sitten tosiaan vaikka yhdistää omia kulutusluottoja ja luottokortteja.

Etua.fi on perustettu jo vuonna 2008 ja se on Suomen ensimmäinen lainanvertailupalvelu. Etua on luotettava Suomalainen palvelu, jonka omistaa Alma Media Oyj.

Etua.fi yhdistelylainan hakeminen

Mä päätin itse kokeilla Etua.fi palvelua lähinnä kokeilumielessä ja yllätyin positiivisesti. Palvelun käyttäminen oli todella helppoa ja mä sain 3 lainatarjousta käytännössä heti lomakkeen lähettämisen jälkeen. Kaksi näistä tarjouksista oli sen verran huonoja, että niitä en missään maailmassa lähtisi ottamaan, mutta yksi oli oikein varteenotettava.

Ennen kuin voit hakea yhdistelylainaa, niin laske sun nykyisten lainojen summat yhteen. Sen lisäksi kannattaa laskea myös sun nykyisten lainojen vuosikorko, jotta tarjousten arvioiminen on helpompaa. Yhdistelylainatarjouksien vastaanottaminen ei velvoita sua mihinkään, eli hakemuksen voi tehdä rauhallisin mielin!

Yhdistelylainan hakemisen voi aloittaa tällä sivulla:

  1. Hyväksy ehdot laskurin alta ja klikkaa ”Kilpailuta lainat”
  2. Täytä lomakkeeseen tarvittavat tiedot (Sivut 1-3)
  3. Viimeiseltä sivulta klikkaa ”Kilpailuta lainat”

Näiden kohtien tekemiseen meni noin 5 minuuttia. Lomakkeen lähettämisen jälkeen sä voit pistää jalat pöydälle ja odottaa, että Etua lähettää sulle lainatarjouksia. Itse tosiaan sain kolme lainatarjousta käytännössä heti ja olisin parhaimmasta rahatkin saanut ilmeisesti saman päivän aikana. Lainatarjousten saaminen on kuitenkin kiinni aina jokaisen henkilökohtaisesta tilanteesta. Näihin asioihin vaikuttaa mm. työtilanne, asumistilanne ja luottotiedot.

Tästä listasta voi sitten hyväksyä jonkin lainatarjouksen, joka ohjaa sut lainan tarjoajan sivuille ja siitä eteenpäin. Tässä kohtaa Etua.fi on tehtävänsä tehnyt ja sä hoidat hommat loppuun toisessa palvelussa!

Etua.fi kokemuksia

Mun lyhyet kokemukset Etua.fi:n yhdistelylainapalvelusta olivat todella myönteiset. Palvelun käyttäminen oli todella helppoa, lomake oli selkeä ja lainatarjouksia tuli valittavaksi heti lainahakemuksen tekemisen jälkeen. Palvelu vaikuttaa olevan siis oikeasti todella kätevä apuväline sellaiselle ihmiselle, jolla on erilaisia kulutusluottoja yhdistettäväksi. Kannattaa kuitenkin laskea erilaisten luottojen korot tarkasti ja vertailla saatuja tarjouksia yksityiskohtaisesti.

Kulutusluotot ei todellakaan oo sellainen asia mitä kannattaisi pidempiä aikoja pitää omana taakkana ja jos lainojen yhdistäminen helpottaa niiden takaisinmaksua, niin jo se on yhdistelylainalle hyvä puoli. Tän lisäksi jos saa lainan vielä nykyistä pienemmällä korolla, niin siinähän on sit jo hyviä puolia kylläkseen.

Vastaa