Kryptovaluuttojen verotus helposti: Kokemuksia Kryptoverotus.fi-palvelusta”

Kryptovaluuttojen verotus helposti: Kokemuksia Kryptoverotus.fi-palvelusta”

Kaikki Kryptoverotus-sivulle ohjaavat linkit ovat affiliatelinkkejä.

Kryptovaluuttoihin sijoittavilla on yksi todella ärsyttävä homma hoidettavana ja se on veroilmoituksen tekeminen. Joka vuosi täytyy muistaa ilmoittaa verottajalle tehdyistä kaupoista ja sitten vielä maksaa verojakin jos voittoja on onnistunut tekemään. Tää voi olla todella aikaavievää puuhaa jos vuoden aikana on tullut tehtyä paljon kauppoja, mutta onneksi netistä löytyy tähän paljon hyviä palveluita avuksi.

Tän vuoden alusta alkaen markkinoilta on löytynyt myös suomalainen vaihtoehto ja tässä artikkelissa käydäänkin läpi Kryptoverotus.fi palvelua ja sen käyttämistä. Jos haluat kuitenkin mieluummin katsoa tästä aiheesta kertovan videon, niin sellainen löytyy tämän linkin takaa!

Tässä artikkelissa ei keskustella tarkemmin kryptovaluuttojen verokäytännöistä. Jos sua mietityttää verotukseen liittyvät asiat, niin kurkkaa aiheesta lisää tältä videolta!

Yleistietoa Kryptoverotus.fi palvelusta

Kryptoverotus on tosiaan suomalaisen yksityisyrittäjän ja sijoittajan Robinin perustama palvelu. Hän kertoo sivuilla, että idea tähän palveluun lähti omien kryptoverohommien hoitamisesta. Hän kehitti aluksi pelkästään omaan käyttöön työkalun, jolla sai hoidettua omat veroilmoitukset. Seuraavana vuonna samaa hommaa hoitaessa hän ymmärsi, että tarjolla ei oo Suomen markkinoille optimoitua palvelua, vaikka monia kryptotyökaluja löytyykin (Koinly, Divly, Cointracking jne.) Hän sitten päätti alkaa kehittää tästä työkalua laajemmalle yleisölle ja tässä sitä nyt sit ollaan.

Palvelu kehittyy joka päivä eteenpäin ja jopa tässä oman käyttöopas videon tekemisen ympärillä tuli isoja kehitysaskelia. Voi siis hyvin olla, että palvelu on kehittynyt vielä parempaan suuntaan sun lukiessa tätä tekstiä. Mutta perushommat hoituu jo sulavasti ja palveluita/lompakoita Kryptoverotus tukee jo 23 kappaletta. Jos sun käyttämää palvelua ei vielä tueta, niin sitä voi pyytää palvelun etusivulta!

Mä oon itse jutellut Robinin kanssa tän palvelun kehityksestä jo yli vuoden päivät ja on ihan mahtavaa, että hän sai pistettyä palvelun käyttökuntoon hyvissä ajoin ennen tän kevään veroilmoituksien eräpäiviä!

Palveluun rekisteröityminen

Palvelu on todella helppokäyttöinen ja rekisteröityminen on tehty myös helpoksi. Sä voit aloittaa rekisteröitymisen vaikka heti käyttämällä allaolevaa linkkiä. Tuon linkin kautta myös nopeimmille (50 ensimmäistä) on tarjolla 10% alennus!

Linkkiä klikattuasi huomaat, että rekisteröitymisen voi joko hoitaa Google-tilin avulla tai sitten käyttää siihen sähköpostia. Rekisteröityminen oli todella nopea prosessi ja tili oli avattu muutamassa minuutissa. Jos sulla on tässä jotain ongelmia, niin klikkaa oikeasta alakulmasta chat nappulaa ja kysy ohjeita asiakaspalvelusta!

Transaktiotietojen siirtäminen palveluun

Kryptoverotus tukee kaikkien suosituimpien palveluiden raportteja (Binance, Coinbase jne.), sekä tietenkin suomalaisten palveluiden raportteja (Coinmotion & Northcrypto). Jos tuolta sivulta ei löydy sun käyttämää palvelua, niin voit klikata oikeasta alakulmasta ”Muu” näppäintä ja pyytää sen palvelun lisäämistä!

Mutta jos sun käyttämä palvelu on vaikka suomalainen Coinmotion, niin klikkaa sen kuvaketta. Sen takaa ilmestyy ohjeet transaktiotietojen etsimiseen, joka on ihan todella mainio lisä tällaiselle palvelulle. Transaktiotiedot voi joskus olla todella vaikeastikin löydettävissä ja Kryptoverotus tekee tästä jokaisen heidän tukeman palvelun osalta todella helppoa.

Coinmotionin ja Northcrypton kohdalla huomaa, että lataus pitää tehdä suomenkieliseltä sivulta, jotta palvelu osaa lukea raportin tiedot oikein. (Tein itse tämän virheen palvelua testatessani)

Sitten, kun oot ladannut raportin Coinmotionin palvelusta, niin siirrä se Kryptoverotuksen palveluun. Tämän jälkeen Kryptoverotus lukee tiedoston läpi ja vasemmalle yläreunaan päivittyy sen palvelun kuvake, jossa näkyy myös siinä tiedostossa oleva transaktiomäärä. Sitä kuvaketta klikkaamalla pääset yksityiskohtaiseen transaktiolistaan, josta voi mm. poistaa jotain ei haluttuja transaktioita.

Jos Coinmotionin palvelu kiinnostaa, niin YouTube-kanavalla on julkaistu Coinmotion Käyttöopas

Hinnoittelu ja paketin ostaminen

Kryptoverotuksessa ehdottomasti paras asia suomenkielisyyden lisäksi on sen halpa hinta. Tässä palvelussa nimittäin hinta on 40-95€ ja paketin hinta riippuu sun transaktioiden määrästä. Hinnoittelutyyli on samanlainen alan muissakin palveluissa, mutta muualla hinnat nousee jopa moniin satoihin euroihin.

Palveluun voi kuitenkin ladata tiedostot ja jopa muokata transaktiolistaa ennen paketin ostamista. Jos sulla on siis esimerkiksi siirtoja transaktiolistassa, jotka eivät vaikuta sun tuloihin tai menoihin, niin niitä poistamalla voi säästää paketin kanssa!

Hienoa tässä on myös se, että sä voit rauhassa testailla ja tutkia palvelua ennen oston tekemistä.

Kryptoverotuksen eri paketit:

40€ (sis. 400 tapahtumaa)

60€ (sis. 800 tapahtumaa)

80€ (sis. 1200 tapahtumaa)

95€ (sis. *rajattomasti tapahtumia)

Tietojen tarkistus (TÄRKEÄ)

Kun oot ladannut kaikkien sun käyttämien palveluiden transaktiot, niin voit klikata oikealta ylhäältä nuolta ja sen jälkeen Kryptoverotus kertoo sulle siistissä näkymässä sun viime vuoden tappiot, voitot, muut pääomatulot, sekä mahdolliset ansiotulot. Tässä näkymässä tiedot on rajatusti näkyvissä siihen asti, kunnes ostat palvelun maksullisen paketin. Mutta sen ostettuasi, sä näät kaikki tiedot ilman esteitä!

Tässä kohtaa tulee tän palvelun käyttämisessä ehdottomasti tärkein kohta, eli sun täytyy tarkistaa nää tiedot. Kryptoverotus ei oo vastuussa siitä, että ilmoituksessa on virheitä ja sen takia sun täytyy itse tehdä tää kohta tarkasti.

Yleisin virhe tiedoissa voi tulla vastaan siitä, että siirrot ulos palvelusta laukaisee luovutuksen ja siirrot sisään lasketaan hankinnoiksi (ja lahjatulona). Tää voi kryptojen siirtohinnasta riippuen luoda sulle voittoja tai tappioita, joita ei oikeasti oo tapahtunut. Tilanne on tällainen jos sä et oo lisännyt palveluun kaikkia sun käyttämiä lompakkoja tai kryptopalveluita. Esimerkiksi omalla kohdalla tiedot oli virheellisiä, koska mun käyttämää lompakko-ohjelmistoa ei vielä siinä kohtaa tuettu. Samalla tavalla toimivat myös muut vero-ohjelmistot, eli tässä ei ole mitään uutta jos sä oot käyttänyt mm. Koinlyä aiemmin.

Kurkkaa siis onko sun ”Luovutusvoitoissa” tai ”Luovutustappioissa” siirtoja, jotka eivät ole myyntejä tai ostoja. Ja jos on, niin sä voit korjata tän tilanteen muutamalla tavalla:

  1. Sä voit lisätä puuttuvan palvelun transaktiot sivulla 1 (jos Kryptoverotus tukee sitä)
  2. Sä voit lisätä puuttuvat transaktiot manuaalisesti sivulla 2 (Omat muutokset)
  3. Sä voit poistaa palvelusta ulos tehdyt siirrot transaktiolistasta kokonaan

Näistä kohta 3 on helpoin toteuttaa, ja jos kyseessä on tosiaan esim. siirto kryptopörssistä sun omaan kryptolompakkoon, niin silloin se ei vaikuta sun verotukseen mitenkään. Sen voi sitten hyvällä mielellä poistaa transaktioista ja korjata sillä tavalla virheelliset tiedot. Transaktioita voi poistaa ensimmäisessä näkymässä ja klikkaamalla vasemmasta sivusta palvelun ikonia. Sieltä takaa valitse kategoriaksi ”Siirto” ja poista haluamasi siirrot listalta kokonaan.

Käytä tähän tarkistuskohtaan kunnolla aikaa, jotta tiedot tulee varmasti oikein. Aina voi myös pistää asiakaspalveluun kyselyä ja kysyä sieltä apua jos jokin kohta mietityttää!


Miten hankkia lisätuloja? Vinkkejä lisätulojen hankkimiseen:


Kryptovaluuttakauppojen ilmoittaminen Verottajalle

Tietojen lataamisen ja tarkistamisen, sekä paketin ostamisen jälkeen sun täytyy enää ilmoittaa tiedot voitoista tai tappioista verottajalle. Tässäkin kohtaa Kryptoverotus tekee kyllä homman todella helpoksi sijoittajalle, kun viimeisellä sivulla on kuvien kera rakennetut ohjeet tästä vaiheesta. Sä voit siis kohta kohdalta seurata ohjeita Kryptoverotuksen sivulta ja täyttää niitä omassa Omavero-palvelussa.

Robin on selkeästi käyttänyt aikaa pohtiessa, että miten tästä saataisiin mahdollisimman helppo prosessi sijoittajille ja propsit siitä!

Tällä sivulla sulle kerrotaan tasan tarkkaan mistä löydät tarvittavan lomakkeen Omaverossa, mitä mihinkin lomakkeen kohtaan täytetään (summat, päivämäärät ja palvelujen nimet) ja miten homma hoituu kunnialla maaliin. Tietojen täyttämisen jälkeen, sun täytyy enää ladata liitetiedosto verottajalle lisätiedoksi. Tämän liitetiedoston saat ladattua myös samalta sivulta ja se pitää sisällään kaiken verottajan tarvitseman tiedon sun tekemistä kaupoista vuoden ajalta. Jos he siis haluavat tarkistaa Kryptoverotuksen tekemiä laskelmia, niin tiedot siihen löytyy tuosta liitetiedostosta.

Tän kohdan tekemisen jälkeen voit huokaista helpotuksesta, sillä veroilmoitus on nyt tehty ja velvollisuudet hoidettu. Nyt odottelet vain Verottajan lähettämää tietoa mahdollisista mätkyistä tai palautuksista!

Kryptoverotus.fi kokemuksia

Pakko sanoa, että mä oon kyllä todella innoissani tästä palvelusta. Robin on selkeästi nähnyt vaivaa miettiessään tän palvelun kasaamista ja käyttäminen on tehty todella helpoksi. Kryptoverotus.fi on todella helppokäyttöinen palvelu, joka on tärkeää kun kyseessä on kuitenkin monille vaikea aihe – eli verotus. Iso plussa ulkomaisiin palveluihin verrattuna on se, että Kryptoverotus.fi:n sivu on suomenkielinen, sekä asiakaspalvelua saa myös suomeksi!

Hinta on myös pidetty markkinoiden alhaisimpana ja tää on tärkeää, kun verotuksen hoitaminen on kuitenkin kaikille pakollista. Mitä saavutettavampi hinta on kaikille, sitä parempi!


SINUA SAATTAA MYÖS KIINNOSTAA!

Vastaa