Nuubit Treidaa #12 – Sarja päättyy, mitä opittiin?

Nuubit Treidaa-haaste on kestänyt jo 14 viikkoa, ja tämän viikon jakso onkin sarjan viimeinen. Tämän viikon jaksolla nuubit keskustelevat siitä, mitä tästä 14 viikkoa kestäneestä haasteesta on jäänyt käteen ja mitä kaikkea on tullut treidaamisesta opittua.

Missasitko tämän viikon videon? Katso video tästä tai alla olevasta upotuksesta.

Trading212 mukana tukemassa haastetta

Kunniamaininnan ansaitseva ja tämän videosarjan toteuttamisen mahdollistanut pääsponsori on Trading212.

Perään täytyy kuitenkin mainita, että sponsori – eivätkä sen enempää sarjan juontajatkaan – voi tehdä sijoitussuosituksia, joten kaikki sarjassa esitetyt ajatukset ovat puhtaasti mielipiteitä.

Sarjan aiheiden perusteella ei siis kannata tehdä sijoituspäätöksiä, eivätkä sarjassa esiintyvät henkilöt tuttuun tapaan ole minkään – varsinkaan finanssialan – ammattilaisia.

Suurkiitokset Trading212-palvelulle tämän toteutuksen sponsoroinnista!

Tutustu Mihin Sitä Säästäis?-kanavan kokemuksiin Trading212-palvelusta: Trading212 Kokemuksia

Ps. Trading212-palveluun rekisteröitymällä saat ilmaisen osakkeen/osittaisen osakkeen käyttämällä koodia ”NT” talletuksen yhteydessä!

Salkun lopullinen arvo – Lari

Larilla viimeiset pari viikkoa eivät treidien osalta ole mennyt ihan putkeen, ja tälläkin viikolla haasteita oli havaittavissa. Markkina on viimeiset pari viikkoa liikkunut aika lailla yhtä soittoa alaspäin, joten long-positioille ei ole viimeisten parin viikon aikana jäänyt tilaa – Larilla oli haasteen loppuessa salkussaan mm. edelleen Bitcoin-longi auki, joka painoi salkun arvoa haasteen loppumetrejä kohti.

Larin salkun arvo haasteen viimeisessä jaksossa oli n. 190€.

Salkun lopullinen arvo – Ville

Villelläkään treidit eivät viimeisen parin viikon osalta ole kulkeneet ihan suunnitellusti, ja pari viikkoa sitten ostetut long-positiot ovatkin tällä viikolla painaneet salkun hiukan miinuksen puolelle. Villellä oli salkussa haasteen loppuessa Teslaa, AMD:tä, sekä pari muuta Tobaia-palvelun ideoista syntynyttä long-positiota pienemmistä firmoista.

Hankaluuksista huolimatta Villen salkku oli vähemmän miinuksella, sen arvon ollessa n. 197€ haasteen loppuessa. Näin ollen haasteen oikean rahan osuuden osalta Ville voitti tällä kertaa, mutta lopullinen tilanne kummankin haasteen osuuden osalta on tasapeli – Kisassa oli siis kaksi osuutta: Demotilillä treidaaminen sekä oikealla rahalla treidaaminen, josta Lari voitti ensimmäisen, ja Ville toisen.

Yhteenveto

Nuubit Treidaa-haaste on nyt saatu finaaliin, ja sarjan leikkimielisessä nuubien välisessä kilpailussa ei lopullista voittajaa päästy tällä kertaa näkemään. Nuubit keskustelivat kuitenkin videolla asioista, jotka tästä sarjasta jäi kummallekin käteen, ja sarja on antanut kummallekin arvokkaita oppeja myös pitkäjänteisen sijoittamisen avuksi.

Haluamme kiittää kaikkia sarjaa seuranneita katsojia, sekä koko sarjan mahdollistanutta Trading 212-palvelua. Iso ja nöyrä kiitos kaikille sarjaan osallistuneille henkilöille sekä kaikille teille katsojille!

Viikottaiset Nuubit Treidaa-jaksot ovat nyt siis tulleet päätökseen, mutta Lari jatkaa tietysti videoiden lataamista normaalisti. Lari ja Ville tekevät varmasti myös yhteistyötä jatkossakin, ja aika näyttää, mitä seuraavaksi on luvassa!