Nordnet kokemuksia – halpojen indeksirahastojen koti!

Nordnet kokemuksia – halpojen indeksirahastojen koti!

Teksti sisältää mainoslinkkejä, linkit merkattu *-merkillä.

Oma valintani sijoituspankiksi

Nordnet on monien piensijoittajien suosikki sijoitustiliä avatessa. Itsekin olen sinne avannut arvo-osuustilin sekä tänä vuonna myös osakesäästötilin. Pari vuotta sitten pohdin mihin avaan arvo-osuustilini ja lopulta avasin sen Nordnettiin kuluttoman Indeksirahasto Suomen takia (silloin Superrahasto Suomi).

Matalakuluiset indeksirahastot

Monilla nämä indeksirahastot ovatkin suuri syy avata tili juuri Nordnettiin. Niiden pienet kulut kiinnostavat monia, Suomen indeksirahasto on jopa kokonaan kuluton, kun muissa on pieni noin 0.2% kulu. Onhan se mahtavaa, kun kaikki rahaston tuotto tulee suoraan itselle. Nordnet Indeksirahasto Suomi on esimerkiksi viimeisen 5 vuoden aikana noussut 53%. Tuosta kun ei mene kuluja, on tuo kokonaan omaa tuottoa, tietenkin verojen jälkeen.

Nordnet lanseerasi tänä vuonna myös USA, Maailma, Eurooppa sekä kehittyvät markkinat indeksirahastot. Näissä kaikissa kulut ovat alle 0.4%.

Koodilla MSS saat 5€ Mobify-tilillesi rekisteröitymisen yhteydessä!

Rekisteröityminen ilmaista

Nordnetissä indeksirahastojen lisäksi hyvää on se, että sinne tilin avaaminen on täysin ilmaista. Rahastoja ostaessa pystyy pitkälti tekemään ostojakin ilmaiseksi, mutta osakkeita ostellessa kuluja alkaa tulla hieman. Itseäni tämä ei ole haitannut, koska ostan niin harvoin osakkeita. Mutta kulujen takia ostan kyllä kerralla isompia määriä, että kulu olisi prosentuaalisesti mahdollisimman pieni.

Osakkeita ostaessa kulut menevät ostojen määrän mukaan. Nordnetin osakekaupan hinnastossa minimikulu on 0.06% (minimi 3€) per kauppa ja maksimikulu 0.20% (minimi 9€) per kauppa. Jotta pääsee tuohon halvimpaan tasoon, täytyy kuukauden aikana tehdä yli 50 kauppaa.

Ensimmäiset kaksi kuukautta uudet asiakkaat voivat käydä osakekauppaa halvimmalla 0.06% kululla!

Rekisteröidy Nordnettiin ilmaiseksi tästä linkistä!*

Nordnet

”Sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.”

Sivuston ulkoasu ja käyttäminen

Nordnet päivitti sivustonsa ulkoasua tässä lähiaikoina. Nordnet muuttui modernimman ja siistimmän näköiseksi. Sivuston käyttö on aina ollut suhteellisen helppoa, mutta uudistuksen jälkeen kaikki sujuu todella helposti. Myös Nordnetin mobiilisovellus uudistui samalla. Itse käytän Nordnettiä vain selaimen kautta, koska en halua käydä kurkkimassa tilejäni liian usein. Ja selainversio toimii mobiilissa myös todella hyvin.

Etusivulla näkyy heti kaikki tärkeä info, eli omien tilien saldo ja tieto siitä paljonko ollaan plussalla tai miinuksella päivältä. Sen lisäksi etusivulta voi suoraan tehdä uuden talletuksen Nordnettiin. Talletus onnistuu reaaliaikaisena kaikista suurista suomalaisista pankeista, joten et joudu odottelemaan rahasi sijoittamista.

Sivustolla pystyy aloittamaan myös helposti kuukausisäästämisen rahastoihin tai ETF:iin. Itse en ole tätä tehnyt, koska vaihtelen kuukausittain mihin omista rahastoistani rahaa lisään. Mutta tämä on varsinkin aloitteleville sijoittajille hyvä vaihtoehto. Ei ainakaan unohdu sijoitusten tekeminen kun rahat lähtevät automaattisesti tililtä!

Tiedot rahastoista ja osakkeista

Nordnet kertoo sivuillaan rahastoista ja osakkeista todella laajasti. Tietenkin joistain pienemmistä osakkeista ei paljoa tietoa löydy, mutta suuresta osasta kyllä. Kurssien lisäksi osakkeista löytyy mm. mahdolliset tulevat/menneet osingot, Sharevillen keskustelut osakkeesta, Uutiset firmaan liittyen ja yleisesti tietoa yrityksestä.

Morningstar rating ja -vastuullisuusrating

Rahastoiden kohdalla Nordnet kertoo myös Morningstarin rahastovertailun ratingin. Perusrating asettaa rahastot paremmuusjärjestykseen kussakin rahastoluokassa riskikorjatun tuoton perusteella. Ja vastuullisuusrating sitten taas kertoo miten hyvin rahaston sisällä olevat yritykset hoitavat vastuullisuuteen liittyviä riskejäja hyödyntävät siitä syntyviä mahdollisuuksia. Sen lisäksi rahaston riskejä arvioidaan asteikolla 1-7.

Tällä tavalla saat yhdellä silmäyksellä nopeasti ajatuksen siitä millainen rahasto on kyseessä. Ja jos nämä näyttää hyvältä, voit tutkia rahastoa lisää.

Rekisteröidy Nordnettiin ilmaiseksi tästä linkistä!*

”Sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.”

Sinua saattaa kiinnostaa myös:

Leave a Reply