Nordnet kokemuksia – Paras sijoitusalusta rahastoille!

Nordnet kokemuksia – Paras sijoitusalusta rahastoille!
nordnet kokemuksia

Nordnet kokemuksia – Linkit Nordnetin sivulle on mainoslinkkejä!

Onko Nordnet luotettava?

Nordnet on sijoitusalustana täysin luotettava. Nordnet uutisoi toukokuussa 2022 palvelun ylittäneen jo 500 000 käyttäjän rajan Suomessa. Nordnetin toimintaa valvoo Suomessa Finanssivalvonta, ja sen emoyhtiön toimintaa Ruotsin virallinen rahoituspalveluja valvova viranomainen Finansinspektionen.

Lisäksi Nordnet tarjoaa sijoittajille talletussuojan 100 000€ asti.

Nordnet onkin mielestämme paras sijotusalusta rahastosijoittajalle!

Avaa ilmainen tili Nordnetiin ja aloita rahastosijoittaminen!*

Lisätietoa: Nordnet – Turvallisuus

Mitä vaihtoehtoja Nordnet tarjoaa sijoittajille?

Nordnet tarjoaa sijoittajille laajan valikoiman sijoitusinstrumentteja, osakkeita ja rahastoja. Parhaiten tunnettu Nordnet on Suomessa sen laajasta valikoimasta indeksirahastoja, joista osassa on jopa 0% kulut. Lisäksi rahasto-osuuksien ostaminen on aina täysin kulutonta Nordnetissä, Nordnet perii rahastoista aina ainoastaan vuosittaisen hallinnointipalkkion.

Nordnetissä on mahdollista sijoittaa myös velkavivulla. Velkavipupalvelut ovat tarkoitettu kokeneemmille sijoittajille, ja niitä ei tarjota kaikille käyttäjille. Uutena käyttäjänä sinun täytyy myös suorittaa tiettyjen rahoitusinstrumenttien kohdalla tietämystesti, jonka hyväksytysti suorittamalla avaat lisää sijoitusvaihtoehtoja tilillesi.

Katsaus Nordnetin tarjontaan:

  • Osakkeet
  • Indeksirahastot jopa 0% kuluilla
  • Nordnet One-rahastot
  • Warrantit
  • Sertifikaatit
  • Optiot

Lisäksi Nordnet tarjoaa nykyään myös kaupankäyntiä pörssilistatuilla tuotteilla, joiden kohde-etuutena ovat kryptovaluutat. Kryptovaluutoilla ei siis suoranaisesti voi käydä kauppaa Nordnetissä.

Jos haluat käydä kauppaa kryptovaluutoilla, suosittelen Nordnetin sijaan lukemaan arvostelumme esimerkiksi Suomalaisesta Coinmotion-palvelusta.

Nordnet kulut – Kokemuksia Nordnetin kuluista

nordnet kokemuksia - kulut
Nordnet kokemuksia – Kulut perustuvat Nordnetin kaupankäyntitasoihin.

Ylläolevat kulut koskevat Nordnetissä tehtyjä kauppoja Helsingin Pörssissä.

Jos aiot käydä kauppaa Nordnetissä ulkomaisilla osakkeilla, tarkista kulut aina Nordnetin ajantasaisesta hinnastosta.

Nordnetin kulut perustuvat Nordnetin kaupankäyntitasoon. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että enemmän kauppaa tekevät käyttäjät saavat kaupankäyntikuluista alennusta.

Suurin osa yksityisistä sijoittajista sijoittuu Nordnetin kaupankäyntitasoissa tasolle 3 tai 4. Tasolle 3 pääsee, kun tekee yhten kaupan kuukaudessa, ja 1 kaupan tekeminen laskee kulua hinnaston mukaan 0,05% Helsingin pörssissä.

Uusille käyttäjille parhaat kulut

Nordnet kokemuksia – Nordnet tarjoaa uusille sijoittajille hyvän erikoishinnaston.

Huomionarvoista uusille sijoittajille on Nordnetin erikoishinnasto, joka tarjoaa uusille käyttäjille ensimmäisen kahden kuukauden ajan parhaan tason mukaisen hinnaston – Tämä on todella kova etu uusille käyttäjille, ja sitä kannattaa ehdottomasti hyödyntää.

Esimerkit Nordnetin kuluista:

Kulut uudelle käyttäjälle parhaan kaupankäyntitason mukaan (0,06% Helsingin pörssissä)

Sijoitat 1000€ Helsingin pörssiin yhteen kohteeseen. Kulut uudelle käyttäjälle ovat 0,06% ja minimipalkkio 3€.

Kuluiksi muodostuu siis 1000€*0,06% = 0,6€ (Minimipalkkion määrä 3€, joten kulu 3€).

Todellinen kulu = 0,30%

Sijoitat 1000€ (333€/kohde) Helsingin pörssiin kolmeen eri kohteeseen. Kulut uudelle käyttäjälle ovat 0,06% ja minimipalkkio 3€.

Kuluiksi muodostuu siis 333€*0,06%/kauppa = 0,20€ (Minimipalkkion määrä 3€/kauppa, joten kulu yht. 9€).

Todellinen kulu = 0,90%

Kulut tason 4 käyttäjälle (Ilman erikoishinnastoa, 0,20% Helsingin pörssissä)

Sijoitat 1000€ Helsingin pörssiin yhteen kohteeseen. Kulut uudelle käyttäjälle ovat 0,20% ja minimipalkkio 9€.

Kuluiksi muodostuu siis 1000€*0,20% = 2€ (Minimipalkkion määrä 9€, joten kulu yht. 9€).

Todellinen kulu = 0,90%

Sijoitat 1000€ (333€/kohde) Helsingin pörssiin kolmeen eri kohteeseen. Kulut uudelle käyttäjälle ovat 0,20% ja minimipalkkio 9€.

Kuluiksi muodostuu siis 333€*0,20%/kauppa = 0,66€ (Minimipalkkion määrä 9€/kauppa, joten kulu yht. 27€).

Todellinen kulu = 2,7%

Varsinkin pienillä summilla minimikulun merkitys korostuu entisestään, ja jos haluat aloittaa osakekaupankäynnin, mutta et voi sijoittaa suuri summia kerralla, ensimmäisen kahden kuukauden minimikulun pieneneminen on suuri etu kokonaiskustannuksissa. Kulut lasketaan myös kauppakohtaisesti, joten jos haluat ostaa vaikkapa kolmea eri osaketta, minimikulu veloitetaan jokaisesta kaupasta erikseen.

Ensimmäisen kahden kuukauden parempi palkkiotaso kannattaa siis hyödyntää, jos olet aikeissa ostaa osakkeita. Kahden kuukauden jälkeen palkkiotasosi palaa normaalille tasolle, ja on joko taso 3 tai 4 riippuen siitä, oletko tehnyt kauppoja viimeisen kuukauden aikana.

Avaa ilmainen sijoitustili Nordnetiin nyt!*

Nordnet kulut – Mitä kuluja rahastoista peritään?

Jos olet aikaisemmin lukenut muita arvosteluita Nordnetin palvelusta, olet saattanut huomata, että lähes kaikki arvostelut ovat yksimielisiä eräästä seikasta – Nordnet on paras palvelu rahastosijoittamiseen.

Nordnet tarjoaa tällä hetkellä kolme rahastoa, joihin käyttäjä voi sijoittaa täysin ilman kuluja. Siis kokonaisuudessaan ilmaiseksi.

Tavallisesti Nordnetin valikoimasta löytyvistä rahastoista peritään 0,20%-0,49% hallinnointikulu. Osassa rahastoja kulu saattaa olla myös suurempi, joten kannattaa ehdottomasti tutustua rahaston kulupolitiikkaan ennen sijoittamista. Hallinnointikulut syövät vuosittaista tuottoa, ja kulut ovat pois myös pitkällä tähtäimellä sijoittavan sijoittajat korkoa korolle-efektistä.

Vuosittaiset hallinnointikulut siis vaikuttavat melko merkittävästi rahastosijoituksen pitkän aikavälin tuottoon.

Nordnet kokemuksia – Mitkä rahastot ovat Nordnetissa kuluttomia?

Nordnetin ilmaiset rahastot ovat Nordnet Indeksfond Norge, Nordnet Indeksirahasto Suomi ESG, sekä Nordnet Indexfond Sverige ESG

Kolme yllä mainittua rahastoa ovatkin Nordnetin omasta rahastovalikoimasta ylivoimaisesti suosituimmat – Eikä ihme. Harva palveluntarjoaja tarjoaa kuluttomia rahastoja, ja indeksirahastoihin sijoittaminen on muutenkin sijoittajien keskuudessa yleensä juuri se sijoituskohde, joihin esimerkiksi aloittelijoita usein ohjataan.

Nordnetin indeksirahastot sijoittavat nimensä mukaisesti pohjoismaisille markkinoille.

Nordnet onkin ehdottomasti paras alusta aloittaa rahastosijoittaminen, ja näihin rahastoihin voi sijoittaa vaikkapa kuukausittain pienilläkin summilla, sillä kulut eivät syö heti kättelyssä pienen sijoitussumman pääomaa.

Lue lisää Nordnetin indeksirahastoista: Nordnet – Indeksirahastot

Avaa ilmainen tili Nordnetiin ja aloita rahastosijoittaminen!*

Nordnet kulut – Mitä kuluja tilin avaamisesta peritään?

Nordnetissä indeksirahastojen lisäksi hyvää on se, että sinne tilin avaaminen on täysin ilmaista. Rahastoja ostaessa pystyy pitkälti tekemään ostojakin ilmaiseksi, mutta osakkeita ostellessa kuluja alkaa tulla hieman.

Voit lukea tarkemmat tiedot Nordnetin kuluista Nordnetin hinnastosta.

Monilla nämä indeksirahastot ovatkin suuri syy avata tili juuri Nordnettiin. Niiden pienet kulut kiinnostavat monia, osa indeksirahastoista ovat jopa kokonaan kuluttomia, kun muissa on pieni noin 0.2% kulu. Onhan se mahtavaa, kun kaikki rahaston tuotto tulee suoraan itselle. Nordnet Indeksirahasto Suomi on esimerkiksi viimeisen 5 vuoden aikana noussut 32%. Tuosta kun ei mene kuluja, on tuo kokonaan omaa tuottoa, tietenkin verojen jälkeen.

Mihin Sitä Säästäis? – Lari

Koodilla MSS saat 5€ Mobify-tilillesi rekisteröitymisen yhteydessä!

Rekisteröidy Nordnettiin ilmaiseksi tästä linkistä!*

”Sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.”

Sivuston ulkoasu ja käyttäminen

Nordnet uudistu sivustonsa ulkoasua vuonna 2021 ja samalla sivustolle listättiin myös toinen kieli – Palvelun Suomenkielinen versio on saatavilla myös Ruotsin kielellä. Sivuston käyttö on aina ollut suhteellisen helppoa, mutta uudistuksen jälkeen kaikki sujuu entistä helpommin.

Itse käytän Nordnettiä vain selaimen kautta, koska en halua käydä kurkkimassa tilejäni liian usein. Ja selainversio toimii mobiilissa myös todella hyvin.

Mihin Sitä Säästäis? – Lari

Nordnet tarjoaa mobiilisovelluksen osalta myös erittäin helppokäyttöisen palvelun käyttäjille, jotka haluavat käyttää palvelua puhelimella. Itse käytän Nordnetiä lähes yksinomaan puhelimella, ja mm. kaiken kaupankäynnin hoidan nykyään käytännössä kokonaisuudessaan puhelimella.

Kirjoittajan huomio – Rahablogi Ville

Etusivulla näkyy heti kaikki tärkeä info, eli omien tilien saldo ja tieto siitä paljonko ollaan plussalla tai miinuksella päivältä. Sen lisäksi etusivulta voi suoraan tehdä uuden talletuksen Nordnettiin. Talletus onnistuu reaaliaikaisena kaikista suurista Suomalaisista pankeista, joten et joudu odottelemaan rahasi sijoittamista.

nordnet kokemuksia - mobiilisovelluksen etusivu
Nordnet-mobiilisovelluksen etusivu

Avaa ilmainen sijoitustili Nordnetiin nyt!*

Kuukausisäästäminen

Nordnet tarjoaa myös todella kätevän palvelun sijoittajille, jotka haluavat sijoittaa pieniä summia kuukausittain. Nordnetin palvelun kautta voit tehdä kuukausisäästämissopimuksen, jonka voit keskeyttää koska tahansa veloituksetta.

Käytännössä tämä on siis automaattinen kuukausittainen tilisiirto omalta tililtäsi Nordnetin sijoitussalkkuun, jonka jälkeen Nordnetin palvelu ostaa puolestasi automaattisesti valitsemiasi sijoituskohteita.

Käyttäjän täytyy siis ainoastaan varmistaa, että kuukausisijoitussopimus on voimassa ja että tilillä on rahaa kattamaan tehtävät kaupat kuukausittain, ja palvelu hoitaa loput.

Kuukausisäästäminen on loistava tapa sijoittaa pitkäjänteisesti, ja oiva vaihtoehto esimerkiksi lapsille säästämiseen. Nordnetissä kuukausisäästämisen voi aloittaa jopa 15 eurolla kuukaudessa.

nordnet kokemuksia - korkoa korolle

Nordnetin kuukausisäästö/korkoa korolle-laskuri antaa osviittaa siitä, miten korkoa korolle-efekti voi toimia. Esimerkissä on laskettu 18 vuoden sijoitusajalle 15 euron kuukausisijoitus, eli sijoitettu pääoma on yhteensä 3240€. Sijoitusten arvo 7% tuotto-odotuksella olisi siis tuplaantunut 18 vuoden aikana. Tietysti tuotto ei ole taattua, mutta se on kuitenkin pitkällä aikavälillä melko pieniriskinen tapa kerryttää varallisuutta pitkällä aikavälillä.

Aloita kuukausisäästäminen Nordnetissä nyt!*

”Sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.”

Tiedot rahastoista ja osakkeista

Nordnet kertoo sivuillaan rahastoista ja osakkeista todella laajasti. Tietenkin joistain pienemmistä osakkeista ei paljoa tietoa löydy, mutta suuresta osasta kyllä.

Kurssien lisäksi osakkeista löytyy mm. mahdolliset tulevat/menneet osingot, Sharevillen keskustelut osakkeesta, Uutiset firmaan liittyen ja yleisesti tietoa yrityksestä.

nordnet kokemuksia - Osaketiedot
Nordnet kokemuksia – Osaketiedot näkyvät selkeästi osakkeen sivulla.

Morningstar rating ja -vastuullisuusrating

Rahastoiden kohdalla Nordnet kertoo myös Morningstarin rahastovertailun ratingin. Perusrating asettaa rahastot paremmuusjärjestykseen kussakin rahastoluokassa riskikorjatun tuoton perusteella. Ja vastuullisuusrating sitten taas kertoo miten hyvin rahaston sisällä olevat yritykset hoitavat vastuullisuuteen liittyviä riskejäja hyödyntävät siitä syntyviä mahdollisuuksia. Sen lisäksi rahaston riskejä arvioidaan asteikolla 1-7.

Tällä tavalla saat yhdellä silmäyksellä nopeasti ajatuksen siitä millainen rahasto on kyseessä. Ja jos nämä näyttää hyvältä, voit tutkia rahastoa lisää.

Rekisteröidy Nordnettiin ilmaiseksi tästä linkistä!*

”Sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.”

Usein kysyttyä:

Mitä kuluja Nordnetin käytöstä syntyy?

Kuten kaikki palveluntarjoajat, Nordnet perii kuluja mm. rahastojen hallinnoinnista sekä osakekaupankäynnistä.

Maksaako Nordnet-tilin avaaminen?

Nordnet-tilin avaaminen on veloituksetonta.

Voiko Nordnetistä osaa ulkomaisia osakkeita?

Nordnet tarjoaa laajan valikoiman osakkeita eri markkinoilta. Nordnetistä voit ostaa osakkeita mm. Suomen, Ruotsin, Norjan, Tanskan sekä USA:n markkinoilta.

Mitkä rahastot ovat kuluttomia Nordnetissä?

Nordnetin ilmaiset rahastot ovat Nordnet Indeksfond Norge, Nordnet Indeksirahasto Suomi ESG, sekä Nordnet Indexfond Sverige ESG

Mitä ovat Nordnet Superrahastot?

Nordnet ei tarjoa enää superrahastoja. Nordnet on muuttanut Superrahastojen nimen ”Nordnet indeksirahastot”-muotoon.

Miten siirrän rahaa Nordnetiin?

Nordnetiin voi siirtää rahaa joko tilisiirtona tai reaaliaikaisella talletuksella. Tilisiirrossa kestää muutama päivä että rahat näkyvät tililläsi, mutta reaaliaikaisella talletuksella voit sijoittaa rahat heti.

Onko Nordnet turvallinen?

Nordnet on alustana täysin turvallinen käyttää, ja se toimii Suomessa Finanssivalvonnan alaisuudessa.

Onko Nordnetissä talletusturva?

Nordnetissä talletukset ovat turvattu 100 000€ asti. Talletussuojasta vastaa Ruotsin talletussuojaviranomainen Riksgälden.


Miten hankkia lisätuloja? Vinkkejä lisätulojen hankkimiseen:


Sinua saattaa kiinnostaa myös: