Seeking Alpha kokemuksia – Hyvää sijoitussisältöä avuksi sijoittajalle!

Seeking Alpha kokemuksia – Hyvää sijoitussisältöä avuksi sijoittajalle!

Linkit Seeking Alphan palveluun on mainoslinkkejä.

Seeking Alpha on sivusto josta löytyy kattavasti sisältöä sijoittamisesta, firmoista, markkinan tilanteesta ja kaikesta mahdollisesta näihin liittyvästä englannin kielellä. Oon nyt noin 3 kuukautta kuluttanut Seeking Alphan palvelussa sisältöä Premium tilaajana ja oon kyllä todella tyytyväinen tähän palveluun. Seeking Alpha on siis ilmainen palvelu, mutta jos haluaa päästä käsiksi kaikkeen sisältöön niin tarvitsee tehdä maksullinen kuukausi-/vuositilaus. Itse oon kokenut, että Premium on ollut rahan väärti enkä oo siitä luopumasta.

Käydään tässä artikkelissa läpi siis mun omia kokemuksia Seeking Alphan palvelusta. Kyseessä ei oo kattava käyttöopas, mutta kattavat fiilikset omista fiiliksistä lupaan tähän kirjoittaa!


Erikoistarjous MSS? -seuraajille!

Seeking Alpha tarjoaa mun linkin kautta vuositilauksen hintaan $119, kun normaalihinta on jopa $239. Eli nyt olis tarjolla Premium-tilaus vuodeksi 50% alennuksella!

Seeking Alpha palvelusta löytyy tuhansittain hyviä artikkeleita sijoittamisesta, analyyseja yrityksistä ja markkinatilanteesta. Tää palvelu on ollut itselle tosi hyödyllinen ja uskoisin, että se on hyödyllinen myös teistä monelle!


Mikä ihmeen Seeking Alpha?

Seeking Alpha on joukkolähtöinen sisältöpalvelu. Se meinaa sitä, että palveluun kirjoittajaksi ryhtyminen ei vaadi sitä, että sä olisit journalisti, eikä sun tarvii olla kouluja käynyt ekonomisti. Mutta sun tarvii osata kirjoittaa ja puhua asiaa. Seeking Alpha siis haastattelee jokaisen kirjoittajan ja analysoi kirjoittajien tekemiä ensimmäisiä kirjoituksia. Kuka tahansa kirjoittamaan ei siis pääse, vaan kirjoittajat ovat alansa ammattilaisia tai ainakin alasta todella paljon tietäviä henkilöitä.

Seeking Alpha Mihin Sitä Säästäis?

Tää meinaa sitä, että Seeking Alphan palvelussa on sisältöä laidasta laitaan. On sisältöä teknisen analyysin näkökulmasta, makrotaloutta analysoivaa sisältöä, yksittäisen osakkeen fundamentteja läpikäyvää sisältöä ja uutisaiheita käsitteleviä kirjoituksia. Tää palvelu ei oo siis suoraan verrannollinen esim. uutismediaan, mutta ei tää toisaalta myöskään oo mikään somepalvelun sijoitusryhmä.

Seeking Alphan palvelusta erityishyvän tekeekin mun mielestä just tää ero uutismediaan verrattuna. Sisältöä tuotetaan monesta eri näkökulmasta, joka mahdollistaa sijoittajalle laajan tietopohjan kehittymisen. Artikkeleiden lisäksi myös kommentit on usein täynnä hyvää keskustelua, joka laajentaa ajatuksia aiheesta vielä lisää.

Seeking Alpha vs. Sijoitusmediat (Kauppalehti, WSJ, Bloomberg)

Mä oon viimeiset pari vuotta tilannut Wall Street Journalin nettilehteä, sekä Kauppalehden digiversiota ja välissä milloin mitäkin lehteä näiden lisäksi. Niissä on molemmissa todella hyvää ja kiinnostavaa sisältöä, mutta silti viimeisen parin kuukauden aikana suurimman osan ajasta mä oon kuitenkin kuluttanut vain Seeking Alphan palvelua (ja Youtubea/Twitteriä).

Suurimman osan ajankohtaisista uutisista mä saan nopeammin eteeni Twitteriä seuraamalla ja laajemmin erilaisia mielipiteitä tietyistä uutisista, mä saan Seeking Alphan palvelusta. Ja sen lisäksi tää yhdistelmä on vielä perinteisiä sijoitusmedioita halvempi.

Esimerkiksi Kauppalehden digitilaus on peräti 34.90€ kuukaudessa ja siihen päälle esim. Wall Street Journal 9.90€. Samaan aikaan Twitter ja YouTube ovat täysin ilmaisia ja niistä löytyy tuoreimmat uutiset sijoitusmarkkinalta paljon perinteistä mediaa nopeammin. Toki itse maksan YouTube Premiumista, mutta videot näkis ilmankin sitä.

Ja sit tietty Seeking Alpha jonka vuositilaus on normihinnaltaan $239 eli n. 18€ kuukaudessa. Mutta ensimmäisen vuoden tilauksen saa mun linkin kautta hintaan $119 eli 50% alennuksella!


Eli jos pistää nyt Seeking Alphan tilaukseen, niin sen saa ensi vuodeksi 9.2€/kk hinnalla!


Oma portfolio auttaa löytämään kiinnostavaa luettavaa!

Mä loin heti alussa itselleni Seeking Alphan palvelussa portfolion. Siihen voi lisätä kaikki mahdolliset sijoituskohteet jotka sua kiinnostaa ja sen avulla niiden seuraaminen on helpompaa. Sen lisäksi, että portfolion avulla sä voit seurata sun sijoituskohteiden kursseja helposti yhdellä sivulla, niin sulle myös ehdotetaan niihin liittyvää sisältöä. Portfolion luomisen jälkeen mulla on siis aina ollut kiinnostavaa luettavaa sovelluksessa ja ilmoituksetkin on ollut pääsääntöisesti vain kiinnostavia artikkeleita. Ja portfolioita voi myös luoda useampia jos haluat esim. erotella sun osake- ja kryptosalkut!

Mä en oikeastaan paljon muuta edes Seeking Alphassa kuluta kuin oman portfolion alta löytyvää artikkelilistaa. Siellä on niin paljon kiinnostavaa luettavaa, että muuta ei tuu oikein luettua. Toki myös välillä tulee haettua jotain tiettyä aihetta palvelusta, mutta se on todella pieni osa omaa käyttöä.

Seeking Alpha portfolio

Ominaisuuksia löytyy ehkä vähän liikaakin

Mä tosiaan lueskelen lähinnä oman portfolion yhteydestä löytyvää sisältöä, mutta Seeking Alpha tarjoaa kyllä paljon sitä enemmän. Eli jos sä pohdit, että tarjoaako palvelu rahoille vastinetta, niin en olis siitä huolissaan.

Palvelussa voi mm:

  • Seurata markkinan tilannetta reaaliajassa
  • Katsoa osakkeiden top-listoja
  • Etsiä ”osakeideoita”
  • Tutustua osinko-osakkeisiin ja löytää osingoista tietoa
  • Löytää parhaat ETF-rahastot
  • Opiskella aloittelijoille sopivaa sisältöä sijoittamisesta

Seeking Alpha on siis kattava apuväline sijoittajalle, mutta yhä tilaan itse muitakin sijoitusmedioita. Jos olisin vain aiheesta kiinnostunut yksityissijoittaja ja pitäis päättää yksi tilaus josta maksan, niin se olisi Seeking Alpha. En koe, että muista yksittäisistä medioista saa niin paljoa hyötyä ellei sitten toivo pääsevänsä lukemaan sisältöä suomeksi.


Seeking Alpha palvelusta löytyy tuhansittain hyviä artikkeleita sijoittamisesta, analyyseja yrityksistä ja markkinatilanteesta. Tää palvelu on ollut itselle tosi hyödyllinen ja uskoisin, että se on hyödyllinen myös teistä monelle!


Sinua saattaa myös kiinnostaa:

Vastaa