Sijoittaminen

Aloita sijoittaminen!

Sijoittamisen aloittamisen EI tarvii olla vaikeeta! Jotta aloittaminen olisi mahdollisimman helppoa, oon kerännyt tälle sivulle hyödyllisiä linkkejä, palveluita ja videoita! Tätä kautta löydät palvelut joista MÄ ostan osakkeita, rahastoja ja kryptoja.

Mikä kiinnostaa?

Rahastoihin ja osakkeisiin sijoittaminen!

Kryptoihin sijoittaminen!

Jos et tiedä mihin haluat sijoittaa —> Kurkkaa tää video, siitä on hyötyä!

Rahastoihin ja osakkeisiin sijoittaminen

Itse olen päätynyt käyttämään Nordnetin* palveluja.

Oon kirjoittanut siitä blogipostauksen, jos kiinnostaa tietää muutamia syitä siihen miksi päätin aloittaa sijoittamisen just Nordnetillä! Sijoittamisen rahastoihin ja osakkeisiin voi kuitenkin aloittaa useimmissa pankeissa, mutta mm. indeksirahastojen kanssa Nordnetin hinnasto on voittamaton (löytyy mm. 3 täysin kulutonta indeksirahastoa…) Tämän lisäksi Nordnetilla ei ole rahastojen osto- tai myyntikuluja ja niihin sijoittamisen voi aloittaa minimissään 15€.

Eli JOS rahastosijoittaminen kiinnostaa, suosittelen vahvasti tutustumaan *Nordnetin palveluihin!

Osakesijoittamisessa Nordnet ei aina kuitenkaan ole paras vaihtoehto, koska piensijoittajalle kulut osakeostoissa voi nousta prosentuaalisesti todella isoiksi. Itse olen kuitenkin päätynyt tekemään myös osakeostot Nordnetillä, koska helppous viehättää ja sijoitussalkkuni koostuu kuitenkin pääasiassa rahastoista! Halvempia palveluja osakeostoille on mm. Degiro (ei Suomalaisia osakkeita) tai Nordea. Itse tosiaan kuitenkin osakeostotkin olen tehnyt Nordnetissä. Nordnetissä uusille käyttäjille ekat 2kk halvimmalla osakkeen ostokululla (min. 3€/osto)!

Rahasto- ja osakesijoittamiseen liittyviä videoita löydät täältä!

Mistä kryptoja voi ostaa? (Suomalaiset palvelut)

Itse käytän pääasiassa Coinmotionia*, jonka lisäksi säilytän kryptojani NEXO* palvelussa, jossa saan niille yli 7% korkotuottoa!

Kryptovaluuttamarkkinalla Suomalaisia palveluita on kaksi: Coinmotion* ja Northcrypto*. Näistä itse käytän pääasiassa Coinmotionia, koska siellä on reaaliaikainen pankkisiirto mahdollisuus sekä 2-vaiheinen tunnistautuminen on mahdollista kytkeä käyttöön! Suomalaiset palvelut ovat hieman kalliimpia kuluiltaan, kuin suurimmat ulkomaiset toimijat, mutta Suomalaisuus voi olla monelle iso tekijä. Nämä palvelut ovat kuitenkin finanssivalvonnan alaisia ja turvallisemman oloisia, koska pääkonttorit sijaitsevat täällä.

Coinmotionissa* ostokulu on ensimmäisen kuukauden 1% (jos käytät mun linkkiä*), jonka jälkeen ostokulu määräytyy sun ostomäärien perusteella. Ostokulu on kuitenkin 1-2% välillä. Jos päätät laittaa kuukausittain rahaa menemään kryptoihin, niin kuukausisäästösopimuksen kanssa saat kulun pysyvästi 1%. Coinmotion on yksi harvoista palveluista jotka on toimineet hyvin isojen kurssiliikkeiden aikaan, isoissa ulkomaisissa palveluissa näkyy enemmän käyttökatkoja ja hitautta isojen liikkeiden aikaan. Ostokulun lisäksi Coinmotion tekee rahaa ns. spreadilla.

Nortcryptolla* kulu on 1% kokoajan, joten tässä palvelussa ei vaadita säännöllistä ostamista sen kulun ylläpitämiseksi. Tämä 1% myös pitää sisällään spreadin, eli kulu on oikeasti jopa hieman pienempi kuin Coinmotionilla. Northcryptolla ei kuitenkaan ole tuota 2-vaiheista tunnistautumista ja palvelu on muutenkin hieman yksinkertaisempi. Pelkästään isojen kryptojen ostamiseen näistä kumpi tahansa on kuitenkin oikein toimiva.

Pienempien kulujen perässä! (Ulkomaiset palvelut)

Jos palvelun ulkomaisuus ei haittaa, on ulkomailla PALJON hyviä vaihtoehtoja kryptojen ostamiseen! Ongelma onkin yleensä se, että palveluja on niin monta, mikä niistä nyt sitten on paras? Toinen ongelma on se, että palveluihin rahan siirtäminen ei ole helppoa ja hinnoittelumallit on yleensä vähintäänkin sekavia.

Binance* oli alunperin mun valinta ulkomaiseksi sijoituspalveluksi, kun halusin tehdä isompia ostoja ja säästää ostokuluissa. Binancessa kuitenkin tuli tänä vuonna ongelmaksi se, että sinne ei voi enää siirtää rahaa SEPA-siirroilla. Rahan siirtäminen tällä hetkellä onnistuu Visa tai MasterCard korteilla ja siitä joutuu maksamaan 1.8% transaktiokulua. Binancesta kuitenkin löytyy kryptoja vaikka muille jakaa, eli jos laajempi kryptovalikoima kiinnostaa, niin tässä on hyvä vaihtoehto. Ja kun tuo SEPA-siirto mahdollisuus taas tulee takaisin, aion itse käyttää lähinnä tätä palvelua.

Binancen* SEPA-siirtojen palautumista odotellessa muita palveluja on mm. Coinbase*, Uphold* ja BlockFi*.

Coinbasen* todelliset kulut on todella vaikea saada selville, mutta ne menee siellä 2% paikkeilla. Upholdissa kulut tulee spreadin muodossa, eli palkkio otetaan välistä kun ostat jotain kryptoa. Tässäkin palvelussa kulu on lähemmäs 2%.

BlockFi* näyttää olevan halvin näistä palveluista kulujensa kanssa! Pankkisiirron tekeminen palveluun maksaa 0.1%, joka tulee siitä että Eurot muutetaan Dollariin vertautuviksi stablecoineiksi. Ostoista ei oteta erillistä ostopalkkiota, mutta hinnoissa on 0-1% spreadia. Eli kokonaishinta ostolle on maksimissaan 1.1%, jonka lisäksi BlockFi maksaa sulle korkoa jos säilytät kryptoja niiden palvelussa!

Jos rekisteröidyt Coinbasen* tai BlockFi:n* palveluihin mun linkkien kautta ja talletat palveluun vähintään 100$ me molemmat saadaan 10$ edestä Bitcoinia!

Sinua saattaa kiinnostaa myös:

RSS
Follow by Email
Instagram