Bitcoin ja kryptovaluutat

Tällä sivulla on kerätty kootusti erilaisia vinkkejä ja linkkejä Bitcoiniin ja muihin kryptovaluuttoihin liittyen! Mm. palveluja joista sitä voi ostaa, kirjallisuutta missä kerrotaan sen potentiaalista ja palveluja joiden avulla saat maksimoitua sun omistusten arvon!

Teksti sisältää mainoslinkkejä, linkit merkattu *-merkillä.

Kryptovaluuttojen ostaminen!

Kryptovaluuttoja voi ostaa monin tavoin, mutta palveluiden kautta sen ostaminen on ehdottomasti helpointa. Näissä palveluissa kryptoja voi ostaa juuri sillä summalla kuin itse tahdot, eli voit aloittaa vaikka 15e/kk summalla! Itse olen rekisteröityneenä kolmeen eri palveluun, joista kaksi on Suomalaisia ja yksi ulkomainen joka on yksi maailman isoimmista kryptovaluuttojen ostopaikoista.

Suomalaisia palveluita ovat Coinmotion* ja Northcrypto*. Joista pääasiassa olen käyttänyt ensimmäistä, sen helppouden ja nopean rahansiirron takia. Northcrypto on muuten aika samalla tasolla “helppouden” kanssa, mutta heillä ei ole reaaliaikasiirto vaihtoehtoa, joten siirrot tänne täytyy tehdä tilisiirrolla. Coinmotionissa kulu on 1-2%, mutta mun linkin kautta saat ekan kuukauden 1% kululla! Northcryptossa kulu on aina 1%.

Tämän lisäksi olen rekisteröitynyt myös Binance* nimiseen palveluun, jossa voi tehdä todella paljon pienemmillä kuluilla kryptovaluutan ostamista (ostokulu 0.1%). Rekisteröidyin tänne vasta viimeisenä, koska tämä palvelu ei olekaan enää sitten niin helppokäyttöinen ja halusin päästä nopeasti alkuun ostosteni kanssa. Tänne ei kuitenkaan enää voi tehdä siirtoja SEPA-siirrolla, joten kunnes se tulee takaisin, täytyy tänne rahan siirtämisestä maksaa 1.8% (Visa/MC)

Binancen kautta olen lähiaikoina myös seurannut BTC kurssin liikkeitä. Heidän sivuiltaan löytyy erittäin hyvät graafit kursseista!

Kryptojen korkotilit

Kryptovaluutat tuo mukanaan monien muiden mahdollisuuksien lisäksi myös mahdollisuuden tienata korkotilillä omille kryptoillesi korkoa! Blockfi* ja Nexo* maksavat korkoa jopa 12% mikä tuntuu näinä päivinä ihan hullulta! Itse saan tällä hetkellä yli 7% korkoa Bitcoinille ja Ethereumille Nexossa*!

^Noiden mun linkkien kautta SÄ saat ilmaista Bitcoinia (Nexo $25 ja BlockFi $10) jos siirrät sinne vähintään 100$

Mutta tuollainen korko ei tule riskittä. Nämä palvelut siis lainaavat korkealla korolla sun sinne laittamat valuutat ja pystyvät siksi maksamaan näin suurta korkoa. Jokaisen joka rekisteröityy tällaiseen palveluun, täytyy ymmärtää se riski mikä palveluun liittyy.

Näissä palveluissa ei ole yhtä suuria takauksia sen varalle jos yritys menisi konkurssiin, kuin esimerkiksi Svea Ekonomin säästötilillä on. Mutta sen hinnan maksaa, kun odottaa saavansa noin suurta korkoa.

Eli jos liitytte näihin palveluihin, tutkikaa mahdolliset riskit myös sitä ennen!

Kryptovaluuttojen verotus!

Kryptovaluuttojen verotus on lähivuosina elänyt todella paljon, joten ei ole ihme jos tämän omaisuusluokan veroasiat ihmetyttää. Nykyään kryptovaluuttojen verotus kuitenkin lähenee jo paljon osakkeiden verotusta, mutta eriäväisyytenä on se, että sen joutuu jokaisessa palvelussa hoitamaan itse.

Tein aiheesta YouTuben puolelle videon, jos aihe ihmetyttää!

Monien palveluiden sivulta saa suoraan ladattua Excel-tiedoston kaikista tehdyistä kaupoista ja kauppahetken kursseista. Niiden avulla voit sitten myyntien jälkeen laskeskella mites paljon tästä nyt jää verotettavaa. Koska tämä kuulostaa kuitenkin vaivalloiselta, on onneksi meille laiskoille myös palveluja tätä varten!

Automatisoi kryptojesi verotus Koinlyn avulla!*

Koinly* on palvelu, joka hoitaa kryptoverotuksesi puolestasi! Jos ostoja on verovuoden aikana alle 100, maksaa veroraportin teettäminen 49€. Mikä on mielestäni erittäin hyvä hinta, jos myyntejä tekee tuon 100kpl ja tuottoa tulee hyvin!

Bitcoinista kertova kirjallisuus!

Sen lisäksi, että olen lähiaikoina tutkinut YouTuben puolella todella paljon Bitcoiniin liittyviä videoita, tutustuin myös Suomen kieliseen Bitcoinkirjallisuuteen!

Konsensus Network tekee erittäin tärkeää työtä ja kääntää erilaisia Bitcoinista kertovia kirjoja eri kielille! Suomeksi julkaistuja kirjoja on jo 11 kappaletta ja lisää on tulossa!

Mun koodilla MSS saat kaikista Konsensus Networkin kirjoista 10% alennusta!

Kurkkaa kirjavalikoima täältä!*

RSS
Follow by Email
Instagram