Kuinka tienata puhelimen avulla? – Kasvata sijoitussummaa (Osa 2)

Kuinka tienata puhelimen avulla? – Kasvata sijoitussummaa (Osa 2)

Teksti sisältää mainoslinkkejä, linkit merkattu *-merkillä.

(Lue myös tämän blogipostauksen ensimmäinen osa Oma kulutus kuriin – Kasvata sijoitussummaa (Osa 1))

Kuinka tienata puhelimen avulla?

Sijoitussumman kasvattaminen on helpompaa jos tuloja saa kasvatettua, silloin ei välttämättä tarvitse kulutustakaan vähentää. Sen takia ’Sijoitussumman kasvattaminen part 2’ keskittyy tulojen kasvattamiseen. Tässä postauksessa keskityn erityisesti eri tapoihin joilla saa pelkän kännykän avulla hieman lisätuloja. Pidä mielessä, että pienistä puroista kasvaa yhdessä lopulta iso joki. Käyn postauksen lopussa läpi kaikki tulot joita olen itse näistä palveluista saanut, joten skrollaa alas asti jos kiinnostaa minkälaisia puroja itselle on syntynyt!

Puhelimeen ladattavat sovellukset joilla voi tienata rahaa

Mun puhelimesta löytyy tällä hetkellä kuusi erilaista applikaatiota joilla on mahdollista tienata oikeaa rahaa. Kolme näistä on sellaisia joilla voi periaatteessa tehdä rahaa poistumatta kotisohvalta ja loput kolme sellaisia joissa täytyy liikkua kotoa pois. Aloitan niistä sovelluksista joilla voit mahdollisesti tienata jopa karanteenissa.

Shutterstock Contributor

Shutterstock on yksi maailman isoimmista kuvapankeista eli stock-kuvia myyvistä palveluista. Kuvapankki myy siis kuvien käyttöoikeuksia esimerkiksi mainoksiin tai uutisiin ja artikkeleihin. Riippuen täysin siitä millaisia kuvia palveluihin päivität. Jos siis omistat kännykän jossa on hyvä kamera (tarkoittaen siis tämän tai viime vuoden lippulaivapuhelimia) ja uskot ottavasi hienoja kuvia, voi tämä sovellus olla sua varten. Vielä parempi tietenkin on, jos otat kuvia järkkärillä tai muuten ammattimaisemmilla välineillä.

Shutterstock on tarkka siitä millaisia kuvia sinne julkaistaan laadullisesti sekä sisällöllisesti. Jos tarkoituksesi on julkaista mainoksiin soveltuvaa sisältöä, ei niissä saa olla ihmisiä (ellei ole kuvauslupaa) tai mitään tunnettuja brändejä. Jos sitten taas julkaiset uutismateriaalia, täytyy sen olla tarkasti otsikoitu sekä tiedoissa informoitu mitä kuvissa tapahtuu. Esimerkiksi jos kaupungissasi on mielenosoituksia tai jokin tehdas sulkeutumassa niin näiden kuvia monet uutistoimistot ostavat tällaisilta sivustoilta.

Itse olen onnistuneesti julkaissut Shutterstockiin 24 kuvaa ja olen saanut myytyä kaksi lisenssiä kuvan käyttöä varten. Kuviani voit katsoa täältä, jos kiinnostaa minkälaisia kuvia itse sivulle olen ladannut. Näillä olen ”tienannut yhteensä 0.5$ eli siis 0.43 euroa. Tämä palvelu ei ole siis tulojani kamalasti lisännyt, mutta tähän haluaisin käyttää enemmän aikaa koska pidän kuvaamisesta ja uskoisin että joitain euroja olisi mahdollista saada. Kunhan saisin tuon kuvamäärän kasvatettua ainakin sataan kuvaan.

Liity Shutterstock sisällöntuottajaksi!*

OpinionAPP ja M3panel

Näillä sovelluksilla voi tienata vastaamalla kyselyihin! Julkaisin juuri postauksen eri palveluista joiden kautta itse vastaan kyselyihin. Nämä sovellukset on helpottanut tätä kyselyihin vastaamista todella paljon, koska ne toimivat puhelimella paremmin kuin nettiversio ja ilmoitukset uusista kyselyistä tulee heti niiden saapuessa tarjolle.

Avaan tuolla erillisessä postauksessa noita eri kyselypalveluita enemmän, mutta OpinionAPP on siis sovellus jonka kautta voin vastailla jopa muutaman eri palvelun kyselyihin. Ja M3panel on vain tuota kyseistä palvelua varten tehty sovellus. Näiden sovellusten avulla olen tienannut nyt parin kuukauden aikana noin 17 euroa josta 11.7e on käteisenä jonka voin siirtää tililleni ja loput pisteinä jonka voin muuttaa lahjakorteiksi tms.

Tienaa rahaa vastaamalla kyselyihin netissä!

Sovellukset joilla tienaaminen edellyttää sohvalta ylös nousemista…

Tiedän kuulostaa hirveältä, näiden sovellusten kautta tienaamisen eteen joutuu ihan itse jotain omin jaloin tekemäänkin. Itseasiassa ensimmäinen sovellus kirjaimellisesti maksaa siitä mitä jaloillasi pääasiassa teet, eli kävelemisestä.

Sweatcoin

Sweatcoin on sovellus joka seuraa päivän aikana ottamiasi askelia ja maksaa niistä sinulle (ylläri) sweatcoineja. Näillä kolikoilla voi sitten ostella sovelluksen sisällä olevasta kaupasta erilaisia tuotteita tai alennuksia joistain tuotteista. Sen lisäksi sovelluksen kautta voi sweatcoineilla esimerkiksi lahjoittaa oikeaa rahaa hyväntekeväisyyteen.

Sovelluksessa on eri tasoja joilla voi tienata eri määrän kolikoita päivässä. Alimmalla tasolla voi tienata päivässä 5 kolikkoa, mutta korkeimmalla (ilmaisella tasolla) 20 kolikkoa. Ylimmästä tasosta maksat kuukaudessa 30 Sweatcoinia ja alimmasta et mitään. Joten kannattaa päättää oma taso omien askelmäärien mukaan. Sen lisäksi sovelluksessa voi tienata päivän aikana kolmen mainoksen avulla ”Bonuskolikoita 0-1000”. Näistä olen yleensä saanut keskimäärin noin 5 kolikkoa, joten kolmen maks. parinkymmenen sekunnin mainoksen katsominen on ollut sen arvoista.

Minkä arvoisia nämä kolikot sitten ovat?

Itse olen tämän vuoden aikana onnistunut keräämään itselleni 2141,13 Sweatcoinia. Latasin sovelluksen kännykkääni Tammikuussa ja keskimäärin päivässä on tullut kolikoita askelista noin 10, jonka lisäksi bonuskolikoita muutama aina kun olen muistanut niitä hankkia.

Sweatcoinin kaupassa suurin osa tuotteista on alennuksia joita saa joko ilmaiseksi tai pienellä määrällä kolikkoja. En ole näitä alennuksia käyttänyt, koska en ole sieltä mitään itselle sopivaa löytänyt. Mutta on siellä joskus hyviä tarjouksia esim. bluetoothkuulokkeista sekä vaatteista ollut.

Sen lisäksi kestotuotteina kaupassa on esimerkiksi GoPro HERO7 sekä 75″ 4K Samsung Smart TV joista molemmat maksavat 20 000 Sweatcoinia ja sinun täytyy tienata nuo kolikot itse. Sovelluksessa on myös mahdollista siirtää kolikkoja kaverille. (TV:n saadaksesi täytyy sinun tienata nuo kolikot 24kk aikana joten mietin kolikoiden arvon GoPron kautta.) Mutta vaikka sovelluksessa mainostetaan että saat nämä tuotteet tällä summalla Sweatcoineja, oikeasti saat tuotetta vastaavan summan PayPalin tai Trasferwisen kautta itsellesi. Eli sovelluksen kautta pystyy saamaan oikeaa rahaa tilillesi näillä ”Hikikolikoilla”.

GoPron hinta suomessa on 250 euroa, mutta en tiedä minkä maan hinnan mukaan sovellus sen laskee joten pyöristetään hinta 200 euroon. Silloin yhden Sweatcoinin hinta on noin 0.01 euroa. Eli itse olen tämän vuoden aikana tienannut pelkästään kävelemällä 20 euroa. Tämä on mielestäni erittäin hyvin siihen verrattuna, että nämä rahat olen tienannut tehdessä sitä mitä tekisin muutenkin, eli kävelemällä.

Aloita kävelemällä tienaaminen NYT!*

Canit

Tämä sovellus on suhteellisen uusi sekä Suomalainen! Sovellukseen voi ilmoittaa jos nurkistasi löytyy panttipulloja joista haluat eroon ja sitten muut käyttäjät voivat ostaa pullot sinulta puoleen hintaan. Sovellukseen lisätään rahaa jolla pullot maksetaan myyjälle ja ostaja saa rahansa takaisin sitten pulloautomaatilla.

Tässä sovelluksessa ei ole vielä kauheasti käyttäjiä ainakaan täällä Turun seudulla. Itse olen onnistuneesti ostanut yhden kerran pari kassillista pulloja. Sovellukseen ilmoitetaan muovipussien määrä ja Canit sen mukaan arvioi rahamäärän jonka pulloista automaatilla saa. Maksoin pulloista 6.5 euroa ja sain pullonpalautusautomaatilta 12.20e, joten aika hyvin sovellus hinnan arvioi.

Tykkään tosi paljon tän sovelluksen ideasta ja tavoitteista, mutta käyttäjämäärä on vielä liian pieni. Sovelluksessa ei ole toimivaa ”Kutsu Kaveri” toimintoa josta saisi itselle jotain bonusta, jollainen nykypäivänä löytyy aikalailla kaikista applikaatioista. Toivottavasti sellainen lähiaikoina kehitettäisiin, niin saatais tästäkin sovelluksesta koko potentiaali käyttöön!

Aloita pullojen kerääminen tai myyminen!

BeMyEye

BeMyEye on palvelu jonka kautta yritykset voivat tutkia miten heidän tuotteitaan myydään tai miten esim. omat myyjät tekevät työnsä. Palvelun kautta tulee erilaisia ”Mysteryshopper” tehtäviä joissa pääsee esimerkiksi puhelinkauppaan selvittämään mitä puhelinta myyjät suosittelevat tai TV ostoksille katsomaan mikä merkki nousee eniten pintaan.

Tehtävissä ei tarvitse siis oikeasti ostaa tuotteita, vaan vain esittää että olet ostoaikeissa ja selvittää mitä tehtävän tilaaja haluaa tietää. Tehtävien aikana täytyy yleensä ottaa muutama kuva paikanpäältä ja sitten vastata kyselyyn tehtävän jälkeen. Kannattaa tutkia kysymykset etukäteen ennen tehtävän tekemistä ja pitää ne mielessä kun suorittaa tehtävää. Tässä kun yritetään pysyä roolissa, eikä haluta että myyjä saa tietää että suoritat tällaista tehtävää. Joten kännykkä kannattaa pitää taskussa siinä kohtaa, kun alat keskustelemaan myyjän kanssa.

Näistä tehtävistä maksetaan yleensä 4-10 euroa per tehtävä ja sen suorittamiseen menee kaikkiaan noin 30 minuuttia. Itse olen suorittanut yhden tehtävän, koska en jaksanut löytää tälle aikaa siinä kohtaa kun näitä tehtäviä olisi seudullani ollut useampia. Nyt ei ole taas pariin viikkoon ollut yhtään tehtävää tehtävänä, joten uusia odotellessa. Tienasin tuosta yhdestä tehtävästä 5.40e plus yhden euron bonusta kun käytin ystäväni koodia rekisteröityessäni palveluun!

Jos haluat ensimmäisen tehtävän yhteydessä tienata itsellesi yhden euron ekstraa, käytä rekisteröityessäsi koodia 6ooe1d0 !

Aloita mysteryshopper tehtävillä tienaaminen!*

Tier

Viimeinen listalta löytyvä sovelluksella ei ole suoraan mahdollista tienata rahaa, mutta Tampereella sovelluksessa pystyy tienaamaan ilmaisia ajominuutteja. Joten jos muutenkin ajat näillä, niin tällä saat itsellesi ilmaisia matkoja = säästät rahaa. Vaihtamalla sovelluksessa salamamerkillä näkyvien potkulautojen akkuja eri pisteissä ympäri keskustaa, tienaa käyttäjä itselleen 15min ajomatkaa sekä yhden ilmaisen avauksen. Tämä on euroiksi muunnettuna 4€. Itse latailin Tampereella käydessäni pari tuntia lautoja ja tienasin itselleni ajominuutteja 300 = 60€ sekä 5 avausta = 5€ (koska lataus epäonnistui pari kertaa ja sain asiakaspalvelusta käyttämäni avaukset ja minuutit takaisin)

Jos et ole vielä rekisteröitynyt Tier sovellukseen, käytä mun linkkiä niin saat yhden ilmaisen avauksen ja 15 minuuttia ajoaikaa ilmaiseksi!

15 minuuttia ilmaista ajoa Tier sovelluksessa!*

Yhteenveto: Kuinka paljon minä olen näillä sovelluksilla tienannut?

Shutterstock* = 0.43€
OpinionAPP* = 11.70€
M3Panel* = noin 5€ (muunnettavissa lahjakortiksi)
Sweatcoin* = noin 20€
Canit = 5.70€
BeMyEye* = 6.40€
Tier* = 65€

Yhteensä: 114.23€

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämä:

Vastaa