Tienaa jopa 200 euroa päivässä sivutöillä – Sijoitussumman kasvattaminen (Osa 3)

Tienaa jopa 200 euroa päivässä sivutöillä – Sijoitussumman kasvattaminen (Osa 3)

Teksti sisältää mainoslinkkejä, linkit merkattu *-merkillä.

Sijoitussumman kasvattaminen Osa 3 käsittelee tulojen kasvattamista ja tienaamista sivutöillä! Postauksen toinen osa käsitteli tulojen lisäämistä puhelimeen ladattavilla sovelluksilla, tässä osassa keskityn enemmän perinteisempiin tapoihin hankkia lisätuloja. Itse olen onnistunut tienaamaan näillä parhaimmillaan parin tunnin hommilla satoja euroja, mutta aina ei onni ole yhtä hyvin ollut puolellani.

Nyt pandempian jyllätessä maailmassamme, on monella lähtenyt työt alta tai vuorot vähentyneet. Tämä postaus käy läpi erilaisia tapoja tienata päätoimen ohella, mutta jos näihin jaksaa käyttää enemmän aikaa voi näilläkin tehdä hyvin rahaa! Joten toivon että löydätte tästä inspiraatiota aloittaa uuden tulonlähteen.

Säästä rahaa Hintaopas.fi palvelulla!*

Nettikirppikset (Tori.fi, Facebook marketplace jne.)

Eniten rahaa olen onnistunut tekemään ostamalla ja myymällä myyntikanavista netissä. Itse käytän pääasiassa Tori.fi palvelua, mutta tässä kannattaa käyttää itselle tutuinta palvelua. Helpoiten rahaa pystyy tekemään sellaisilla tuotteilla jotka tunnet hyvin, joten mieti millaisista asioista pidät ja mistä tiedät jo edes jonkin verran. Itse teen kauppaa puhelimista, koska niistä olen aina ollut kiinnostunut.

Tässä puuhassa tarvitsee omata rautaiset hermot. Välillä kaupat voi tapahtua todella nopealla tahdilla, mutta monesti olen ollut parikin kuukautta ilman yhtään kunnon tarjousta ostajalta. Sen lisäksi kaikennäköisiä huijareita liikkuu netissä paljon, joten ole tarkkana kenen kanssa kauppaa teet!

Keskimäärin olen tehnyt tällä puhelinkaupalla noin 20-40 euroa per puhelin. Pari kertaa olen kuitenkin saanut myytyä ostamani puhelimen yli 200 euron voitolla, joista toinen ehti olla myynnissä alle vuorokauden ennen kuin sain sen myytyä. Kokonaisuutena olen plussalla lähemmäs 1000 euroa. Toisaalta yksi puhelin multa onnistuttiin keväällä huijaamaan, joka laskee tuota tuottoa 240 euron verran. Lopulta tämä on kuitenkin vain harrastus, jossa pääsen tutustumaan uusimpiin puhelimiin. Mutta silti hymyilyttää joka kerta, kun saan myytyä puhelimen edes 10 euron voitolla.

Perinteinen kirppis

Toiseksi suurin sivutulonlähteistäni on lähivuosina ollut ihan se perinteinen kirpputori. Turussa lähivuosina lemppari kirpputorini on ollut Puutorin Kirppis! Mutta viimeksi meillä oli puolisoni kanssa paikka Second Hand Ilona nimisellä kirppiksellä, joka tarjoaa All Inclusive palvelua. Tässä palvelussa meidän tarvitsi vain viedä vaatteet kirppikselle ja kirpputorin työntekijät hoitivat kaiken. Tietysti tämä maksoi meille myynneistä enemmän, mutta laiskoina ja ”kiireisinä” ihmisinä tykästyimme tähän myyntimuotoon ja varasimme heti toisen myyntijakson tältä kirppikseltä!

Kirpputorimyynnistä olen viimeisen kahden vuoden aikana tienannut noin 350-400 euroa, kirpparipaikka mulla on ollut kai 4 kertaa. Suurin osa myynnistä on ollut miesten vaatteita ja DVD-elokuvia (kyllä, ihmiset ostavat vielä elokuvia fyysisessä muodossa). Kirpputorimyynnissä alkuun pääseminen voi olla hieman raskasta, mutta nykyään kirppareilla on hienot uudet järjestelmät jotka helpottavat hinnoitelua ja muuta toimimista!

Kannattaa kysellä lähipiiristä onko sukulaisilla tai tuttavilla jotain tavaraa josta haluaisivat eroon. Monet keräävät varastoon tavaraa odottamaan myymistä ja usein ne jäävät vain keräämään pölyä. Näin saat kerättyä itsellesi lisää myytävää jos omat nurkat ovat jo tyhjinä.

Tienaa rahaa vastaamalla kyselyihin netissä!

Valjasta harrastus sivutyöksi!

Itse olen aina ollut kiinnostunut musiikista ja lähivuosina myös tapahtumien järjestämisestä! Tällä alalla korvaukset on pieniä ja työmäärät suuria, mutta olen muutaman satasen näistä hommista saanut. Sekä tietenkin paljon kavereita ja mahtavia kokemuksia!

Avopuolisoni on sitten taas aloittanut myymään taidettaan ja on sillä saanut pientä lisätuloa itselleen. Myyntikanavaksi käy esimerkiksi ihan Instagram tai Facebook! Kannattaa tässä lähteä rohkeasti markkinoimaan omia tuotoksiaan omassa sosiaalisessa mediassa sekä jakaa kaikille lähipiirissä oleville nämä sosiaalisen median tilit! Sen lisäksi kannattaa tutkia kaikki lähialueen avoimet taidenäyttelyt tai mahdolliset tilat joissa itse voi taidetta näytille laittaa!

Tämän lisäksi harrastuksia joista voi pientä lisätuloa saada on esimerkiksi:

  • Jonkin urheilulajin tuomaroiminen
  • Kuvien ottaminen (valmistujaiskuvat tms.)
  • graafisen sisällön tuottaminen lähipiirille
  • soitinopetus tai lauluopetus
  • Lenkkeily (Sweatcoin*)

Hanki keikkaluontoinen sivutyö

On paljon töitä joita voi tehdä keikkatyönä juuri silloin kun sinulle sopii. Jos esimerkiksi teet arkisin töitä 8-16, voit aloittaa tekemään viikonloppuisin lyhyitä työvuoroja esimerkiksi järkkärinä, ruokalähettinä tai vaikka karaokejuontajana! Työpaikkoja löytyy kunhan pitää mielen tarpeeksi avoinna.

Itse seurailen aktiivisesti Duunitoria, vaikka olen tyytyväinen nykyisessä työssäni. Pidän siitä että olen kartalla vapaista töistä paikkakunnallani ja jos joskus tulis vastaan jotain tosi kiinnostavaa, ei mikään estä työpaikkaa hakemasta! Mutta siellä näkyy kyllä paljon osa-aikaisia töitä niitä etsiville.

Airbnb

Teen Airbnb vuokrauksesta jossain kohtaa oman postauksen, koska tästä itsellä on myös kokemusta! Airbnb vuokraus on suomessa yllättävän tuottoisaa puuhaa, ainakin jos asunto on hyvällä sijainnilla isommassa kaupungissa. Myös vuokra-asunnossa asuessa voi kämppää vuokrata Airbnb:ssä kunhan muistaa kysyä vuokranantajalta luvan. Itse esimerkiksi olen vuokrannut lomien aikana vuokrakämppääni ja pyytänyt sisarustani tai kaveria avuksi avaintenluovutuksen jne. kanssa!

Tällä on tullut tienattua vuosien varrella yli 1000 euroa, joka on mennyt suoraan vuokranmaksuun.

Sijoitussumman kasvattaminen yhteenveto

Nyt olen kolmessa postauksessa kertonut omia vinkkejä tulojen lisäämiseen ja menojen pienentämiseen. Mitä jäi käteen? Miten tää kaikki liittyy sijoittamiseen?

Nämä käsitellyt aiheet on kaikki sellasia jotka vaikuttaa siihen, kuinka paljon pystyn Nordnetin tilille siirtämään. Joku vois miettiä miten Tier-krediittien saaminen kasvattaa mun sijoitussummaa, mutta tässä tapauksessahan mun ei tarvitse sovellukseen muuten laittaa rahaa -> Lisää sijoitettavaa.

Kun oppii elämään säästeliäämmin ja hankkii muutaman lisätulonlähteen, voi turvallisemmin mielin laittaa rahaa sijoituksiin. Turvallisuus on itselleni yksi tärkeimmistä syistä miksi sijoitan, mutta myös yksi isoimmista syistä miksi en sijoita enemmän. En halua joutua tilanteeseen, jossa rahani loppuvat ennen palkkapäivää ja joutuisin myymään sijoituksiani.

En käsitellyt tässä postauksessa omalta kohdaltani sitä keskeisintä, eli tätä blogia. Kyllä tälläkin on tarkotus pientä lisätuloa saada ja pientä tuloa onkin jo tullut. Aion vuoden lopussa tehdä postauksen siitä miten paljon olen onnistunut blogilla tienaamaan ja mikä on tässä hommassa tuntipalkka.

Jos haluat tukea blogin toimintaa, käy kurkkaamassa Tue Blogin Toimintaa sivua!

Sinua saattaa kiinnostaa myös:

Vastaa