Eri tapoja sijoittaa Bitcoiniin ja muihin virtuaalivaluuttoihin!

Eri tapoja sijoittaa Bitcoiniin ja muihin virtuaalivaluuttoihin!

Bitcoiniin voi sijoittaa monilla eri tavoilla, joten jokaiselle varmasti löytyy oma tapa ottaa se osaksi sijoitussalkkua. Itse olen käyttänyt sitä perinteisintä, eli oon ostanut oikeaa Bitcoinia itselleni. Sitä voin sitten siirrellä miten tahdon, voin ostaa sillä asioita jos tahdon tai voin laittaa sen kylmäsäilöön jos tahdon. Juuri tämä vapaus tehdä sillä mitä vain, on yksi isoimmista syistä miksi tähän itse päädyin. Toinen on toki se, että uskon Bitcoinin olevan joskus tulevaisuudessa paljon enemmänkin kuin sijoituskohde ja silloin ei lämmitä jos mun omistus Bitcoinissa on trackereiden tai ETF-rahastojen muodossa.

Jos haluat kuulla asioista ennemmin videomuodossa, kurkkaa mun YouTube täältä!

Tapa 1: Bitcoinin ostaminen jostain palvelusta!

Varmasti suosituin tapa on siis ostaa Bitcoinia itselleen ja helpoiten sen voi tehdä erilaisten palvelujen kautta. Tällaisia palveluja ovat mm. Suomalaiset Coinmotion ja Northcrypto* sekä suurin maailmanlaajuinen palvelu Binance. Itse käytän näistä aktiivisimmin Binancea, mutta myös Coinmotionia, koska se on parhaiten toiminut myös silloin kun on ns. ruuhka-aika (eli kun hinta on alhaalla…). Binancella on nyt kuitenkin ollut hieman ongelmia eurosiirtojen kanssa, kun muutama viikko sitten palvelu joutui keskeyttämään SEPA siirtojen käyttämisen. Tämä oli ainut ilmainen tapa siirtää palveluun rahaa Suomesta käsin, mutta Binance korjasi asian sillä että he ottivat Visa ja Mastercard siirroista kulun kokonaan pois. Eli nyt voi Visa tai Mastercard kortilla siirtää euroja Binanceen ilman kuluja!

Palveluista ostamisen hyvä puoli on sen helppous ja se, että tosiaan sitten omistat sitä oikeaa Bitcoinia (tai muita kryptoja). Sen lisäksi sulla on mahdollisuus siirtää sun omistamat kryptot erilaisille korkotileille jotka maksaa sulle vuosittain korkoa niistä, esimerkiksi BlockFi* tai Nexo*. Itse oon käyttänyt Nexoa noin puoli vuotta eikä oo mitään valitettavaa. Korko maksetaan Nexossa päivittäin ja korko kasvaa mitä enemmän sulla on NEXO tokenia eli kannattaa ottaa korko siinä muodossa! Verotushommat silloin kun omistat virtuaalivaluuttaa oikeasti on kuitenkin tällä hetkellä aika vaikeita ymmärtää, eli omistamalla esim. trackereita pääsee helpommalla…

10$ Bitcoininia sulle ja mulle jos rekisteröidyt mun linkin kautta *Nexoon tai *Blockfiin!

Tapa 2: Bitcoiniin sijoittaminen trackereiden tai ETF-rahastojen muodossa!

Bitcoinin ostaminen Nordnetistä ei onnistu suoraan, mutta siihen voi sijoittaa kyllä sitäkin kautta. Jo jonkin aikaa on löytynyt muutamia tracker tuotteita, jotka seuraavat Bitcoinin hintaa. Näitä siis ostetaan pörssistä samaan tapaan kuin osakkeita (kulut samanlaisia) ja trackerin hinnanmuutokset seuraavat Bitcoinia. Tässä siis pääset hyötymään siitä jos Bitcoinin hinta nousee, mutta et hyödy mitään jos hinta junnaa. Eli esimerkiksi noita korkopalveluja ei pysty tietenkään tässä tapauksessa hyödyntämään.

Tracker tuotteissa on kuitenkin omat hyötynsäkin verrattuna Bitcoiniin. Esimerkiksi verotuspuoli on todella paljon helpompi, koska kun ostat tai myyt tracker tuotetta omasta sijoituspankista niin pankki tekee automaattisesti ilmoitukset verottajalle. Toki sun täytyy kurkata verottajan lapusta, että summat meni oikein, mutta muuten homma on todella helppo. Tämän lisäksi monille isona hyötypuolena on se, että niitä tosiaan pystyy ostamaan sijoituspankista. Jos esimerkiksi löytyy jo se pörssitili niin miksi tekis lisää tilejä tätä varten.

Kanada antoi luvat ensimmäisille Bitcoin ETF-rahastoille tämän vuoden keväänä ja niitä voi nyt ostaa jo Suomessakin. ETF-rahastojen tuleminen Bitcoiniin on kuitenkin enemmän parempi asia isoille sijoitusrahastoille, eläkerahastoille ja isoille firmoille kuin meille yksityissijoittajille. Näillä sijoitusrahastoilla tms. ei monesti ole mitään mahdollisuutta ostaa Bitcoinia suoraan omistukseensa vaan se täytyy tehdä tällaista kiertoreittiä. Sen takia puhutaan paljon siitä, että jenkkien Bitcoin ETF-rahasto olisi tosi iso Bitcoinin hintaa nostava uutinen! ETF-rahastoissa verotuspuoli on samanlainen kuin tracker tuotteissa, eli helpompi ja parempi verrattuna kryptojen omistamiseen itse.

Palvelut joiden kautta MÄ ostan Bitcoinia ja Ethereumia!

3. Bitcoiniin sijoittaminen osakkeiden kautta!

Bitcoiniin voi sijoittaa pörssissä myös osakkeiden kautta, mutta se ei ole enää niin suoraa Bitcoiniin sijoittamista kuin nämä aiemmat vaihtoehdot. Osakkeita joiden kautta saat hajautusta Bitcoiniin on esimerkiksi Microstrategy sen suuren Bitcoin omistuksen takia, erilaiset louhintafirmat ja tietenkin Coinbase. Tämän lisäksi OTC markkinoilla, jonne ei helposti Suomesta sijoiteta, löytyy Grayscale Bitcoin Trust niminen ”osake”. Eli kyseessä on osake, joka sijoittaa kaikki siihen sijoitetut rahat Bitcoiniin. Tällä lähdettiin kiertämään sitä, ettei jenkeissä olla saatu Bitcoin ETF-rahastoa tehtyä.

Bitcoiniin sijoittaminen osakkeiden kautta on tietenkin paljon kauempaa haettua, kuin itse Bitcoinin ostaminen, mutta omistamalla siinä markkinassa vaikuttavia osakkeita hyödyt siitä jos Bitcoinin hinta kasvaa. Tällä tavoin voit esimerkiksi OST tilin sisällä sijoittaa Bitcoiniin ja hyötyä sen veroeduista.

Lista erilaisista ”Bitcoin osakkeista” löytyy esim. täältä!

SINUA SAATTAA MYÖS KIINNOSTAA:

SEURAA MUA MYÖS MUISSA KANAVISSA!

Mihin Sitä Säästäis? YouTube

Instagram @mihinsitasaastais

TikTok @mihinsitasaastais

Vastaa