Nuubit Treidaa-haaste – Intro

Nuubit Treidaa-haaste – Intro

Pitkän ja hieman venähtäneen sopimusprosessin jälkeen pääsimme vihdoin aloittamaan Rahablogi.com-kanavan Villen kanssa jo pitkään suunnitteilla olleen sarjan: Nuubit Treidaa.

Kuten sarjan ensimmäisellä videolla mainittiin, on sarjan ajatus aika lailla nimensä mukainen – tarkoitus on tutustua yhdessä Larin ja Villen kanssa treidaamisen maailmaan puhtaasti asiasta tietämättömän aloittelijan, eli nuubin näkökulmasta.

Käydään tässä artikkelissa yhteenvetona läpi ensimmäisen videon pointit. Mainittakoon kuitenkin että tämä sarja on podcast-tyylinen, joten huomattavasti tarkemman läpikäynnin saat videomuodossa.

Videoon pääset tutustumaan tarkemmin tästä, tai voit katsoa videon alla olevasta upotuksesta.

Trading212 mukana tukemassa haastetta

Heti alkuun mainittakoon videosarjan toteuttamisen mahdollistanut pääsponsori: Trading212.

Heti perään täytyy kuitenkin mainita, että sponsori – eikä sen enempää sarjan juontajatkaan – voi tehdä sijoitussuosituksia, joten kaikki sarjassa esitetyt ajatukset ovat puhtaasti mielipiteitä.

Sarjan aiheiden perusteella ei siis kannata tehdä sijoituspäätöksiä, eivätkä sarjassa esiintyvät henkilöt tuttuun tapaan ole minkään – varsinkaan finanssialan – ammattilaisia.

Suurkiitokset Trading212-palvelulle tämän toteutuksen sponsoroinnista!

Tutustu Mihin Sitä Säästäis?-kanavan kokemuksiin Trading212-palvelusta: Trading212 Kokemuksia

Ps. Trading212-palveluun rekisteröitymällä saat ilmaisen osakkeen/osittaisen osakkeen käyttämällä koodia ”NT” talletuksen yhteydessä.

Nuubit Treidaa-haasteen esittely

Nuubit Treidaa-haasteen perusajatus on yksinkertainen: Pyrimme esittelemään omia kokemuksiamme siitä, mitä treidaaminen todellisuudessa on ja mitä aiheen opiskelu vaatii henkilöltä, jolla ei ole aikaisempaa kokemusta aiheesta.

Tarkoitus on näyttää myös negatiiviset puolet, jos niitä vastaan tulee. Sarjassa et siis tule näkemään ainoastaan onnistumisen riemua, vaan myös kaikki aiheeseen liittyvät haasteet – ellei me sitten onnistuta tekemään jollain ihmeellä 12 viikon voittoputkea.

Viikottaisissa salkkukatsauksissa käydään rehellisesti läpi kuluneen viikon voittoja tai tappioita, viikon aikana vastaan tulleita haasteita ja keskustellaan kaikista aiheista ”ilman suodattimia” – eli videoilla käydään läpi myös niitä vähemmän puhuttuja tappiopuolen asioita.

Tiivistettynä sarjan ajatus on antaa realistinen kokonaiskuva treidaamisen aloittamisesta ja siitä, kuinka pitkälle täysi aloittelija pääsee 3 kuukauden aikana.

Sarja toteutetaan 3 kuukauden aikana, ja jaksoja julkaistaan yhteensä 12 kappaletta. Viikottaisissa salkkukatsauksissa käydään läpi viikon tapahtumat sekä voitot / tappiot ja keskustellaan katsojia kiinnostavista aiheista.

Viikottaisten videoiden lisäksi julkaistaan myös tietopaketteja video-, ja artikkelimuodossa, jotka käsittelee treidaamisen perusjuttuja (kuten alan termejä ja käsitteitä aloittelijan näkökulmasta).

Sarjan aikana myös kilpaillaan

Jotta sarjaan saadaa myös ripaus jännitystä, ja koska treidaamisen perusperiaate on kuitenkin tehdä tuottoa, on tämä myös oivallinen tilaisuus tehdä treidaamisen harjoittelusta kilpailu. Tämä lisää sekä motivaatiota opiskeluun että tarjoaa pientä jännityksen makua sarjan ajaksi.

Voittaja on siis tietysti se, joka tekee enemmän tuottoa (tai vähemmän tappiota) koko sarjan aikana.

Ja tietysti kisassa täytyy myös olla palkinto. Kyseessä ei ole materiaalipalkinto, vaan rangaistukselta välttyminen.

Mikä tämä rangaistus sitten on? Erittäin hyvä kysymys. Muutamia ajatuksia on jo mielessä, mutta ajatus on antaa teidän päättää sopiva rangaistus kisan hävijäjälle!

Laittakaahan siis kommentteihin ideoita ja ajatuksia tempauksista, jota sarjan häviävälle osapuolelle voitaisiin keksiä! Lennokkaatkin ideat otetaan vastaan, mutta allekirjoittaneet eivät uskalla sitoutua toteuttamaan mitään ihan mielipuolista.

Ensimmäiset 4 viikkoa harjoitellaan demotilillä

Ensimmäisen kuukauden ajan sarjassa treidataan Trading212-palvelusta löytyvällä demotilillä, eli ensimmäisen kuukauden aikana ei käytetä vielä euroakaan omaa rahaa. Tähän on myös ihan järkevä syy: aloittelijan kannattaa aloittaa harjoittelu aina ilman oikeaa rahaa, sillä treidatessa todellakin voi tehdä suuriakin tappioita nopeasti.

Tästä syystä suosittelemme myös kaikkia treidaamisesta kiinnostuneita – ja kenties sarjan vuoksi sen aloittaneita – aloittamaan demotilillä. Ennen oikeaan rahaan siirtymistä kannattanee myös harjoitella demotilillä merkittävästi kauemmin kuin 4 viikkoa, ja pitää mielessä sijoittamisen perussäännöt: älä koskaan sijoita rahaa, jota et ole valmis menettämään täysin.

Myöhemmin tehdään kauppaa osakkeilla oikealla rahalla

Demotilin jälkeen jätetään kellukkeet rannalle ja hypätään suoraan syvään veteen, eli aletaan tekemään kauppaa oikealla rahalla. Tässä kohtaa kaupankäynti rajoitetaan kuitenkin vielä ainoastaan osakkeisiin, eli johdannaisia tai muita edistyneempiä sijoitusinstrumentteja ei vielä lähdetä vaihtamaan.

Ajatus on siirtyä hiljalleen yhä haastavampiin aiheisiin, ja oikeaan rahaan siirtyminen tuo sarjaan myös vähän lisää jännitystä – sarjassa Lari ja Ville käyvät tässä vaiheessa kauppaa ihan omalla rahallaan ja ihan oikeilla osakekursseilla.

3. kuukausi avaa lisää työkaluja

3. kuukausi on vielä tässä vaiheessa vähän auki, mutta yksityiskohdat selviävät sarjan edetessä. Ei avata siis vielä tässä vaiheessa tarkemmin suunnitelmia 3. kuukauden osalle, mutta sanottakoon, että sarjan viimeisestä kuukaudesta tulee varmasti mielenkiintoinen.

Kuka ihmeen Ville?

Kuten heti kärkeen mainittiin, Nuubit Treidaa-haaste on toteutettu Rahablogi.com-kanavan Ville Halla-ahon kanssa. Ville on myyntialalta kokopäiväiseksi finanssialan sisällöntuotantoon siirtynyt sisällöntuottaja.

Tätäkin artikkelia kirjoittaa itse asiassa edellä mainittu henkilö – ja olen myös kirjoittanut Larille blogin sisältöjä jo n. puolisen vuotta. Viimeisimmistä artikkeleista iso osa on siis meikäläisen käsialaa!

Yhteistyötä Larin kanssa on siis tehty jo jonkun tovin, ja odotan mielenkiinnolla mitä tämä sarja tuo tullessaan.

Jos haluat tarkemman esittelyn ja kuulla vähän myös mun taustasta, niin katso artikkelin alkuvaiheilla mainittu video – esittely tulee heti videon alkuminuuteilla.

Yhteenveto

Nuubit Treidaa-sarja tarjoaa katsojalle kilpailun makua, selkokielistä tietoa treidaamisesta aloittelijan näkökulmasta sekä hyvää keskustelua aiheesta yleisesti. Sarja toteutetaan podcast-mallisten viikkokatsausten sekä tietovideoiden muodossa, ja ajatus on tarjota katsojalle realistinen kuva treidaamisesta ja aiheen opiskelun aloittamisesta.

Ajatus ei siis ole näyttää ainoastaan treidaamisen hyviä puolia tai valtavia voittoja, vaan myös niitä ikävämpiä tosiasioita ja keskustella aiheesta avoimesti. Jälleen mainittakoon, että sarjassa esiintyvät henkilöt eivät ole alan ammattilaisia – ja se on myös koko homman ajatus.

Mitä mieltä tämäntyyppisestä sisällöstä? Onko ehdotuksia tietovideoiden aiheille tai aiheille, joista haluaisitte kuulla lisää viikkokatsauksilla?

Laita kommenttia alas tai vaikkapa YouTuben puolella, otetaan ilman muuta ehdotukset vastaan ja ilman muuta käydään läpi asioita, jotka teitä eniten kiinnostavat!