eToro pikaopas – Lue vinkit ennen rekisteröitymistä!

eToro pikaopas – Lue vinkit ennen rekisteröitymistä!

Käydään artikkelissa läpi tarkemmin miten eToro toimii ja miten luot tilin palveluun helpoiten.

Jos hyppäsit videon puolelta tänne rekisteröintiohjeiden perässä, klikkaa tästä!

Artikkeli on suunnattu aloittelijoille ja käsittelee ihan perusjuttuja, eikä artikkelissa käydä läpi koko eToron palvelutarjontaa – Jos halua kattavamman käsityksen siitä, mitä eToro tarjoaa, voit rekisteröitymisen jälkeen lukea artikkelimme eToron palveluista ja kokemuksista.

Jos sinua kiinnostaa tilin avaaminen etoroon, niin lue artikkeli ehdottomasti loppuun asti sillä eTorossa on muutama juttu, jotka sun täytyy tietää Suomalaisena sijottajana!


Mikä eToro on?

eToro on vuonna 2007 Israelissa perustettu sijoituspalveluntarjoaja, jossa voi käydä kauppaa mm. osakkeilla ja hinnanerosopimuksilla.

Parhaiten eToro varsinkin Suomalaisten sijoittajien keskuudessa tunnetaan sen tarjoamasta mahdollisuudesta sijoittaa osakkeisiin täysin ilman kuluja.

Etoron tapauksessa osakkeiden seassa on kuitenkin ripoteltuna CFD-tuotteita, jotka ovat paikoittain vaikea erottaa osakekaupoista – myöhemmin artikkelissa käydään tarkemmin läpi miten nämä monimutkaiset sijoitusinstrumentit eroavat tavallisesta osakekaupasta.

Näihin tutustuminen on suositeltavaa, sillä niiden toiminnassa on eroja mm. Suomen verotuksen kannalta.

Kaikenkaikkiaan eToro tarjoaa kuitenkin helppokäyttöisen ja luotettavan palvelun, ja juurikin tuo 0% osakekaupan kulupolitiikka tekee siitä erittäin varteenotettavan vaihtoehdon, jos haluat käydä kauppaa osakkeilla, eritoten pienillä summilla.

Your capital is at risk. Other fees apply. For more information, visit etoro.com/trading/fees.

Hinnanerosopimukset ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. eToron mukaan 76 % tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.


eToro Rekisteröityminen

Jos haluat tehdä tilin eToroon heti, klikkaa linkkiä ja seuraa ohjeita alta:

Hinnanerosopimukset ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. eToron mukaan 76 % tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.

Etoroon rekisteröityessäsi käyttäjälle tarjotaan muutamaa vaihtoehtoa – Voit tehdä kokonaan uuden tilin sähköpostiosoitteellasi, tai käyttää olemassa olevaa Google- tai Facebook tiliä perustietojen täyttämiseen.

etoro rekisteröityminen - Rekisteröitymissivu

Rekisteröintiprosessi etenee syöttämällä sähköpostiosoite ja salasana rekisteröintisivulle – Rekisteröintiprosessi on kaikkiaan hyvin yksinkertainen, ja on hyvin samanlainen mihin tahansa nettipalveluun verrattuna.

Salasanan valinta

Koska kyseessä on sijoituspalvelu, jossa sinulla on ihan oikeaa rahaa palvelussa, kannattaa tässä kohtaa miettiä myös hetki riittävän vahvaa salasanaa, joka on mielellään täysin erillinen muissa palveluissa käyttämistäsi salasanoista.

Salasanan valittuasi palvelu pyytää sinua vahvistamaan sähköpostiosoitteesi. Kun sähköpostiosoite on vahvistettu, tilisi on luotu – Se ei kuitenkaan vielä ole täysin valmis ja vielä tässä kohtaa et pääse rahaa siirtämään palveluun.

eToron tulee lain mukaan tuntea asiakkaansa

Etoron täytyy täyttää lain määräämät pykälät asiakkaansa tuntemisesta. Tämä pätee kaikkiin sijoituspalveluihin, ja myös eToro pyytää sinulta lisätietoja itsestäsi, jotta voit aloittaa palvelun käytön sijoittamiseen.

Palvelun pyytämiä tietoja ei kannata säikähtää, ja palveluun voi syöttää sen pyytämät tiedot huoletta.

Suomessa asiakkaan tuntemiseen liittyviä lakipykäliä valvoo Finanssivalvonta.

eToro Veronumero / kansallinen tunnus

Henkilötietojen lisäksi eTorossa pyydetään veronumeroasi – tämä kohta on monelle sellainen, johon rekisteröintiprosessi tyssää koska ohjeet veronumeron hakemiseen ovat etoron tapauksessa rehellisesti sanottuna hieman puutteelliset.

Veronumerona käytetään Etoron palvelussa siis ihan omaa henkilöturvatunnustasi, ja vaikka verottajalta saat myös erikseen oman verotunnuksen, se ei kelpaa tässä tapauksessa.

Käytä siis yksinkertaisesti henkilöturvatunnustasi tilin luonnin yhteydessä, kun palvelu pyytää veronumeroa – eToro voi myös tietyissä tilanteissa kysyä sinulta tietoa muodossa ”Kansallinen tunnus”. Myös kansallisella tunnuksella tarkoitetaan henkilöturvatunnustasi.

eToro – Palvelussa tarvittavat tiedot ja tietämystesti

Aiemmin täytettyjen tietojen lisäksi palvelu pyytää seuraavia tietoja:

  • Kotiosoite
  • Puhelinnumero
  • Todiste osoitteesta (Vaikkapa viimeisin sähkölasku)
  • Todiste henkilöllisyydestä (Kuva ajokortista tai henkilökortista)
  • Tulot ja arvio siitä, kuinka paljon aiot palveluun sijoittaa.

Kun rekisteröidyt palveluun, tulee sinun suorittaa myös tietämystesti, kuten kaikissa muissa sijoituspalveluissa, jotka toimivat säännösten mukaan.

Tietämystestissä kysytään kokemustasi sijoitustuotteista. Testin kysymykset ovat äärimmäisen yksinkertaisia, joskin ne saattavat vaikuttaa siihen, onko sinulla mahdollisuus avata esimerkiksi vivutettuja positioita.

Tietämystestiin ei tarvitse varautua erikseen, ja vastauksesi eivät vaikuta pysyvästi tiliisi mitenkään. Voit aina tehdä tarvittavat testit uudestaan, jos tilisi ei alkuun läpäise vaikkapa vivutettujen positioiden avaamiseen tarvittavaa tietämystä.

Testin kysymyksiin kannattaa vastata ihan oman tietämyksen perusteella, sillä niiden tarkoitus on nimenomaan tarjota sinulle turvallinen sijoituskokemus ja ohjata opiskelemaan niitä aiheita, jotka eivät vielä välttämättä ole sinulle tuttuja!

Kun olet täyttänyt tarvittavat tiedot ja eToro on vahvistanut tietosi, voit tallettaa rahaa palveluun ja aloittaa sijoittamisen. Palveluun voi perustiedot täyttämällä tallettaa 2000 USD:n verran varoja, jonka jälkeen sinulta saatetaan pyytää täydennystä tietoihisi – eToro kuitenkin pyytää näitä tietoja sinulta tarvittessa.

Hinnanerosopimukset ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. eToron mukaan 76 % tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.


Rahaliikenne eTorossa

Nyt kun sinulla on tili palveluun, niin seuraava vaihe palvelun käytön aloittamiseen on tietysti rahan siirtäminen.

Tallettaaksesi rahaa palveluun voit käyttää joko puhelinsovellusta tai nettiselainta tietokoneella.

Myös tallettaminen on varsin helppoa ja iso plussa on se, että talletukset näkyvät tilillä reaaliajassa – voit siis sijoittaa heti, kun talletat rahaa palveluun.

etoro talleta rahaa nyt

Kun olet kirjautunut tilillesi, paina sivupalkin alaosassa sijaitsevaa valtavaa ”Talleta varoja” painiketta –

Palvelu ohjaa sinut sivulle, josta voit valita haluamasi summan ja näyttää samalla ennen talletusta tarkalleen kuinka paljon dollareita euroillasi saat. Talletus tapahtuu lähtökohtaisesti trustlyn kautta, ja talletukseen käytät verkkopankkitunnuksiasi.

Euromääräinen talletussumma siis ei välttämättä mene ihan 1:1 suhteessa tilille, ellei dollarin kurssi satu olemaan tarkalleen euron per dollari – Euroina tallettaessa palvelu perii myös 0,50% valuutanvaihtokulun.

HUOM! Rahoja ei todennäköisesti voi nostaa heti palvelusta takaisin, joten kannattaa olla tarkkana ettei laita sellaisia rahoja palveluun, joita tarvitsee viikon sisään talletuksesta. Reaaliaikatalletuksen yhteydessä etoro kattaa tiliä käytännössä omalla rahallaan, koska talletukset eivät näy eTorolle tietysti heti eToron tilillä.

Etorossa käydään kauppaa yhdysvaltain dollareissa, joten rahasiirrot euroina muutetaan automaattisesti dollareiksi eToron kurssin mukaan.

Varojen nostaminen palvelusta

etoro sivupalkki - nosta varoja

Nostamisesta puheen ollen, rahan nostaminen tililtä tapahtuu Etorossa myös etusivulta – Jos sinulla on nostettavia varoja, voit klikata sivupalkista kohtaa ”Nosta varoja”, ja painike vie sinut suoraan nostosivulle.

Nostoja ei kuitenkaan kannata tehdä useita, vaan palvelusta kannattaa nostaa mahdollisimman suuria summia kerralla sen 5 dollarin nostokulun vuoksi.

Kun olet siirtänyt rahaa tilillesi ja lisännyt tarvittavat tiedot rekisteröinnin yhteydessä, voit aloittaa sijoittamisen heti!


Osto ja myynti

etoro sivupalkki kokonainen

Mainittakoon heti alkuun että eToro tarjoaa tavallisten osake- ja rahastokauppojen lisäksi vipuvaikutuksella avattavia kauppoja, eli yksinkertaistettuna voit lisätä sijoitukseesi riskiä kattamalla vain osan position pääomasta itse.

Vipuvaikutusta käyttäessä tulee huomioida aina sen tuoma lisäriski: Mitä suurempi vipu, sen suurempi todennäköisyys siihen, että positio sulkeutuu tappiollisena – Ja näin tapahtuessa sijoittaja menettää koko sijoitetun pääoman, vaikka positio laskisi alle position sulkeutumisrajan vain hetkellisesti.

Aloittelijalle suositeltavaa onkin avata ainoastaan positioita, joissa ei vipuvaikutusta käytetä – Jos haluat avata positioita vivulla, suosittelen lämpimästi tutustumaan ennen sitä tarkasti sijoituskohteeseen ja treidaamisen peruskäytäntöihin.


Vivutetut positiot ovatkin tarkoitettu treidaamiseen ja suunnattu kokeneemmille käyttäjille. eToro tarjoaa näiden lisäksi kuitenkin pitkäjänteiselle ja maltillisellekin sijoittajalle todella laajan valikoiman erilaisia sijoitusinstrumentteja kuten rahastoja, osakkeita ja hyödykkeitä – Palvelussa on tuhansia kohteita, joihin voit sijoittaa.

Jos et ole koskaan aikaisemmin ostanut osakkeita tai muita sijoituskohteita, voi osakkeiden ostaminen kuulostaa monimutkaiselta – Osakkeiden ostaminen on kuitenkin tänä päivänä täysin verrattavissa vaikkapa verkkokauppaostokseen: Tuote koriin, ja kassalle!

Ostotapahtuma itsessään on hyvin simppeli – Kirjaudu tilillesi, talleta rahaa, ja etsi haluamasi sijoituskohde eToron valikoimasta. Kun sopiva sijoituskohde löytyy, voit ostaa sitä haluamallasi summalla muutamalla klikkauksella.


Miten ostaa ostakkeita eTorossa?

etoro sivuston etusivu

”Etsi”-kohdasta voit selata sijoituskohteita kohderyhmittäin, ja täältä löydät omat ryhmät esimerkiksi osakkeille, indeksirahastoille ja hyödykkeille.

Jokaiselle sijoituslajille on oma ryhmänsä, jonka alta löydät kaikki kyseiseen sijoitustuotteiden ryhmään kuuluvat kohteet.

etoro osakkeet-välilehti
etoro osakkeet-välilehti

Tesla on yksi vaihdetuimpia osakkeita palvelussa, joten osakkeen sivu löytyy usein heti etusivulta – Esimerkiksi esimerkissä käytettävä Tesla on eToron valitsema esiteltävä osake.

Sijoita-painiketta klikkaamalla pääset itse ostotapahtuman pariin – Käydään läpi muutama seikka valintaruudusta, joka aukeaa seuraavaksi:

etoro sijoita-painike
etoro osta tesla

Kuten aikaisemmin mainittiin, osakekaupat toteutuvat etorossa täysin ilman kuluja.

Voit valita joko haluamasi kappalemäärän tai haluamasi summan, jolla osakkeita ostat.

eTorossa voit ostaa myös osittaisia osakkeita, eli sinun ei tarvitse ostaa aina yhtä kokonaista osaketta kerrallaan.

Samalta ruudulta voit myös valita osakkeelle haluamasi ostohinnan.

Oletuksena osakeostoissa kurssihinta määräytyy markkinahinnan mukaan, ja markkinahintaisella ostotoimeksiannolla kaupat toteutuvat lähtökohtaisesti muutaman minuutin sisällä ostotoimeksiannon jättämisestä – Olettaen tietysti, että markkina on auki.

Osakkeita ostaessasi ostoruudulla kerrotaan osakkeen hinnan ja muiden tietojen lisäksi onko kyseisen osakkeen markkina auki: Tässä kohtaa osakemarkkinat eroavat hieman verkkokaupasta – Markkinoilla on aina kiinteät aukioloajat, ja esimerkiksi Teslan osake on listattuna Yhdysvaltain markkinoilla, joten markkinat eivät ole auki tavanomaiseen toimistoaikaan Suomen aikaa.

Lisäksi jos asettamasi hinta on alle markkinahinnan, on kaupan toteutuminen kiinni siitä, onko kyseiseen hintaan juuri sillä hetkellä tarjolla myyjää.

Tämä kannattaa huomioida osakkeita ostaessasi, ja jos olet joskus ihmetellyt miksi osakkeen ostaminen kestää, voi se johtua juuri näistä seikoista – Markkina ei välttämättä ole ollut auki juuri ostotilauksen hetkellä tai asettamasi hinta on alhainen, joten kauppa on toteutunut vasta markkinan auetessa tai vasta, kun osakkeelle on myyjä asettamaasi hintaan. – Sama pätee myös myynteihin, eli jos koitat myydä sijoituksiasi liian kalliilla, niille ei välttämättä löydy ostajaa.

Huomioi eTorossa osakkeiden sekaan ripotellut CFD:t

Siitä päästäänkin niihin seikkoihin, mistä artikkelin alussa mainittiin – Eli osakkeiden, rahastojen ja hinnanerosopimusten ostoon ja myyntiin ja niiden välisiin eroihin.

Etorossa on mahdollista muuttaa 0-kuluinen osakekauppa melko huomaamatta kululliseksi CFD-kaupaksi, jos ei ole tarkkana – Tästä syystä tutustutaan tähän väliin vähän tarkemmin CFD:n ja osakkeiden välisiin eroihin ja miten erottaa ne toisistaan palvelussa.

CFD:llä ja osakkeella on pari merkittävää eroa: Hinnanerosopimus, eli CFD, on aina johdannaiskauppa.

Tämä tarkoittaa sitä, että niistä tehdyt voitot verotetaan normaalisti pääomatuloveron mukaisesti MUTTA johdannaiskaupoista tehtyjä tappioita ei saa vähentää ollenkaan osaketappioiden lailla verotuksessa, joten tästä syystä se on lähtökohtaisesti huonompi vaihtoehto kuin tavallinen osakekauppa, varsinkin jos osakkeita saa ostaa ilman kuluja.

Toinen suuri ero eTorossa on se, että CFD-kaupoista peritään kuluja. CFD-kaupat toteutuvat etorossa aina Etoron Spread-hinnaston mukaan, joka tarkoittaa tiivistettynä sitä, että etoro määrittelee sopimukselle aina oman hinnan, ja se voi olla markkinatilanteesta riippuen melko merkittävästikin kalliimpi kuin osake.

CFD-kaupoissa on lisäksi myös mahdollisuus menettää vipuvaikutuksella koko sijoitettu pääoma, toisin kuin osakkeissa.

Jotta vältyt vahinko-ostoilta ja ylimääräisiltä kuluilta, tarkista aina kun olet ostamassa osakkeita, että ostotapahtuman yhteydessä avautuvassa ikkunassa lukee alhaalla ”Vipuvaikutus 1x = Kaupassa EI ole vipua” sekä ”Olet ostamassa seuraavaa OMAISUUSERÄÄ – Ei palkkiota”

Osakekaupan tunnistaa aina siitä, että kaupasta ei peritä palkkiota ja siitä, että palvelu kertoo kyseessä olevan omaisuuserä, ei CFD-sopimus.

Huomionarvoista on myös se, että Etorossa osakkeet, rahastot ja CFD:t tarjotaan ajoittain samojen valikkojen alla (Esimerkiksi esittelyssä-sivulla saattaa olla CFD:tä ja osakkeita sekaisin), joten näiden kanssa kannattaa olla tarkkana.

etoro osta tesla cfd

Johdannaiskaupoissa lukee eTorossa aina ”CFD-Kauppa” vipuvaikutuksen alla.

etoro osta tesla osake

Osakekaupoissa lukee eTorossa aina ”Olet ostamassa seuraavaa omaisuuserää”. Osakekaupoissa ei myöskään koskaan käytetä vipuvaikutusta.

Jos haluat ostaa pelkkiä kuluttomia osakkeita, pidä mielessä tämä aina positiota avattaessa.

Hinnanerosopimukset ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. eToron mukaan 76 % tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.


Kulut eTorossa – Nordnet vs. eToro

Riippuen siitä, mihin sijoitat, eToro voi olla joko markkinoiden halvin tai melko kallis palvelu.

etoro logo

Osakkeiden osalta etoro on ehdottomasti todella kilpailukykyinen palvelu sen 0% kulupolitiikan ansiosta.

Suomalainen sijoittaja maksaa usein esimerkiksi Yhdysvaltain pörssissä tehdyistä kaupoista varsin suuria kuluja, mutta etorossa KAIKKI osakekaupat ovat tosiaan täysin veloituksettomia.

Huomionarvoista on kuitenkin se, että etoroon tallettaessasi palvelu perii kuitenkin kuluja, jotka muodostuvat 0,50% valuutanvaihtokulusta sekä valuuttakurssin spread-kulusta – Etoro asettaa yleensä valuutanvaihtokurssin hieman alemmas, kuin markkinahinta on sillä hetkellä.

Testasin kulupolitiikkaa verrattuna nordnetiin.

Testissä ”ostettiin” 6 osaketta teslaa, ja talletettiin kumpaankin palveluun 1000 euroa – Lopputulokseksi saatiin lievästi eToron eduksi kääntyvä kokonaishinta:

6 osaketta Teslaa maksaa nordnetissä yhteensä kuluineen 919,34 €, ja eTorossa 918,20 €.

eToro

918,20€

vs.

Nordnet

919,34€

Pienillä kertasijoituksilla eToro on taasen merkittävästi edullisempi vaihtoehto, koska nordnet veloittaa osakekaupoista myös kiinteän palkkion riippumatta sijoitussummasta: Etorossa ei kiinteitä kuluja veloiteta ollenkaan.


eToro vs. Nordnet – Kulut

Nordnetin kulut – 1x TSLA:

  • Talletuskulu: 0€
  • Transaktio-, ja valuutanvaihtokulut: 16,32€*
  • 1 osake Teslaa maksaa nordnetissä yhteensä kuluineen 166,51 €

*Käydessäsi pörssikauppaa muussa valuutassa kuin euroissa veloitetaan sinulta valuutanvaihtokulut. Automaattisen valuutanvaihdon kulut ovat 0,25 % kauppasummasta ja valuuttatilin kautta itse tehdyn valuutanvaihdon kulut ovat 0,075 % vaihdetusta summasta. – Nordnet.fi

Etoron kulut – 1 x TSLA:

  • Valuutanvaihto: 0,50% (100*0,005=0,50€)
  • Kurssiero (Spread-kulu): Etoron kurssi – 1,048€ / Markkinan kurssi: 1,060€
    • Kurssierosta muodostunut kulu: ~1,2€ (1000*1,060-1000*1,048)
  • Talletuskulu: 0€
  • Transaktiokulut: 0€
  • 1 osake Teslaa maksaa etorossa yhteensä kuluineen 151,90 €

Nordnetin kulut – 6 x TSLA:

  • Talletuskulu: 0€
  • Transaktio-, ja valuutanvaihtokulut: 18,20€*
  • 6 osaketta Teslaa maksaa nordnetissä yhteensä kuluineen 919,34 €

*Käydessäsi pörssikauppaa muussa valuutassa kuin euroissa veloitetaan sinulta valuutanvaihtokulut. Automaattisen valuutanvaihdon kulut ovat 0,25 % kauppasummasta ja valuuttatilin kautta itse tehdyn valuutanvaihdon kulut ovat 0,075 % vaihdetusta summasta. – Nordnet.fi

Etoron kulut – 6 x TSLA:

  • Valuutanvaihto: 0,50% (1000*0,005=5€)
  • Kurssiero (Spread-kulu): Etoron kurssi – 1,048€ / Markkinan kurssi: 1,060€
    • Kurssierosta muodostunut kulu: ~12€ (1000*1,060-1000*1,048)
  • Talletuskulu: 0€
  • Transaktiokulut: 0€
  • 6 osaketta Teslaa maksaa etorossa yhteensä kuluineen 918,20

Tarkemman listauksen kaikista eToron kuluista löydät eToro Kokemuksia-artikkelistamme!

etoro verotus - Verotus cartoon

eToro stop loss ja salkunhallinta

Etoro tarjoaa myös salkunhallintaa varten erilaisia stop loss- ja voiton kotiutusmenetelmiä, joita voit asettaa salkussasi. Jos halut erimerkiksi varmistaa, ettei omistuksesi tappio nouse haluamaasi tasoa korkeammaksi, voit asettaa omistuksellesi stop loss-tason, jolloin positio sulkeutuu mahdollisimman lähellä asettamaasi tasoa.

Ei mennä näihin kuitenkaan tässä artikkelissa tarkemmin, ettei tekstistä tule liian pitkä – Jos teitä kiinnostaa kuulla erilaisista sijoitustermeistä ja vaikkapa salkunhallinnasta lisää, niin laittakaa kommenttia alle! Näistä voisi tehdä vaikka oman videonsa ja artikkelinsa.

Stop Loss and Take Profit are not guaranteed and trading with leverage involves high risk.

Verotus

Kaupankäynnissä etorossa on kuitenkin pieni miinus – Ja se on verotus. Etorossa tehdyt kaupat saat nimittäin vähentää normaalisti omassa verotuksessasi, eli siinä ei ole ongelmaa, mutta sinun tulee ilmoittaa kaikki kaupat itse verottajalle.

etoro asiakirjat

Etoro ei nimittäin tee verotusilmoitusta puolestasi, eli Verottajalle tulee toimittaa todistus tehdyistä voitoista ja tappioista veron maksamista ja tappion vähentämistä varten.

eTorosta saat onneksi tätä varten kätevästi haettua koko vuoden ajalta tiliotteen, jossa listataan kaikki tekemäsi voitot, tappiot, osingot ja jopa jokainen tapahtuma, joka tililläsi on tapahtunut ajanjakson aikana.

Tiliotteen voit hakea eToron puhelinsovelluksesta tai selaimella tietokoneeltasi suuntaamalla eToron palvelussa ”Asetukset”-valikkoon.

Asetukset-valikosta valitse ”Tili”-kohta, josta voit pyytää tiliotteen kohdasta ”asiakirjat”. Tiliotteeseen sinun tulee valita haluamasi päivämäärät – Eli esimerkiksi kuluva vuosi – Ja saat ladattua asiakirjan talteen suoraan palvelusta joko Excel- tai PDF-muodossa.

etoro tiliote

Artikkelin avulla sinulla on toivottavasti paremmat eväät etoron palvelun käytön aloittamiseen ja osaat tulkita CFD-sopimusten ja osakkeiden eroja.

Artikkelissa käytiin tosiaan läpi ihan perusjuttuja, ja paljon jäi varmasti mainitsematta joten jos joku mietityttää, niin laita kommenttia alle ja jos haluatte lisää sisältöä joissa käydään läpi tarkemmin eToron tarjontaa niin laittakaa kommenttia alle! 

YouTube-kanavalta löytyy jo nyt muuten video eToron copytraderista, joten käy tsekkaamassa se jos kiinnostaa!

Jos luit artikkelin lopppuun asti niin nostan hattua ja kiitän syvästi! Laita kommenttia alle ja kerro meille mitä itse olet mieltä palvelusta ja tietysti kiinnostaa myös se, oliko artikkeli sinulle hyödyllinen!

Lisää luettavaa:

Vastuuvapautuslauseke:

Etoro on monia pääomalajeja tarjoava palveluntarjoaja, joka tarjoaa käyttäjälle mahdollisuuden sijoittaa Hinnanerosopimuksiin (CFD:t) ja osakkeisiin.

Hinnanerosopimukset ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 76% sijoittajatileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Arvioithan aina ennen sijoituspäätöksen tekemistä, onko sinulla varaa ottaa riski pääoman menetyksestä. Varmistathan aina, että tiedät mihin sijoitat ja ymmärrät miten hinnanerosopimukset (CFD:t) toimivat.

Historiallinen tuotto ei ole tae tulevaisuuden tuotoista. Näytettävä treidaushistoria kattaa ainoastaan alle 5 vuoden historian, joka ei välttämättä kerro treidaajan kyvyistä tehdä voittoja ja sitä ei voi käyttää sijoituspäätöksen tekemiseen (Esim. CopyTrader)

Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoituksesi arvo voi nousta tai laskea. Pääomasi on vaarassa.

eToro USA LLC ei tarjoa hinnanerosopimuksia (CFD:tä) ja se ei ole ollut osallinen tämän julkaisun valmistelussa, eikä ota vastuuta parnerin (Mihinsitasaastais.fi) valmisteleman julkaisun tietojen paikkansapitävyydestä.

Tarkistathan aina tietojen ajantasaisen paikkansapitävyyden itse ennen sijoituspäätöksen tekemistä.

Vastaa