Eurooppalainen kryptovaluuttapörssi – Bit2Me kokemuksia!

Eurooppalainen kryptovaluuttapörssi – Bit2Me kokemuksia!

Sivu sisältää affiliatelinkkejä, linkit on merkattu *-merkillä!

Bit2Me on Espanjalainen kryptovaluuttapörssi, jonka palvelussa pääsee käymään kauppaa lähes 100 erilaisella kryptovaluutalla. Kryptojen ostamisen ja myymisen lisäksi palvelussa voi myös pistää kryptoja tuottamaan päivittäistä korkoa uudessa Earn palvelussa! Bit2Me palvelun kulut on Suomalaisiin palveluihin verrattuna paremmat ja tosiaan palvelun pääkonttori on Espanjassa, joka lisää luotettavuutta! Olen testaillut palvelua nyt hieman ja tässä postauksessa aion käydä läpi miten palveluun rekisteröidytään ja miten palvelun käyttö ylipäätään onnistuu!

Jos rekisteröidyt palveluun tämän linkin* kautta ja käyt kauppaa vähintään 100€, saat 5€ bonusrahaa!

Bit2Me palveluun rekisteröityminen ja rahan tallettaminen

Palveluun rekisteröityminen on helppoa ja siinä ei ole mitään erikoista jos on aiemmin samanlaisiin palveluihin rekisteröitynyt. Palvelu kysyy tietenkin ensin kaikki perustiedot (nimi, osoite, sähköposti jne.) jonka jälkeen tarvitsee vielä tunnistautua. Tunnistautuminen onnistuu skannaamalla ajokortin, passin tai henkilökortin jonka jälkeen palvelu haluaa myös kuvan naamastasi. Itselläni tämä tunnistautuminen meni ohi suhteellisen nopeasti, vaikka ajokortin kuva on jo muutaman vuoden vanha ja sen jälkeen on mm. partaa tullut lisää. Tähän voi kuitenkin mennä muutamia tunteja! Tällä tavalla tunnistautuminen on normaali käytäntö kaikissa alan palveluissa, paitsi Suomalaisissa palveluissa tunnistautuminen onnistuu pankkitunnuksilla.

Kun rekisteröityminen on tehty, niin kannattaa heti ottaa käyttöön 2-vaiheinen tunnistautuminen. Se luo ylimääräisen suojan salasanan lisäksi, joka on tarpeen kun kyseessä on palvelu mihin tallettaa rahaa. 2FA saa käyttöön (My account – Security – 2FA) Itse olen käyttänyt tässä Googlen authenticator sovellusta, mutta mikä vain saman tyyppinen toimii!

Bit2Me 2FA

Eurojen siirtäminen palveluun

Eurojen siirtäminen palveluun onnistuu joko pankkikortilla tai SEPA-siirrolla. Pankkikortilla tallettamisessa on kuitenkin iso 1.99% kulu, joten pankkisiirto on mielestäni tapa jolla rahaa kannattaa siirtää. SEPA-siirto palveluun on ilmainen ja menee perille 1-3 päivässä. (Löytyy myös Tikebit vaihtoehto, mutta en tiedä onko kyseisiä kuponkeja myynnissä Suomessa)

SEPA-siirtoa pääsee tekemään valikon kautta (Wallet – EUR wallet – Deposit) jonka jälkeen valitse Bank Transfer.

Tämän jälkeen voit tehdä normaalin pankkisiirron palvelun näyttämälle tilille. Muista kuitenkin, että tilin josta siirto tehdään täytyy olla sun nimissä eli muiden tileiltä ei voi siirtoja tehdä. Tämän lisäksi muista ehdottomasti laittaa viite (Concept), sen voi laittaa myös viestikenttään. Viite on se minkä avulla raha löytää just sun Bit2Me tilille, joten se on erittäin tärkeä muistaa!

Pankkitilejä annetaan valittavaksi kolme kappaletta, mutta palvelu ehdottaa näistä automaattisesti ensimmäistä Fidor Bank. Kannattaa tehdä siirto juurikin tähän pankkiin, koska se sijaitsee EU:n sisällä ja lähempänä kuin itse palvelu (pankki on Saksassa). Tällä tavoin siirto menee toivottavasti jopa nopeammin perille. (Clear Junction pankkia ei ehkä kannata valita, koska se sijaitsee Briteissä, joka ei nykyään enää ole EU:ta)

Bit2Me bank transfer

Kryptovaluuttojen ostaminen ja kulut

Kryptovaluutojen ostaminen Bit2Me palvelussa on helppoa ja onnistuu nopeasti! Palvelusta löytyy lähes 100 erilaista kryptovaluuttaa, joten ensimmäinen tehtävä on valita niiden joukosta se mitä haluat ostaa. Muista siirtää Euroja palveluun ennen kuin menet ostamaan kryptoja, koska tilisiirrossa tosiaan menee vähintään 1-3 päivää. Kryptoja voi kuitenkin ostaa pankkikortilla reaaliaikaisesti, mutta silloin saa maksaa sen 1.99% kulua ostokulun lisäksi.

Kun olet päättänyt mitä kryptovaluuttaa haluat ostaa, niin voit klikata etusivulta löytyvää Buy nappia. Napin takaa tulee näkymä, jonka näette viereisessä kuvassa. Ensimmäisenä valitset listasta krypton jota tahdot ostaa, jonka jälkeen kerrot millä summalla tahdot sitä ostaa.

Palvelussa on mahdollisuus luoda useita lompakoita samalle kryptovaluutalle, jonka takia se kysyy vielä, että mihin tahdot kryptot vastaanottaa. (Ei ole ennen tullut vastaan mahdollisuutta luoda useampaa lompakkoa)

Maksuvaihtoehdoksi valitset Euro Wallet jos olet siirtänyt tilillesi jo rahaa, jonka jälkeen voit painaa Pay jonka jälkeen näet vielä kauppahinnan ja kulut jotka kaupasta menee. Sen jälkeen hyväksyt kaupan ja kryptot näkyvät tililläsi heti!

Bit2Me kryptojen ostaminen

Haluatko $25 ilmaista Bitcoinia? (Nexo)

Bit2Me kulut (ostokulut jne.)

Niin kuin alussa mainitsin, niin tämän palvelun kulut ovat paremmat kuin Suomalaisissa palveluissa. Bit2Me:n kulut eivät kuitenkaan ole maailman mittakaavassa parhaimmat, mutta Eurooppalaisuus ja helppokäyttöinen käyttöliittymä on kuitenkin monelle isompi asia. Bit2Me:n tarkka kulurakenne löytyy tämän linkin takaa, mutta käydään tässäkin nyt perusteet läpi.

Aiemmin sanoinkin, että rahan siirtäminen palveluun on SEPA-siirrolla ilmaista, mutta pankkikortilla ostojen tekeminen maksaa 1.99%

Rahan siirtämisen lisäksi kuluja tulee tietenkin ostamisen yhteydessä. Ostokulu palvelussa on 0.95% oli kyseessä sitten mikä tahansa kryptovaluutta. Tämä 0.95% vähennetään sun euromäärästä, kun ostoa oot tekemässä. Kulu myös näytetään selkeästi oston hetkellä, eli sitä ei piilotella mitenkään. Tämän lisäksi hinnoissa on tietysti spreadia, niin kuin on kaikissa palveluissa. Spread on 0.5-1% riippuen kryptovaluutasta jota olet ostamassa, mitä isompi krypto niin sitä pienempi spread. Spreadia ei kerrota missään erikseen, mutta sitä voi tutkia vertailemalla ostohintoja Googlesta löytyviin hintoihin.

(HUOM! Bit2Me:n omaa B2M tokenia voi tällä hetkellä ostaa palvelusta ilman minkäänlaisia kuluja. En tiedä kauanko tämä tarjous on voimassa, mutta julkaisuhetkellä näin ainakin on.)

Bit2Me ostokulut

Bit2Me Earn-palvelu

Bit2Me toi vuoden vaihteessa uuden Earn palvelun, jossa voi laittaa kryptovaluuttansa tuottamaan korkoa. Palvelun korot ei todellakaan ole samalla tasolla, kuin esim. Nexossa jota itse käytän, mutta etuna on että Earn on osa palvelua. Eli kryptoja ei tarvitse siirtää sieltä pois, jotta voi pistää ne tuottamaan palkkioita! Earn palvelussa korkoa voi mm. nostaa ostamalla palvelun omia B2M tokeneita. Sä voit koska tahansa ottaa kryptot myös pois Earn palvelusta, eli ne eivät ole lukittuna hetkeäkään toisin kuin steikkaamisessa.

Korko riippuu muutamasta tekijästä, ensimmäinen on, että mikä kryptovaluutta on kyseessä? (Esimerkiksi Bitcoinille maksetaan 2.5% peruskorkoa.) Sen jälkeen korkoa voi nostaa sillä, että ottaa koron vastaan B2M tokenina, joka nostaa vuosikorkoa 2% ylemmäs. Jos tämän jälkeen vielä haluaa parempaa korkoa, niin tarvitsee ostaa tuota B2M tokenia niin paljon että pääsee jollekin Tierille. Tierillä olemisesta saa muitakin hyötyjä. Esimerkiksi Tier 5 (joka on alin Tier) saat 10% alennusta kryptojen ostokuluista ja 0.5% lisää korkoa kaikille kryptoille. Alimmalle Tierille pääsyyn tarvitsee kuitenkin 50 000 B2M tokenia, jotka maksaisi tän päivän hinnalla noin 2100€. Earn maksaa kuitenkin myös B2M tokenille todella hyvää korkoa, itse saisin tällä hetkellä vuosikorkoa 15.1% mutta se voi nousta jopa 19.6% vuodessa!

Tierit löytyy täältä ja Earn palvelusta löydät lisää täältä!

Bit2Me Earn palvelu

Verotukseen liittyvät asiat

Kryptovaluuttapalveluissa ehdottomasti yksi ärsyttävimmistä asioista on se, että veroilmoitukset joutuu tekemään itse. Bit2Me palvelu ei siis tuo tähän verotusasiaan poikkeusta, mutta tuttuun tapaan täältäkin saa ladattua CSV-tiedoston. CSV-tiedostoa ei voi suoraan verottajalle toimittaa, vaan sen jälkeen täytyy täyttää lomake tai tiedot omaverossa. Onneksi siihen avuksi löytyy palveluja, itse olen käyttänyt Koinly.io palvelua* apuna. Sen avulla voi luoda suoraan verottajalle käyvän lomakkeen!

Palvelussa tapahtuvat verotapahtumat liittyvät joko myynteihin tai tuohon Earn palveluun. Molemmista tulevat tulot lasketaan pääomatuloiksi, joista täytyy maksaa pääomaveroa (30%). Jos et vielä tiedä miten kryptojen verotus toimii, niin kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa tämä video mun kanavalta!

CSV-tiedoston lataaminen

Ensinnäkin tätä ei voi tehdä mobiilisovelluksessa, mene siis koneella nettiversioon!

  1. Klikkaa etusivulta ylhäältä Activity
  2. Sivun yläreunasta Export
  3. Valitse vuosi jonka tiedot tahdot
  4. Klikkaa Export, joka lataa tiedoston laitteelle

Activity sivulla voit tutkailla erilaisia tapahtumia ja aikavälejä, mutta sivulta saa ladattua vain kokonaisen vuoden raportin josta löytyy kaikki tapahtumat. Eli jos tahdot eritellä jotain tietoja, niin se täytyy tehdä Excelissä tai vastaavassa tiedoston lataamisen jälkeen.

Jos rekisteröidyt palveluun tämän linkin* kautta ja käyt kauppaa vähintään 100€, saat 5€ bonusrahaa!

SINUA SAATTAA MYÖS KIINNOSTAA:

SEURAA MUA MYÖS MUISSA KANAVISSA!

Mihin Sitä Säästäis? YouTube

Twitter @mihinsaastais

Instagram @mihinsitasaastais

TikTok @mihinsitasaastais

Vastaa